Jégkorcsolya (6)

Összesen: 6
Rendezés

Találatok: 6

Legnépszerűbb termékeink

Korcsolya választás okosan

A korcsolya kiválasztása során az elsődleges kérdés, amit meg kell válaszolnunk, hogy milyen célra szeretnénk használni. Egyáltalán nem mindegy, hogy hokizni, műkorcsolyázni, gyorskorcsolyázni vagy csak körözni szeretnénk a tó jegén. Ha csupán hobbiszintű tömegkorcsolyázáshoz keresünk megfelelő korcsolyát, az esetben a klasszikus műkori és a hokikorcsolya is megfelelő választást jelent.

A korcsolya kiválasztása során elsődleges jelentőséggel bír az úgynevezett bokatartás. Olyan lábbelit kell választanunk, ahol a boka tartása megfelelő, mégsem túl szoros. A jó korcsolya engedi a lábat némileg előrefelé mozdulni, így a súlypont áthelyezésével stabilabb pozíciót tudunk biztosítani a mozgás során.

A korcsolyák különböző árkategóriában vásárolhatók meg. Az olcsóbb darabok rendszerint a műanyag csatokkal szerelt, egyszerűbb kialakítású korcsolyák. Ezek tökéletes választást jelenthetnek abban az esetben, ha havi néhány alkalommal szeretnénk használni őket, de aktív sportoláshoz kevésbé alkalmasak. Ha gyakrabban szeretnénk korcsolyázni, esetleg sportként tekintünk magára a korcsolyázásra, abban az esetben egy fejlettebb típusra lesz szükségünk. A magasabb árkategóriát képviselő jégkorcsolyák belső része speciális anyagokból készülnek, így ezek kiváló lábtartást képesek szavatolni. A minőségi korcsolyák oldaltartása szinte tökéletesnek mondható, ráadásul a pengéjük is megfelelően erős és masszív. Az ilyen darabok rendszerint tartósak, így hosszú éveken keresztül szolgálhatnak minket. Főleg abban az esetben fontosak a minőségi szempontok, ha dinamikus testmozgáshoz vagy jégkoronghoz keresünk megfelelő korcsolyát.

Természetesen nem lehet megfeledkezni a szín és dizájn kérdéséről sem. Ha egy minőséges, magasabb árkategóriát képviselő korcsolyát szeretnénk választani, abban az esetben a kinézetre is érdemes némi figyelmet fordítani. Talán megtetszik egy rózsaszín, díszített jégkorcsolya, de nem lehetünk benne biztosak, hogy néhány év elteltével is szívesen hordunk ilyet. Ezért a felsőkategóriás korcsolyák esetében érdemes lehet klasszikusan szépet választani, ami bárhol bátran használható. Élvezzük a téli örömöket, hiszen a hideg időben a szabadtéri sportok igazi felüdülést hoznak.