Merevfalú (35)

Összesen: 35
Rendezés

Találatok: 35

Legnépszerűbb termékeink

A merevfalú medence kiváló választás lehet

A felállítható medencék között többféle típussal találkozunk; a puhafalú medencék mellett merevfalú változatok is rendelkezésre állnak. Mindkét típus rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal, így nem lehet egyértelműen állást foglalni egyik vagy másik mellett.

A felfújható puhafalú medencék erős vinylből vagy PVC-ből készült fallal rendelkeznek, a víz megtartását pedig egy felfújható gyűrű biztosítja. A csővázas medencék esetében a falak stabilitását értelemszerűen csővázak garantálják, ennek köszönhetően az ilyen medencék stabilabbak. A merevített falakkal rendelkező medencék általában hosszabb élettartammal rendelkeznek, ellenben az áruk is magasabb, mint a puhafalú változatok esetében.

A merevfalú változatok esetében többféle alakú medence közül választhatunk; kör, ovális, téglalap vagy négyszög alakú medencék állnak rendelkezésre. Ha nagyméretű medencét szeretnénk vásárolni, érdemes előnyben részesíteni a téglalap alakot, hiszen ez esetben úszni is tudunk. Mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy a téglalap alakú medencében van a legnagyobb mozgásterünk, úszóversenyeket mégsem tarthatunk a kertünkben… A nagyméretű medence kétségkívül élvezetesebb lubickolást tesz lehetővé, ne felejtsük el felmérni azonban, hogy a kiszemelt termék biztosan elfér-e az udvaron. Arra is figyeljünk, hogy a létrának is helyre lesz szüksége, illetve a tartást biztosító fémvázak számára is szükséges a megfelelő tér. Vegyük figyelembe, hányan használnánk egyszerre a medencét, szeretnénk-e medence-partit tartani.

A medence kiválasztása előtt érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy kiszemelt termék beüzemelése milyen ismereteket és munkálatokat igényel. A szűrőrendszer telepítése némi műszaki affinitást igényelhet, illetve a fémvázak összeállításánál is szükség lehet némi barkácstehetségre.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a medence felállításának első és legfontosabb lépése a megfelelő helyszín megtalálása. Mindenképpen napsütötte területre lesz szükség, lehetőleg távol a lombhullató fáktól, amelyek nem csak árnyékot vetnének, hanem el is szennyeznék a vizet. Válasszuk a számunkra leginkább megfelelő medencét és élvezzük az általa nyújtott örömöket!