119 990 Ft 134 990 Ft (11%)

Hasonló elérhető termékek

Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly

1400 ford./perc centrifuga fordulatszám
8 kg ruhamennyiség
9900 liter/év vízfogyasztás

Extra évek Részletes leírás »
119 990 Ft 134 990 Ft (11%)

Elfogyott

Részletes leírás

Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8 kg töltősúly adatai:

Automata mosógép EcoSilence Drive™ motorral: csendes és megbízható működés, melyre bármikor számíthat.

 • EcoSilence Drive™: extrém energiahatékonyság, csendes működés.
 • VarioPerfect™: 65%-kal kevesebb idő- vagy 50%-kal kevesebb energiafelhasználás – köszönhetően a szabadon választható programopcióknak.
 • 54 dB / 76 dB zajszint: a mosás és centrifugálás csöndes.
 • Könnyű kezelés hála a LED kijelzőnek és az egyszerű vezérlőgombnak.
 • ActiveWater™: vizet és pénzt takarít meg a beépített kétfokozatú automata töltetszabályozás segítségével.

 

 

bigfoot_BoschWAN28290BY_fff

 

Teljesítmény

Tökéletes és hatékony automatikus mosás. Az ActiveWater (víztakarékos mosásvezérlés) funkcióval.

Az automatikus töltet-beállítás három lépésben felismeri a töltet állapotát, és biztosítja, hogy csak az adott töltethez szükséges villamos energia és víz kerüljön felhasználásra. Az ActiveWater vízkezeléssel ellátott készülékekben a folyamatos, automatikus töltet beállítás még precízebb eredményt ér el.

Késleltetett indítás a nagyobb rugalmasságért.

A 24 h késleltetett indítással még nagyobb rugalmasságot élvezhet. Előre beállíthatja a Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép program kívánt indítási idejét. Ily módon tejesen biztos lehet abban, hogy a mosás pontosan akkor fog befejeződni, amikor Ön akarja.

Fenntarthatóság

VarioPerfect: Mosás gyorsabban vagy hatékonyabban.

Tökéletes programválasztéka révén a VarioPerfect mosási csúcseredményt biztosít minden anyagtípus és minden töltet esetén. A VarioPerfect funkciónál Ön a legtöbb programot gyorsabbá vagy hatékonyabbá tudja tenni a SpeedPerfect és az EcoPerfect funkcióval. Ez az időt akár 65%-kal, illetve az energiát akár 50%-kal csökkenti.

Egészség

AntiVibration oldalfal: nagyobb stabilitás és kevesebb rezgés.

Az oldalfalak új kivitele nem csak a figyelmet vonja magára: a rendszer nagyobb stabilitás biztosít és csökkenti a rezgést. A továbbfejlesztett szigetelés is szabályozza a zajszinteket, ami a Bosch Logixx és Avantixx készülékeket nagyon csendessé teszi, még a centrifugálási ciklus alatt is.

További termékinformációk

Energiatakarékosság és teljesítmény

 • Töltősúly: 8 kg
 • Energiahatékonysági osztály: A+++ az A+++-tól D-ig terjedő skálán
 • Energiaosztály: A+++ -10%; 10%-kal alacsonyabb energiafogyasztás, mint az A+++ energiaosztály esetében. -kal alacsonyabb energiafogyasztás (176 kWh/év), mint a sztenderd érték (196 kWh/év) az A+++ energiaosztályban, 8 kg-ra vonatkoztatva a 1061/2010 EU szabályozásnak megfelelően.
 • Energiafelhasználás: 176 kWh/év (220 mosási ciklusra vonatkoztatva, mely ciklusokban 60°C és 40°C-os pamut programok szerepelnek részleges illetve teljes töltettel, valamint a készenléti állapot energiafelhasználása is figyelembe van véve). A készülék tényleges fogyasztása függ a használattól.
 • Energiafelhasználás: 0.94 kWh 60°C pamut teljes töltet, 0.78 kWh 60°C pamut részleges töltet, és 0.56 kWh 40°C pamut részleges töltet esetén
 • Energiafogyasztás kikapcsolt illetve készenléti üzemmódban (súlyozott értékek): 0.12 W / 0.5 W
 • Vízfelhasználás: 9900 liter/év (220 mosási ciklusra vonatkoztatva, mely ciklusokban 60°C és 40°C-os pamut programok szerepelnek részleges illetve teljes töltettel). A készülék tényleges fogyasztása függ a használattól.
 • Centrifuga-hatékonysági osztály: B
 • Maximális centrifuga fordulatszám: 1400 ford./perc
 • Maximális megmaradó nedvességtartalom: 53 %
 • A Pamut 60°C eco és a Pamut 40°C eco programok a sztenderd mosási programok, amelyekre az energiacímke illetve a műszaki adatlap hivatkozik, mert ezek azok a programok, amelyekkel az átlagosan szennyezett pamut anyagokat a lehető leginkább energia- és vízhatékony módon lehet tisztítani. A valódi hőmérsékletértékek a program lefutása során változhatnak, a mosási idő hosszabbá válhat, így csökkentve az energiafogyasztást. Az "A" mosási hatékonyság minden esetben garantált.
 • Program lefutásának ideje: 200 perc 60°C pamut teljes töltet, 200 perc 60°C pamut részleges töltet és 200 perc 40°C pamut részleges töltet esetén
 • Mosási zajszint 60°C fokos és teljestöltetű pamutmosás esetén: 54dB (re 1pW)
 • Centrifugálási zajszint 60°C-os és teljestöltetű pamutmosás esetén: 76dB (re 1pW)

