Síruházat (13)

Összesen: 13
Rendezés

Találatok: 13

Legnépszerűbb termékeink

Síruházat

A természetjárás, szabadlevegőn való tartózkodás nem csak a meleg évszakokban, a tavasz és nyár eljöttével fontos testi-lelki egészségünk szempontjából, hiszen egész évben ajánlott minél több időt tölteni a szabadban, és ha ezt mozgással töltjük el, az még inkább szolgálja az egészségünket.

A téli sportok nagyon népszerűek, sokan utaznak el a hideg évszakokban is szabadságra. Nem kell profi sportolónak lennünk egy kis síeléshez, sokan élvezik a téli üdülés előnyeit családostól, gyermekekkel együtt, úgy, hogy valójában évente csak egy hetet töltenek el egy síparadicsomban. Azonban akármilyen gyakorisággal utazunk síelni, megfelelő felszerelés nélkül semmiképp ne induljunk el. Aki rendszeresen jár síelni, az tudja, hogy a minőségi kellékek általában nagyban befolyásolják az élményt is, de legfőbb szempont természetesen a biztonságunk.

Éppen ezért, síelés alkalmával nem csak a lécekre és a botokra lesz szükségünk, melyekkel lesiklunk a lejtőn, hanem védőfelszerelésekre is. Ezek feladata a testi épségünk védelme. Téli sportok esetében nagyon fontos a testünk védelme a hidegtől és a sérülésektől is.

Hogyan érdemes felöltözni, amikor síelni indulunk? Mindenki tudja, hogy télen szükségünk van kesztyűre, sapkára, sálra és csizmára vagy valamilyen meleg lábbelire. Nos, mindezek kelleni fognak síeléskor is, azonban ezek speciális ruhadarabok, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségűt választunk belőlük.

Síkesztyűk esetében a tenyéren lévő csúszásgátló lehet fontos, hiszen egy megfelelő kesztyű segít a síbot kényelmesebb markolásában, illetve egy esés során segít kivédeni a súlyosabb balesetet. Lábunkon sem mindegy, hogy mi van, ha léc nélkül közlekedünk a hegyoldalon. Az ún. hótaposók kifejezetten erre a célra vannak tervezve.  Megvédik lábunkat a hidegtől, hótól, egyéb külső behatástól. A gyártók igyekeznek a talp csúszását is csökkenteni a havon. Előfordulhat, hogy szükségünk lesz speciális csúszásgátló talpra, melyet a cipőnkre rögzíthetünk. Ezek szegecsekkel vannak ellátva, megkönnyítve a havas, jeges, csúszós talajon való közlekedést.

A kategóriában megtalálható termékek között különféle sapkákat is találhatunk, felnőtt és gyermek méretben is, különféle színekben és stílusokban. Nagyon fontos fejünk védelme sízés közben, hiszen a nagy hideg és a lesiklás közbeni légáramlás hűtő hatása megfelelő védelem nélkül komoly kockázatot jelentene az egészségünkre. Azonban ne csak a hidegtől védjük a fejünket, hanem a sérülésektől is! Méghozzá megfelelő sisakkal! Ez egyébként rengeteg sportnál ajánlott, sőt kötelező. Ha gondoskodunk a biztonsági felszerelésekről, illetve előkészülünk a sportoláshoz, már csak élveznünk kell a sízés örömeit.