Pelenka (162)

Összesen: 162
Rendezés

Találatok: 162

Legnépszerűbb termékeink

Így válasszunk pelenkát a babának

A baba életének első éveiben pelenkát kénytelen viselni; lehet, hogy másfél vagy két évig, de akár ennél tovább is… Ebben az időszakban a pelenka viselése igénybe veszi a baba érzékeny bőrét. Alapos átgondolással és jó pelenka választással rengeteget tehetünk azért, hogy a babánk minél jobban érezze magát, a bőre pedig minél ritkábban pirosodjon ki.

Sokan az eldobható pelenkákra esküsznek. Ezek használata hosszútávon drágább, mint a mosható textilpelenkáké, viszont sokkal higiénikusabb választást jelentenek. Azonban számos szempontot figyelembe kell vennünk, ha igazán jó pelenkát szeretnénk választani.

A kiváló minőségű pelenkák belül puha béléssel rendelkeznek, kívülről pedig jó szigetelő anyaggal vannak borítva. Ha megfelelően választunk, a szigetelő réteg teljesen ellátja a feladatát, mégsem hasonlítható egy nejlonzacskóhoz. A minőségi pelenka egyik legfőbb ismérve a jó nedvszívó képesség. Fontos megjegyezni, hogy ez a képesség nem feltétlenül arányos a nedvszívó mag vastagságával. A kiváló nedvszívó tulajdonságokkal rendelkező vékony magok akár elképesztő mennyiségű nedvesség megkötésére is alkalmasak, tehát önmagában a vastagság nem befolyásolja a nedvszívó képességet. A mag anyagminőség ennél sokkal fontosabb, erről viszont csak használat során győződhetünk meg. A vastagságnál fontosabb azonban a nedvszívó felület szélessége, különösen a kisfiúk esetében. Jó esetben a lábrész között viszonylag széles a nedvszívó réteg, és elöl egészen a hasáig, hátul a derekáig ér. Ilyen esetben nem kell attól tartani, hogy baleset történik és valami végigcsorog a baba combján.

A megfelelő derékrésszel rendelkező pelenkák kényelmesebb viselést biztosítanak. Nem feltétlenül van szükség gumírozott derékrészre, de ilyen esetben a tépőzárnak kell gumisnak lennie. Ezzel elkerülhető, hogy a pelenka elmozduljon, lecsússzon vagy vágja a picúr derekát. Persze figyelmet kell fordítani magára a tépőzárra is. Fontos, hogy jól tapadjon és megfelelő hosszúsággal rendelkezzen. A túl rövid, illetve nem megfelelő tapadással rendelkező tépőzár nem alkalmas arra, hogy biztosan és kényelmesen a helyén tartsa a pelust. A pelenkák belsejében kétoldalt található egy védőhálóhoz hasonlítható felhajtható réteg. Fontos, hogy megfelelő gumis anyagból készüljön, mert így képes belül tartani a pelenka tartalmát. A pelenkák esetében sem jelenthető ki, hogy a drágább mindig jobb választást jelent. Érdemes próbát tenni a különböző pelenkákkal és amellett dönteni, amelyik a leginkább bevált.