Etetés (259)

Összesen: 259
Rendezés

Találatok: 259

Legnépszerűbb termékeink

Baba etetési terméket, avagy miből egyen a gyermek?

Egy újszülött érkezése mindig nagy izgalommal tölti el a családot. A nagy öröm mellett azonban ne feledkezzünk meg a felelősékről, s a tengernyi teendőről, illetve a beszerezni való holmikról. Rengeteg, rengeteg babafelszereléssel kell felszerelkeznünk. Ruhácskák, kiságy, játékok, s persze az etetéshez szükséges cumisüveg, majd más evőeszközök. Legpontosabb választást pedig talán az utóbbi igényel, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy miből eszik a kisbabánk.

Cumisüveg
Baba etetéssel kapcsolatosan a szoptatáson túl, az első dolog mellyel szembesül az anyuka, valószínűleg a megfelelő cumisüveg kiválasztásának dilemmája. Első ránézésre bármelyik, legegyszerűbb cumisüveg is megteszi. Elmerülve a részletekben azonban láthatjuk, hogy mennyi alternatíva nehezíti a döntést. Kezdjük a cumisüveg anyagával. Ez lehet üveg, vagy műanyag. Kezdetben kizárólag üveg cumisüvegek léteztek, erről is kapták nevüket. Ezek előnye, hogy könnyen tisztíthatók, s jól tartják a hőt. Hátrányuk viszont, hogy nehezebbek. Ebből adódóan a műanyag cumisüveg legnagyobb előnye a könnyű súlyok. Nagyobb babának akár a kezébe is adhatjuk, hogy önállóan igyon belőle. A következő fontos kérdés a cumis üveg formája. Itt a legfontosabb szempont, hogy kényelmesen, stabilan tudjuk tartani. Bár erre a keskenyebb darabok a legalkalmasabbak, ezeknél viszont tisztítás során ütközhetünk nehézségekbe. Hogy a gyermek is könnyebben foghassa, fogantyúval ellátott cumisüveget is választhatunk. A hasfájás megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy ne nyeljen túl sok levegőt a baba. A speciális szelepekkel ellátott cumisüvegek az üvegben tartják a levegőt, így kevesebb jut belőle a baba pocakjába. Lényeges lehet, maga a cumi anyaga és kialakítása is. Anyaghasználat tekintetében latex és szilikon cumikról beszélhetünk. Az első puhább, rugalmasabb anyag, viszont hamar elhasználódik. A szilikon ezzel szemben jóval tartósabb, de keményebb, ezzel ridegebb is. Formáját illetően a hagyományos cumik harang alakúak. Ezen kívül léteznek úgynevezett fogszabályzós cumik, melyek a szájpadlás vonalát követik. Az új generációs cumik pedig szélesebb szoknyarésszel rendelkeznek, jobban hasonlítva ezzel az anyamellhez.

Baba poharak
Mikor a kisbaba már nagyobbá cseperedett, s önállóan is képes inni, elhagyhatjuk a cumisüveget. Ezzel azonban újabb kérdés merül fel: milyen pohárból igyon a gyerek? Maradjon-e mégis a cumisüveg, csőrös pohárból igyon, vagy vágjunk a közepébe és kapja meg rögtön a hagyományos poharakat? A cumisüvegből való itatás főként azért nem ajánlott, mert így ivás közben ázik a gyermek fogazata. Ez a későbbiekben fogszuvasodáshoz vezethet.

A csőrös poharakkal viszonylag egyszerű dolga van a csemetének. Ha szelepes darabot választunk, szabadon rohangálhat is vele, el is dobhatja, nem folyik ki belőle az innivaló. Viszont ebben az esetben több idő kell mire rájön, hogy mire is való az új eszköz. Ebben segíthetünk rajta, ha kezdetben kivesszük a szelepet, s ha már úgy megtanulta használni csak utána tesszük vissza. Bár rögtön pohárra szoktatni a gyereket a legmacerásabb, ezzel tulajdonképpen kihagyhatunk egy felesleges periódust. Az elején nyilván sok lesz a mellé öntés, kiborítás, nyakon is öntheti magát a baba. De ha megtanulta, hogyan kell használni a poharat, onnantól nyert ügyünk van, s a játszótéren is elbüszkélkedhetünk vele, hogy a mi gyermekünk bizony már pohárból iszik.

Evőeszközök
A következő lépcsőfok pedig maga a nagybetűs étkeztetés. Onnantól, hogy önállóan iszik a gyerek, már az egyedül evés sincs messze. A kezdeti „a pépes üvegből, műanyag kanállal etetem” állapotot pedig felváltja a valódi tányér és evőeszköz szakasz. Itt először a biztonság szempontjából csak a műanyag jöhet szóba. Kicsit mélyebb tányér, és természetesen kiskanál. Vannak választóvonallal ellátott tányérok, a külön fogásokhoz, de lévén, hogy az étel valószínűleg a padlótól a plafonig is el fog jutni, ez teljesen felesleges. Mint ahogy a villa, még ha műagyag és lekerekített végű is, csak idősebb gyermek kezébe való. Könnyeben elnyeri a babák tetszését, ha az evőeszközök kedvenc színeikben tündökölnek, esetleg, kedves, mókás figurákkal vannak ellátva. Ez jobban meghozza a kedvet a kanalazáshoz.

Az Extreme Digitalnál cumisüvegtől kezdve, ételmelegítőn át, a különböző evőeszközökig megtalálsz minden babaetetéshez használatos eszközt. Vásárolj kínálatunkból, és gondoskodj gyermeked jó étvágyáról!