36 990 Ft

B+W UV MRC nano Extra Slim szűrő, 77mm

Raktáron

Raktáron

Garancia: 11 év - Gyári garancia
77mm-es szűrőméret
Extra vékony megjelenés
Sárgaréz ötvözetű foglalat

Részletes leírás »
36 990 Ft

Mikor és hol vehetem át?

  • Szaküzleteinkben ingyenesen 2 munkanap Részletek
  • Extreme Digital easybox csomagautomata ponton 690 Ft 4 munkanap Részletek
  • Házhozszállítással 890 Ft 2 - 4 munkanap Részletek

Hasonló népszerű termékek

Részletes leírás

B+W UV MRC nano Extra Slim szűrő

A B+W szűrő gyártó cég 1947-ben Berlinben alakult, Walter Biermann és Johannes Weber alapították. 1985-ben a Bad Kreuznach-i Jos. Schneider Optikai Művekkel összeolvadtak, így a B+W termékek ipari és tudományos célú optikai szűrőkkel egészültek ki. A többrétegű bevonatok (MC) kifejlesztése jelentős előrelépésnek számított. Ennek eredményeként a B+W lett az első gyártó a szűrők a világában, amely az innovatív, víz-és kosztaszító MRC többrétegű bevonatot alkalmazta, amely amellett, hogy tükröződésmentes tulajdonságokkal rendelkezik, különösen ellenálló a karcokkal szemben.
A Bad Kreuznachban, a legkorszerűbb gyártó gépek rendkívül precízen, lenyűgöző választékban, változatos típusú és átmérőjű szűrőket állítanak elő. A gyártási folyamat minden fontos fázisába minőségi ellenőrzéseket illesztettek. Ezek, illetve a végső ellenőrzés biztosítják a méltán híres B + W minőségi színvonalat minden egyes szűrő esetén. A B+W-nél a minőségbiztosítás és a folyamatos fejlesztés a legfontosabb követelmény. A folyamatos fejlesztések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a minden körülmények között a lehető legjobb képet alkothassák meg. Összehasonlításképpen, egy olcsó szűrő még egy kiváló minőségű objektív képalkotási tulajdonságait is drasztikusan csökkenti! Az optimális képminőség érdekében mindig B+W szűrőket használjon, mert nem mindegy mi van az objektív lencséje előtt!


Az UV szűrő a légköri UV sugárzást szűri ki, amely homályosabb képet eredményez, különösen a filmes gépek esetében. Ezeket UV blokkoló szűrőknek hívjuk, mivel ezek a szűrők a technológiai kialakításuknak köszönhetően a teljes UV hullámhossz-tartományban hatásosak. Mindazonáltal a fotósok között a rövid "UV szűrő" kifejezés vált ismertté. Az UV szűrő használata elsősorban magasan a tengerszint felett (hegyekben), nagy vízfelületek mellett, vagy nagyon tiszta levegőjű helyeken ideális. A szűrő hatékonysága különösen a zavaró kékes elszíneződések esetén szembetűnő. Mivel a szűrő színtelen, így a nemkívánatos kékelhajlás kiszűrésének kivételével nem történik színeltolódás, nem befolyásolja a képkészítést. Az UV szűrő ezek mellett kiválóan alkalmas a frontlencse védelmére a por, a repülő homokszemek, a vízpára ellen, így minden időben védelmet nyújt. Egyaránt ajánlott fekete-fehér és színes filmes, valamint digitális fényképezéshez is.


MRC NANO felületkezelés

Multi-Resistant Coating (MRC) nano Technology - többszörös védelmet nyújtó felületkezelés nano technológiával
Az MRC felületkezelésen túl mindegyik XS-Pro Digital MRC szűrőn nano technológiával készült bevonatot alkalmaznak. Ez az eljárás a lótusz-effektuson alapul, ennek köszönhetően még könnyebb a szűrőt tisztán tartani és még kisebb a lehetősége a mechanikai sérülésnek (karcok). A lótusz-effektus tömör megfogalmazásban mikrostrukturált, hidrofób (víztaszító) felületeknek az öntisztuló képességét jelenti. Lótusz-effektusnak a felületek nagyon kicsi nedvesíthetőségét nevezik, és erre a lótusz növénynél figyeltek fel először. Ennek a növénynek a levelét és virágát a víz és más folyadékok nem nedvesítik, olyan csepp képződik rajtuk, amely nem tapad meg a növények felületén, hanem lepereg arról, sőt közben a növényen található porszennyeződést is eltávolítja.
A nano a nyolcadik réteg az MRC felületkezelésen túl, nagyon hatásos páramentesítést tesz lehetővé, így olyan helyeken és időjárási körülmények között is lehet fotózni, ahol különben a frontlencse bepárásodna.

