Babakocsi (50)

Összesen: 50
Rendezés

Találatok: 50

Legnépszerűbb termékeink

Kényelmes babkocsi babának és mamának

Egy baba érkezése a legszebb, legizgalmasabb eseménye egy család életének. Az örömteli pillanatok közepette azonban ne feledkezzünk meg a sok felelősségről, és teendőről. Ezen teendők közé tartozik a baba felszerelések beszerzése is. A különböző játékok, kiságyak, vagy kis cipellők és rugdalózók mellett pedig az egyik legfontosabb beszerezni való a bakakocsi.

Ha jól választunk babakocsit az akár hosszú évekig, talán egészen a babakocsis időszak elejétől a végéig szolgálatunkra lehet. Ahhoz azonban, hogy megfelelően válasszuk, szem előtt kell tartanunk néhány fontos szempontot.

Babakocsi járdára és villamosra
Az első és legfontosabb ilyen kérdés, hogy milyen célra, és mennyit fogjuk használni a babakocsit. Ez bővebben azt jeleni, hogy milyen terepen, milyen gyakorisággal fogunk közlekedni vele. Amíg még pici a baba, s leggyakrabban gyalogosan, a közelben közlekedsz, akkor egy hagyományos, mély babakocsi az ideális választás. Ez kényelmes és biztonságos megoldás az újszülött számára, hiszen a kocsi masszív szerkezetű, tágas belső térrel rendelkezik, s kiváló biztonsági övvel rendelkezik. 10-12 hónapos kortól, mikor a baba már ülni is tud, egy könnyed sport babakocsi válthatja az előző monstrumot. Ezek kis súlyuk miatt tömegközlekedési eszközök, és lépcső használatát is lehetővé teszik. Összességében tehát gyakori gyalogos közlekedéshez masszív babakocsit válasszunk, ha inkább autóval közlekedünk az összecsukhatóság legyen a fő szempont, ha pedig sokat lépcsőzünk, tömegközlekedünk, egy kisebb, könnyebb, mozgékonyabb babakocsit válasszunk!

Többfunkciós babakocsik
Amennyiben nem szeretnénk cserélgetni a babaszállító járművet, s egy babakocsival szeretnénk végigvinni ezt az egész szakaszt, egy multifunkciós babakocsi a tökéletes választás. A többfunkciós babakocsik ötvözik a mély- és a sportbabakocsik előnyeit. Ezek rendkívül flexibilisek, állítható rajtuk a háttámla, a kerekek, szabályozható a mért, s akár babahordozóként, mózeskosárként is funkcionálhatnak. Bár egy ilyen babakocsi önmagában drágább, mint egy hagyományos darab, hosszú távon rengeteg kiadástól kímél meg. Akiket pedig ikrekkel áldott meg az ég, azok számára nagy segítséget nyújt egy iker babakocsi.

Jó ha…
Típus és felhasználási területen kívül, még jó néhány szempont befolyásolhatja választásunka. Ezeket nevezhetjük extra funkcióknak, melyek könnyebbé teszik a babakocsis létet. Jó ha a babakocsi könnyen összecsukható, akár egy kézzel is megoldható ez a probléma. Esős időben megmenthet minket egy esernyőre csukható babakocsi. Fontos, hogy a kerekeket le lehessen fékezi, szükség esetén pedig lehessen bolygósítani őket. Biztonság szempontjából egy 5 pontból álló biztonsági öv nyújtja a legnagyobb védelmet, a jól rugózó kerekek pedig a rázkódásoktól védik meg a kisbabát. Az állítható kar nem csak a szembe sütő nap ellen használható, de a baba érdeklődése szerint választhat, hogy anyát szeretné-e nézni, vagy inkább a külvilág érdekességeire kíváncsi. Ezen kívül nagyon fontos a könnyed tisztíthatóság. Ha például már nagyobbacska gyermek a cipőjével, vagy valamilyen étellel összekoszolj a huzatot, jó ha azt egy egyszerű mozdulattal levehetjük, s kimoshatjuk a mosógépben. Bevásárlásnál, vagy hosszabb út során jó lehet ha a babkocsinak van alul kosara, illetve fent is több zsebbel rendelkezik. Végül pedig szánjuk egy kevéske időd a megfelelő dizájn kiválasztására is. Ha nem tudjuk előre a kicsi nemét, válasszunk valamilyen semleges színű, szép és praktikus babakocsit!

Az Extreme Digital kínálatában sport babkocsitól kezdve a babakocsi napernyőn át, még játék babkocsi is található. Válogass a termékek között, s találd meg azt a babakocsit, mely számodra, s kisbabád számára is tökéletes.