Pihenőszék (8)

Összesen: 8
Rendezés

Találatok: 8

Legnépszerűbb termékeink

Pihenőszékek

Az eddigi egyetemes tapasztalatok egyértelműen azt igazolják, hogy a babák akkor tudnak a legkönnyebben elaludni, ha elringatják őket. Egy idő után azonban a kisbaba súlya alatt kényelmetlenné válhatnak a ringató mozdulatok, főként, ha a csemetének nehezen megy az álomba szenderülés. Éppen erre kínál alternatívát a pihenőszékben történő ringatás.

Mikortól érdemes használni?
A pihenőszéket akár a baba újszülött korától kezdve használhatnak a kismamák. Ezekben az alkalmatosságokban fekvő, illetve félig fekvő pozícióban lehetnek a csöppségek, mégpedig úgy, hogy bár biztonságosan vannak, kezecskéik és lábacskáik szabadon mozognak, így kényelmesnek érzik, jól érzik magukat benne. Főként akkor lehet praktikus, ha a kismama egyéb teendőket látna el, ráadásul könnyedén magával viheti a kisbabát, és ringathatja. Így együtt vannak, mégis szabadon tud mozogni az anya is.

Bizonyos modelleket szétszerelhetünk, a hintáról leszerelhetjük a kis széket, és máris könnyedén vihetjük magunkkal.
A ringató mozgás pozitív hatással van a kisbabákra, hiszen emlékeztető őket az anyaméh élményére, emellett fejleszti egyensúlyérzéküket, megnyugtatja őket, valamint a későbbiekre kialakult kognitív működésben is jelentős szerepet játszik.

Elektromos hinták
Az elektromos hinták esetében több fokozatot is be lehet állítani aszerint, hogy mennyire intenzíven szeretnénk ringatni benne a kisbabát. A szék ezzel több funkciót nyer, hiszen altathatjuk is benne a csöppséget, de akár játszhatunk is vele benne, sőt, állítható támlájának köszönhetően akár etetéshez is használhatjuk. A hintáztató fokozatok mellett, bizonyos modellek rezgő funkcióval is rendelkeznek.

A pihenőszékek különféle strapabíró anyagokból készülnek, azonban választáskor mindenképp vegyük figyelembe, hogy hány kg-os koráig használhatja gyermekünk.

A pihenőszékek hinta, bölcső, etetőszék funkciójuk mellett a játék terei is, hiszen több modellnél is megtalálható a játékhíd, mely a kisbaba feje fölött ívelő kis hidat jelenti, ahol különféle érdekes, izgalmas formák, játékok lógnak. Ez nem csak érdekes a kicsiknek, de szintén fejlesztő hatásúak is, mivel a csecsemők a különböző fejlődési fázisaikban egyre kifinomultabb részletességgel képesek feldolgozni a körülöttük lévő világot. Így a fogás-szorítás-tapintás stimulálja idegrendszerüket, amely nélkülözhetetlen az egészséges és fokozatos fejlődésük során.

Zenével még hatékonyabb az altatás
A játékhíd funkción kívül vannak olyan pihenőszék modellek is, melyek zenével is szórakoztatják, illetve fejlesztik is közben a kisbabákat. A zene, akár csak a ringatózás, már magzati kortól fontos az életben. A kisbabakori zenehallgatás a kreativitás mellett, az empátia, az érzelmi intelligencia, az együttműködés képességé fejlesztéséért is felelős. A csecsemőket emellett köztudottan megnyugtatja a zene, így a ringató mozgással együtt, könnyedén elaltathatjuk a csöppségeket a pihenőszékekben, ha azt szeretnénk. Ilyenkor a zenét halkabbra, a hintázást pedig kisebb fokozatúra állíthatjuk. Ha pedig megnyugtatni szeretnénk a kicsiket, mert épp sírdogál valami miatt, és a figyelmét szeretnénk elterelni, akkor pedig hangosabban is hallgathatjuk kedvenc dallamát!

A színek és a formák fejlesztően hatnak
A különféle funkciók mellett, nem elhanyagolható a pihenőszékek külsője sem, hiszen a színek, és játékos minták, formák szintén fontosak a kicsik számára, mind a szórakozás, mind a fejlődés szempontjából. Saját ízlésünk mellett, kicsit nagyobb babáknál figyelhetünk arra is, hogy mi kelti fel a figyelmüket leginkább, vagy mi nyugtatja meg őket leginkább. Bármelyik termék mellett döntünk is, az Extreme Digital kínálatában böngészve megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányú modelleket is.