Autós gyerekülés (84)

Összesen: 84
Rendezés

Találatok: 84

Legnépszerűbb termékeink

Autós gyerekülés a biztonság érdekében

Egy családban attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezik egy gyermek, az ő biztonsága és jóléte a legfontosabb. Ez alól pedig semmilyen terület nem kivétel, így az utazás sem. Mikor autóban szállítjuk csemeténket, nagyon fontos, hogy a megfelelő gyerekülésben foglaljon helyet. De pontosan milyen a megfelelő autós gyerekülés?

Mikor, kinek?
Szabály szerint akkor szükséges gyerekülés autóba, ha abban 12 évnél fiatalabb, és 150 cm-nél alacsonyabb gyermek utazik. Amennyiben a két feltétel közül bármelyik is érvényesül nem szükséges az ülés használata. Magyarországon, s az egész Európai Unióban kizárólag minőségileg ellenőrzött gyerekülések használata engedélyezett. A jóváhagyási jelzés nélküli baba autósülés használatát a törvény bünteti, mint ahogy azt is, ha nem a KRESZ-ben foglaltak szerint vagy egyáltalán nem használjuk azt. Ebben az esetben nem csak súlyos pénzbírságtól kell tartanunk, de tulajdonképen gyermekünk életével játszunk. Minden esetben körültekintően válasszunk hát gyerekülést.

Gyerekülés súly szerint
Az autós üléseket a gyerekek súlya alapján kategorizálják be. 0-10 kg-ig babahordozóban célszerű utaztatni a gyermeket. Ezek általában az anyósülésre is felszerelhetők, a menetiránynak háttal is. Ezek igazán biztonságosak, még frontális ütközés esetén is védelmet nyújtanak, így csak akkor cseréljük le, ha baba már valóban kinőtte. A következő kategóriába 18 kg-ig bíró ülések. Ezek közül a legbiztonságosabb a gépjármű biztonsági övéhez rögzített, védőpajzsos ülés. A másik változat saját biztonsági övvel rendelkezik. Bár ez is igazán biztonságos az előző frontális ütközésnél jobban megállja a helyét. Ebben viszont szabadabb a gyermek mozgástere, kényelmesebben elvan benne. Ezen felül 25-36 kg-ig az autó három pontos biztonsági övével rögzíthetjük a gyerekülést. Körülbelül négyéves kortól ajánlottak. Fontos lehet, hogy rendelkezzenek fejtámasszal, hogy az oldalirányú ütközésnél is megvédje a gyermeket. Az ülésmagasítók sajnos ilyen helyzetben nem nyújtanak megfelelő védelmet.

Extrák
Hogy a súlyon kívül mi alapján válasszunk autós gyerekülést? Megfontolandó, hogy három, vagy öt pontos biztonsági övvel rendelkezzen-e. Milyen márkájú, milyen minőségű. Levehető-e a huzat. Ha dönthető gyerekülés, szükséges-e? Egyáltalán biztosan befér-e az autóba. A gépjármű kialakítása mit enged meg? Menetiránnyal ellentétes elhelyezésre például csak légzsák nélküli (vagy azt kikapcsolva) autóban van lehetőség.
Ezen kérdéseket mindenkinek egyéni szükséglet szerint kell mérlegelnie!

Az Extreme Digital kínálatában minden típusú gyermekülés megtalálható. Válassz egy megfelelő fajtát, és tudd biztonságban gyermekedet!