Trambulin (33)

Összesen: 33
Rendezés

Találatok: 33

Legnépszerűbb termékeink

Trambulinok

A trambulinon való ugrálás hatalmas móka. Manapság szinte nincs is olyan család, amelynek kertjében ne lenne felállítva egy ilyen játék. Az utóbbi években egyre inkább elterjedtek, hiszen különféle méretben és konfigurációban kaphatók. Nem csak a gyerekek számára nyújt örömet a trambulinon való ugrálás, hanem a felnőtteknek is. Természetesen ilyenkor erősebb konstrukcióval rendelkezőt kell vásárolni. A trambulin nem csak játék, hiszen sportszernek is kiváló. Az ugrálás nem csak jó móka, de energiával is feltölt, javítja a közérzetet, jót tesz a szívnek is és még a verejtékmirigyeket is rendesen beindítja.

Miért előnyös az trambulinon való ugrálás a gyerekek számára?
A szülők előszeretettel vásárolnak gyermekeik számára trambulint, hiszen nincs is olyan gyerkőc, aki ne élvezné az ugrálást. Ez nagyon jó időtöltés, hiszen rengeteg pozitív hatást gyakorol apróságaink fejlődésére.  A gyermek észre sem veszi, hogy szórakozás közben testi és ugyanakkor szellemi téren is fejlődik.  

Tanulmányok bizonyítják, hogy a trambulinon való ugrálás pozitív hatással van a gyermek tanulási készségeire. Ugrálás közben fejlődnek azok a területek, amelyek a mozdulatok tudatos kontrollálásáért felelősek. A trambulin növeli a gyerekek önbizalmát is. Az a tény, hogy megtanulja megfelelően használni a trambulint, olyan, mintha egy új képességet sajátított volna el, és ez a sikerélmény önbizalmat ad a gyerkőcöknek.

 Az ugrálás természetesen elősegíti az izmok erősítését, fejleszti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációra is pozitív hatással van. Ebből kifolyólag a trambulinozó gyerekek sportteljesítménye is jó lesz. Az állóképességre és a teljesítményükre is pozitív hatással van. Az úszáshoz hasonlóan, a trambulinon való ugráslás kíméli az ízületeket, hiszen a rajta végzett mozdulatok nem megerőltetők.

A trambulinozás javítja a keringést is, a szív egészséges működéséhez is hozzájárul. Így azok a gyerekek, akik rendszeresen trambulinoznak vagy sportolnak, kisebb eséllyel fognak a jövőben a keringési rendszer betegségeivel küzdeni.

Nem szabad megfeledkeznünk az esetleges veszélyekről sem. Mint minden más játék vagy sport,  a trambulinozás is járhat kockázatokkal, ficammal, rándulással vagy töréssel. Ezért erre mindenképp ügyeljünk. A kellemetlenségek elkerülése végett, a trambulint mindig csúszásmentes talajra állítsuk. Mindig olyan cipőben használjuk a trambulint, ami tartja a bokát. Amennyiben módunkban áll, érdemes védőhálóval és létrával ellátott szerkezetet vásárolni. A fém részek mindig legyenek puha borítással lefedve.

Mire figyeljünk, ha trambulint vásárolunk?
Trambulinvásárlás során van néhány szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni. Ha csak gyerekeink számára szeretnénk játékot vásárolni, akkor egy kisebb típus tökéletesen megfelel. Amennyiben mi is ugrálni szeretnénk rajta, érdemes a felnőttek számára kijelölt fajták között válogatni. A méret mellett oda kell figyelni a szerkezet erősségére is. A csövek száma és vastagsága, valamint  a rugók erőssége is nagyon fontos. A biztonsági háló is nagyon hasznos, hiszen megakadályozza a nagy eséseket. Mindig kemény és sík talajon állítsuk fel a trambulint, ha ezt nem így tesszük, az könnyen felborulhat. Semmiképp se hagyjuk ugráló gyermekünket felügyelet nélkül. Figyeljünk arra is, hogy a gyengébb szerkezeteket egyszerre egynél több személy ne használja. A nagyobbaknál, amit egyszerre több személy is használ, pedig figyeljük arra, hogy az esetleges ütközéseket elkerüljük. A kínálatban Jumpking, Mappy, Spartan termékek is megtalálhatók. Vásároljunk trambulint, hiszen nem csak jó szórakozást és testedzést tesz lehetővé, de fantasztikus módja a stressz levezetésének is.