Borotva kiegészítők (56)

Összesen: 56
Rendezés

Találatok: 56

Legnépszerűbb termékeink

Borotva kiegészítők

A borotválkozás nem tartozik a legkedveltebb időtöltések közé, főleg akkor nem, ha eszközük sem a legmegfelelőbb hozzá. Élvezetesebbé tehetjük ezt a napi rutint azzal, hogy egy olyan borotvát használunk, amely alapos, nem hagy apró vágásokat maga után és használata is kényelmes. Ahány ember, annyi féle vélemény. Vannak, akik a manuális megoldásokat szeretik, és az eldobható vagy a cserélhető pengés típusokat részesítik előnyben. Vannak, akik az elektromos borotvákra esküsznek. Természetesen, mindegyik változatnak vannak előnyei és hátrányai is.

Az eldobható borotvák és a cserélőfejes típusok csak abban különböznek, hogy az utóbbihoz csak borotvafejet kell vásárolnunk, ha már az előző használhatatlan. Ugyanazokat a penge megoldásokat találjuk mindkét fajtánál. Ha hosszabb távra gondolkodunk, akkor a cserélhető fejes borotvák olcsóbbak. A kezdeti beruházás, amikor nyéllel együtt vásároljuk meg a szettet,  egy kicsit magasabb, de idővel megtérül az ára, hiszen évekig használhatjuk, és csak a fejeket, betéteket kell szükség szerint cserélnünk. Ezek általában minőségi darabok, így nem kell attól tartanunk, hogy a pengék hamar tönkremennek.

Az ilyen típusok kevesebb helyet is foglalnak, hiszen nem kell több borotvát raktároznunk, csupán egyet, és csak a fejekből raktározhatunk párat, ezek azonban nem foglalnak sok helyet. Ez a típus már rezgőmotorral ellátott változatban is kapható. Ez még kényelmesebb és precízebb borotválkozást tesz lehetővé. Nagyon fontos azonban, hogy a cserélhető fejes borotvák fejét rendszeresen cseréljük. Amikor már nem elég éles, kellemetlen lehet vele a borotválkozás, és a bőrünk sem fogja meghálálni az erőteljes dörgöléseket. Ha nedvesen tesszük el a borotvánkat vagy ha túl nagy a nedvesség a fürdőszobában, akkor az eszközünkön hamar elszaporodhatnak a baktériumok, ami szintén kellemetlenségeket okozhat. Ezért ügyeljünk arra, hogy rendszeresen cseréljük a borotvafejet. Erre a célra már igen jó minőségű és kedvező árban kapható termékeket találunk. Aki viszont az elektromos borotvákat részesíti előnyben, az manapság már igen nagy kínálattal találkozhat.  Ezek a típusok, ahogy a nevükből is következtetni lehet, elektromos árammal működnek, így eredetileg száraz borotválásra lettek tervezve. A technológia fejlődésének köszönhetően, azonban ma már olyan típusokat is vásárolhatunk, amelyeket vizesen borotvahabbal vagy géllel is használhatunk.

Két típussal találkozhatunk, a rezgőkéses és a körkéses technológiával. A körkéses borotvák alaptechnológiája a körbe forgó pengerendszer. A mai fejlettebb borotvák már három körkésrendszert alkalmaznak. Idővel természetesen ennél a típusnál is szükség van a fej cseréjére. Használattal a forgókefék kikophatnak és el is öregedhetnek. Ilyenkor mindenképp új fejet kell vásárolni, hiszen ez rontja a  gép működésének  hatékonyságát. Megtörténhet, hogy csak a szita vagy a kések szorulnak cserére. Ezek cseréje is  egyszerű művelet.

A rezgőkéses változatok is természetesen egy bizonyos idő után elkopnak, így a borotvafej cserére szorul. Az adott típusnak megfelelő tartozékokat tudunk vásárolni.

Mik a tisztítópatronok?
A tisztítópatronok olyan kiegészítők, amelyek az elektromos borotvák karbantartására szolgálnak. Alkoholtartalmuknak köszönhetően, megfelelő higiéniát nyújtanak a készülékek számára. Nem csak tisztítanak és frissítenek, de kenőanyagot is tartalmaznak, így a borotva mindig megfelelő teljesítményt nyújt. Ezeket a készülék töltőegységében kell használni.