MRC felületkezelés

Multi-Resistant Coating (MRC) - többszörös védelmet nyújtó felületkezelés
A B+W MRC nem csak egy kimagaslóan hatásos többrétegű felületkezelés, hanem keményebb, mint az üveg, így megvédi a szűrőt a karcolódásoktól (pl. a szűrő tisztítások alkalmával). Ezeken kívül kosz- és víztaszító hatása is van, így egyszerűbb a szűrő karbantartása.
A magas minőségű lencsetagok és a plan-paralel szűrőfelületek tökéletes kiképzést és tisztaságot követelnek meg a legjobb optikai minőség elérése érdekében.
Kosz, ujjlenyomat, páralecsapódás, vízfoltok és karcok a kép kontrasztját, élességét és a színvisszaadást minden esetben csökkentik, ezek mind lágyítják a képet, ami csak egy esetben hasznos a fotósok számára, az pedig a portréfotózás. (Portré fotózásnál fontos az egyenletes életlenítés, ami ebben az esetben véletlenszerű.) A tiszta frontlencsék és üveg szűrők a fényképészetben alapvető fontosságúak.

A SCHNEIDER-KREUZNACH a speciális MRC felületkezelést több, mint tíz éve fejlesztette ki és azóta az MRC jelzéssel ellátott szűrők mindkét oldalát ezzel a bevonattal látják el. Ennek a felületkezelésnek hármas hatása van a képminőség szempontjából:
"    tiszta és éles képek: tükröződésmentes és re-reflexió (szellemkép) nélküli képek
"    kontrasztos, színtelített képek: mivel szinte nincs tükröződés és az üveg minősége tökéletes a teljes színtartomány megjelenik a készített képen
"    az objektív fényerejének megőrzése: a bevonat kialakításának köszönhetően a teljes fénymennyiség áthaladhat az objektíven

MRC, vagy MRC nano felületkezelés nélküli szűrőknél sűrűn előforduló hibák:
"    könnyen koszolódhat és karcolódhat
"    könnyebben törik, vagy reped az üveg, vagy a műanyag(!)
"    életlen és szellemképes felvételek
"    lágy rajzolat, gyenge kontraszt, fakóbb színek
"    az objektívbe jutó fény egy része visszatükröződik és elveszik

MRC nano Extra Slim Foglalat
Az XS-Pro Digital extra vékony foglalat sárgaréz ötvözetből készül, és elöl is található rajta szűrőmenet, amibe más szűrőket, tartozékokat, illetve objektív-sapkát tudunk csatlakoztatni.
Ezt a foglalatot a B+W a nagylátószögű objektívekhez fejlesztette ki. A B+W által kifejlesztett sárgaréz ötvözet fizikai tulajdonságaiban a legközelebb áll az aranyhoz. Ez az anyag nagyon masszív, viszont ütődésnél lágyan tud deformálódni, amivel megvédi az objektívet. A szűrők menete a gyakori használat során sem kopik ki, nem forgácsolódik, így kimagaslóan hosszú élettartamot biztosít. Sok szűrőnél az üveg rögzítésére egy gyűrű, vagy csak egy rugó szolgál, míg a B+W esetében az üveget különleges eljárással, az optikai tengelyre tökéletesen merőlegesen (100% plan-paralel) rögzítik. Az eljárás biztosítja, hogy az üveg a foglalatban nem mozdulhat el, további kiegészítők alkalmazása során sem lesz vele soha probléma. A B+W szűrők sárgaréz foglalatát matt feketére festik, hogy a nemkívánatos tükröződések előfordulását megakadályozzák.

Teljes leírás

Specifikációk

Fő jellemzők
Cikkszám
208537
Gyártó
BW
Garancia
11 éves
Méret
77 mm
Típus
UV

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!