Medence (162)

Összesen: 162
Rendezés

Találatok: 162

Legnépszerűbb termékeink

Medence a kertünkben

Forró nyári napokon nincs is jobb elfoglaltság, mint  egy hűsítő medencében lubickolni. Fürödni mindenki szeret, nemtől és kortól függetlenül. Víz közelében a gyerekek nagyokat csobbannak, szórakoznak, a felnőttek pedig  inkább relaxálnak, pihennek. Hogy ezt megtegyük, választhatjuk a közösségi fürdőket vagy esetleg a közeli tavakat vagy folyókat. Bár nem mindenki szereti az ilyen jellegű fürdőhelyeket. Számos előnye is van ezeknek, de igen sok hátránnyal is rendelkeznek. A gyerekek számára, akik még nem olyan jó úszók, a folyók és a tavak veszélyesek lehetnek, a közösségi fürdőkben pedig szintén elég sok veszélyforrással találkozhatunk.

Ma már egyre több ház kertjében találkozhatunk medencékkel. Egyszerű, gyors és olcsó megoldást jelentenek a forró nyári napokon az egész család számára. Ha fárasztó munka után,  a nyári hőségben hűsölni szeretnénk, elég csak kivinni a kertbe egy törölközőt, és már kezdődhet is a pihenés, amit nem zavar a hatalmas tömeg sem. Gyermekeink számára is biztonságosabbak az kerti medencék, hiszen szem előtt lehetnek, nem kell tartani a balesetektől és a vízben terjedő fertőzésektől sem.

A medence megfelelő elhelyezése
Amikor medencét szeretnénk vásárolni, mindenképp el kell terveznünk, hogy a kert vagy az udvar melyik részében fogjuk elhelyezni. Nagyon fontos a megfelelő talajelőkészítés. A medencéket érdemes stabil és egyenletes talajon elhelyezni. Akár még vékony homokréteget is teríthetünk alá, ez biztosítja majd a kényelmes használatot, és védi a medencét a sérülésektől is. Gyepen és kőburkolaton használva, gondoskodjunk a medencét körülvevő területről is. Ügyeljünk arra, a balesetek elkerülése érdekében, hogy az ne legyen csúszós. 

A kertnek olyan részébe keressük helyet neki, amely szélvédett és napos, hogy a víz minél jobban fel tudjon melegedni. Bár nem árt, ha a nap bizonyos időszakában, egy kis árnyék is jut a fürdőhelyre, hogy elkerüljük az erős napsugarak okozta kellemetlenségeket.

Amennyiben lehetséges, medencénket helyezzük távol a különböző fáktól és cserjéktől. Amellett, hogy szennyezik a vizet, a tisztítóberendezéseknek sem tesznek jó, hiszen leterhelik azt, és vegyszerhasználatot is növelik.

Milyen medencét vásároljunk?
Hogy milyen medencét vásároljunk, az mindenképp igényeink és lehetőségeink határozzák meg. Fontos szempont a tér nagysága, ahol el szeretnénk helyezni, valamint azok száma, akik használni fogják. Ha kisgyerekünknek szeretnénk egy kis fürdőhelyet biztosítani, akkor természetesen nincs szükségünk egy nagy fémvázas medencére. Amennyiben a család összes tagja lubickolni szeretne a kertben, akkor jó szolgálatot tesz egy 2m-nál is hosszabb medence.

A felfújható peremű medencék előnye, hogy egyszerű szerkezetűek és gyorsan felállíthatók. Elegendő csak a medence karimáját felfújni, és már készen is áll a feltöltésre. Szezon végén könnyű őket szétszerelni és tárolni.  A gyors felállítás mellett, a kedvező áruk miatt is közkedveltek. Ezek különböző méretben és formában kaphatók. Minőséges és strapabíró anyagból készülnek. Az ilyen típusú medencék nem alkalmasat süllyesztésre, csakis a földfelszínre állítva használhatók. Egyetlen hátrányuk, hogy faluk és peremük nem stabil.

Amennyiben tartósabb, stabilabb és stílusosabb megoldást keresünk, a fémvázas medencék igen jó megoldást  jelenthetnek. Az ilyen típusú medencék szerkezetének merevségét csővázak biztosítják. A medence fala szálerősített PVC-ből készül. Ezt a fóliát a víz feszíti rá a vázra. Akkor nyeri el valódi alakját, amikor teljesen feltöltöttük vízzel. Ez a típus kevésbé sérülékeny, így időtállóbb is.  Összerakásuk is nagyon egyszerű és gyors, és jó árban kaphatók.

Ügyeljünk a medence tisztántartására is!
A kerti medencék, az élvezetek mellett, kötelezettségekkel is járnak. Egészségünk érdekében, a fertőzések elkerülése miatt, nagyon fontos vizének tisztántartása. Ezt szűréssel és vegyszeres tisztítással végezhetjük el. A víz tisztasága miatt érdemes vízforgató szűrőberendezéseket használni. Ezek szűrői moshatók és cserélhetők is. A berendezés forgatja a vizet, és ezáltal egy szűrőn át átengedi azt, így a szennyeződéseket ki tudja szűrni. A szennyeződések eltávolítására jó megoldást jelentenek a víz alatti porszívók is.

A fizikai szennyeződések mellett, a kémiai és szerves anyagokkal is meg kell küzdeni. A baktériumok és gombák is sok kellemetlenséget tudnak okozni. Hogy ezt elkerüljük, uszodavegyszereket ajánlott használnunk,  klórt, jódot, brómot. A pelyhesítőszerek használata azért hasznos, mert képesek a nagyon apró szennyeződések térfogatát megnövelni, így azok nem tudnak átjutni a tisztítóberendezésen. Medencék vize akkor lesz tökéletesen tiszta, ha takarófóliát is használunk. Ez meggátolja a víz-és a hőveszteséget is. A kínálatban Bestway, Didak, Intex, Ningbo, No name, Spartan, Summer waves, Tip termékek is megtalálhatók.