Programok

Speciális programok: ingek/blúzok, gyors/mix, allergia plus, szuper gyors 30 és 15 perces program, dobtisztító program emlékeztetővel, öblítés/centrifugálás/leeresztés, finom/selyem

További opciók

 • VarioPerfect: idő- és energia optimalizálási programmódosítás, kiváló mosási eredménnyel
 • Szenzorvezérlésű TouchControl érintős kezelés: gyűrődésmentesítő program, kezdési idő, hőmérséklet, start/szünet, SpeedPerfect, EcoPerfect, többletvíz és extra öblítés, fordulatszám-módosítás/öblítőstop

Biztonság és kényelem

 • Teljesen elektronikus, fém vezérlőtárcsa a mosási- és speciális programokhoz
 • Újratöltés funkció: adjon hozzá mosnivalót, még akkor is, ha már tart a mosási folyamat.
 • Dobtérfogat: 55 l
 • AquaStop elektronikus vízvédelmi rendszer
 • Nagy kijelző a hőmérséklet, a centrifuga sebesség, a hátralévő idő, a 24 órás késleltetés és a töltetajánlásra
 • 3D-AquaSpar mosási rendszer
 • Súlyautomatika
 • EcoSilence Drive: a legenergiahatékonyabb és legcsöndesebb motortechnika
 • Antivibrációs oldalfalak: nagyobb stabilitás és kiegyenlítettebb dobmozgások
 • Dobkiegyensúlyozás
 • Hangjelzés a program végén
 • Gyermekzár
 • Külön folyékony mosószertartó
 • Hangszigetelés: alsó burkolat
 • 30 cm átmérőjű 180°-ban nyitható betöltőablak
 • Fém ajtózáró kar
 • Komfort ajtózár

Technikai információk

 • 85 cm-es pult alá csúsztatható
 • Méretek (magasság x szélesség x mélység): 84.8 x 59.8 x 55 cm
Teljes leírás

Specifikációk

Általános adatok
Cikkszám
541454
Gyártó
BOSCH
Garancia
2 éves
Típus
Elöltöltős
Mosási kapacitás
8 kg
Energiaosztály
A+++ -10 %
Energiafogyasztás (kWh)
176 kWh/év
Centrifuga max. fordulatszáma
1400 ford./perc
Vízfogyasztás
9900 l/év
Programok száma
7
Funkciók
Extra funkciók
Hátralévő idő kijelzése, Késleltetett indítás, Szuper csendes, Vízvédelmi rendszer, AquaStop funkció, Súlyautomatika, Elektronikus vezérlés, Gyermekzár, Pamut program, Hangjelzés a program végén, Külön folyékony mosószertartó, Fém ajtózáró kar, ActiveWater™, VarioPerfect™, Extra öblítés, EcoPerfect™, SpeedPerfect™, Gyűrődésmentesítő program, Kímélőmosás, 3D-AquaSpar mosási rendszer, Fordulatszám szabályozás, LED kijelző, Túlhabzás figyelés, Dobkiegyensúlyozás, Centrifuga szabályozás, Hideg mosás program
Technikai adatok
Szín
fehér
Szélesség (cm)
59,8
Magasság (cm)
84,8
Mélység (cm)
55
Súly (kg)
68
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.7 /15 Értékelés
5 csillag
12
4 csillag
2
3 csillag
1
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2020. jún. 28.)

Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly
Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly

9 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Halk, szépen mos, tényleg nagy a dob kapaciása és nekem nem kicsi a betöltőnyílás mérete sem.
Ami nem tetszik:
A szivattyúzás zajos.

Az előző felöltöltős egy körülbelül 6 éves gép volt, -amit abban alapvetően nem szerettem, hogy hangos volt a mai inverteres eszközökhöz képest, ezért döntöttem úgy, hogy cserélem erre a Bosch, 8kg-os, szénkefe néküli motoros mosógépre. Persze felültöltősekben is van már ilyen modern tech, de én kifejezetten az alacsonyabb súlypont miatt választottam elöltöltőset. Naaa meg a vizualitás miatt, mert érdekelt, h mikor, mi is történik a mosás során és látni szerettem volna, melyik program most akkor valójában mennyi vizet is használ, milyen dobmozgásokat végez, így mennyire is kímáli a ruhaneműt. (Persze ebben még a dob lukacsocs szerkezetének, kialakításának is kulcsszerepe van, ugyanúgy, mint vízáteresztő képességhez a centrifugázás közben...Ez egy hosszú témakör, nem is nagyon mennék bele. ) Deee, ami konkrét gépet illeti a következőket tapasztalom: - A hangja, maga a mosási fásis során valóban elenyésző, szinte alig észrevehető. Amiről nem a gép tehet, az az, hogy a vízbeeresztési fázis maga ugyanúgy durván süvít és zavaró. A centrifugázás szintén hangtalan lenne, ha a szivattyúzás nem adna közben komoly zajt. Tehát a témakör tartalmaz hideget-meleget. - A programokról röviden: Szerintem ezek jól eltaláltak. Tényleg lehet rövidíteni, vagy hosszabban kevesebb vizet használva takarékoskodni. Lehet a hőmérsékleten is változtatni programokon belül és többnyire a centrit is atírhatjuk, nem dedikált érték, hanem rugalmas. A legáltalánosabb nálam is a gyors vegyes mosás, ezt köevtően a pamut kímélő 40 perces program és elégedett vagyok a hatékonyságával mindkét programnak. Amit tudni kell a rövidített programokról, az az, hogy egyérteműen kevesebb ruhaneműt ajánl a gép ezekhez a programokhoz, tehát ne akarjunk ezekhez 8kg -ot ugyanúgy beletenni a dobba, hanem 4, vagy 3 kg-ot mindössze, stb. Ezért jó, hogy maga az összkapacitás 8kg! - Centifugázás: Nem értek azzal egyet, hogy nem cmtriz hatékonyan.. 1400 tud maximum, de 800 -at használom többnyire és teljesen korrekt.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2020. febr. 22.)

Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly
Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly

7 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Csendes, könnyen kezelhető és gyönyörű. :)
Ami nem tetszik:
-

Rengeteg utánajárás, infó gyűjtés előzte meg a választást, akárcsak a szárítógép esetében, amiben a ruhák szinte megújulnak. Nagyon remek választás mindkét termék, ezt kb másfél hete tapasztalom. Rendkívül csendes mosás közben, a centrifuga is éppen csak sejthető zárt ajtó esetén, pici baba mellett ez nagy előny. Bőven lehet válogatni a programok között. Annyira csendes, hogy előfordult már, benyitottam, hogy egyáltalán működik-e? :) Nagyon szeretem, egyszerűen tökéletes. Köszönöm ezt is, Bosch!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2019. febr. 15.)

Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly
Bosch WAN28290BY elöltöltős mosógép A+++ 8kg töltősúly

7 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
A mosógép maga jó nagy, szépen működik, gazdaságos, halk. Sok funkciója van, ami megéri az árát.
Ami nem tetszik:

Igazából nem tudom, hogy ez most az Extreme Digital hibája-e, vagy a szállító cégé, akivel szállítatnak, de a szállításnál le van írva, hogy a csomagoló papírt elviszik. Sajnos a Mi esetünkben ezt nem tették meg. Lehet a Mi hibánk is, mivel a feleségem nem jelezte, hogy vigyék el, de nekem evidens lenne, hogy, ha 3000 Ft ért viszek ki valamit, akkor a csomagoló anyagot elszállítom. Főleg, ha már benne van a szállítási feltételekben. Nyilván máshol is szokták ezt kérni. Nem nagy dolog, nem törik le a kezem, ha én dobom ki, de hát na...

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!