2 290 Ft

George A. Akerlof; Robert J. Shiller - Animal Spirits

Raktáron

Raktáron

Corvina Kiadó, 2011
268 oldal
ISBN: 9789631359602

Részletes leírás »
2 290 Ft

Mikor és hol vehetem át?

 • Szaküzletünkben ingyenesen 2 munkanap Részletek
 • Átvételi pontokon 990 Ft 3 - 4 munkanap Részletek
 • eMAG easybox csomagautomata ponton 690 Ft 3 munkanap Részletek
 • Házhozszállítással 990 Ft 3 - 4 munkanap Részletek

Hasonló népszerű termékek

Részletes leírás

George A. Akerlof; Robert J. Shiller - Animal Spirits

Vitára invitáló vagy inkább provokáló művet tart kezében az olvasó, az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó gazdasági tárgyú könyvét. A Google kereső csupán az „Animal Spirits, reviews” beírásra csaknem 500.000 találatot jelez. Ez igazából senkit nem érhet meglepetésként. Egyfelől a szerzők a kortárs közgazdaságtudomány legkiválóbb képviselői közé tartoznak. George A. Akerlof Nobel-díjas, szerzőtársát, Robert J. Shillert a világ száz legbefolyásosabb közgazdásza között tartják számon.
Néhány recenzióba belelapozva úgy tűnik, hogy a támogatók és ellenzők, a bírálatok és a dicséretek nagyjából egyenlő arányban oszlanak meg. Természetesen ezen sem lehet csodálkozni. A téma mindig is a legélesebb, legszenvedélyesebb vitákat váltja ki a közgazdaságtudományban és ezen belül különösen az angolszáz szakirodalomban. Friedman vagy Keynes? Neoklasszikus vagy neokeynesiánus? Vajon a válság, a munkanélküliség szükséges rossz, vagy megelőzhető az állam beavatkozásával, de legalábbis romboló hatásában tompítható?
A könyv a mostani válságra válaszul jelent meg 2009-ben, és a vita a könyv alapgondolata körül cseppet sem vesztett aktualitásából az azóta eltelt időben. Az elmúlt több mint fél évszázadban a fejlett világ legalábbis elszokott a válságoktól. Kisebb-nagyobb visszaesések természetesen voltak, de a világgazdaság gyorsan túllendült rajtuk, így ezek inkább megerősítették, mint kétségbe vonták a globális kapitalizmus működési módjának érvényességét. Ez a mostani válság azonban alapvető elveket és vitathatatlannak tekintett értékeket kérdőjelezett meg, és ma még nem világos, hogy a világ milyen irányban halad tovább.
Mi sem térhetünk ki ezek elől a kérdések elől, és a válaszoktól, amiket adunk, nem csupán a saját életünk, de gyermekeink jövője is függ.
Akerlof és Shiller lehetséges és sok szempontból meggyőző válaszokat ad e kérdésekre, amelyeket mindenképpen érdemes megismernünk és megfontolnunk. Könyvük mégsem úgynevezett "komoly könyv", stílusa könnyed, szórakoztató, a legjobb angolszász hagyományok jegyében didaktikus.
A fordító

George A. Akerlof a University of California, Berkeley, Daniel E. Koshland közgazdaságtudományi professzora. 2001-ben elnyerte a közgazdasági Nobel-díjat.
Robert J. Shiller a Yale egyetem Arthur M. Okun közgazdaságtudományi professzora, többek között a magyarul Tőzsdemámor címen megjelent nemzetközi bestseller szerzője.

"Akerlof és Shiller azt kutatják, hogy a lelki tényezők hogyan befolyásolják a makrogazdaság teljesítményét. A megvizsgált kérdések köre igen széles, köztük vannak az üzleti ciklusok, az infláció és a munkanélküliség, a pénzügyi és ingatlanpiacok ingadozásai, a szegénység fennmaradása, valamint a monetáris politika működési módja. A könyv provokál és kiválóan érvel.”
George L. Perry, Brookings Institution

"Régóta várt, izgalmas könyv. Az Animal Spirits fontos – talán meghatározó jelentőségű – hozzájárulás a makrogazdasági elmélethez egy nagyon nehéz útelágazásnál....”
Robert M. Solow, Nobel-díjas közgazdász

"Olyan ez a könyv, mint a dinamit. Erőteljes, szuggesztív és meggyőző felszólítás az alapvető közgazdasági elvek felülvizsgálatára...”
Dennis J. Snower, a Kiel Institute for the World Economy elnöke
"Az a kérdés, hogy mi legyen a szabadsággal. [A szerzők] az állam szerepét a szülő szerepéhez hasonlítják, akinek az a feladata, hogy boldog otthont teremtsen... Ez nem nagyon vonzó analógia. Inkább fellázadnék egy kormány ellen, amely gyereknek tekint, mintsem hogy szavazzak rá.”
Clive Crook, ft.com/crookblog

Teljes leírás

Specifikációk

Cikkszám
112992
Gyártó
Corvina Kiadó
Garancia
nincs
Kiadó
Corvina Kiadó
Könyv témája
Társadalomtudomány

Állítsd össze saját csomagodat!

Összeállítom
 • animal.spiritsjpg.jpeg George A. Akerlof; Robert J. Shiller - Animal Spirits
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!
  • Válassz a kiegészítők közül!

Leggyakoribb kiegészítők

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!