Borotvahab (4)

Összesen: 4
Rendezés

Találatok: 4

Legnépszerűbb termékeink

Borotvahab, a férfi szépségápolás legalapvetőbb kelléke

A borotvahab a legtöbb férfi számára a borotválkozás elhagyhatatlan kelléke, legalábbis azok számára, akik a borotválkozás hagyományos pengés módját választják. Érdemes beszélni a borotvahab milyenségéről és minőségéről, hiszen egy-egy ilyen készítmény akár száríthatja és érzékennyé is teheti a bőrt, így mindenképpen érdemes odafigyelni, milyen készítményt teszünk a kosarunkba. Az Extreme Digital kínálatában szereplő termékek neves gyártóktól származnak, így minimális az esélye annak, hogy a használatuk során kellemetlenség lép fel. 

A borotválkozási termékek piacán jelentős a verseny a gyártók között; igyekeznek időről időre megújult összetétellel, anyaghasználattal, külsővel rendelkező termékeket biztosítani a vásárlók számára. Nem kivételek ez alól a borotvahabok sem. A gyártók rendszerint többféle bőrtípushoz és igényhez megfelelő készítményt forgalmaznak, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt. Habár a kínálat valóban óriásinak tűnik, a legtöbb termék hasonló összetevőkkel rendelkezik. Érdemes azonban kissé elmélyülni az általános tulajdonságaik megismerésében, hiszen ezek a legelterjedtebb borotválkozást könnyítő készítmények.

A borotvahabok használata rendkívül kényelmes, így mindenki számára jó választást jelenthetnek. Szinte tökéletes siklást biztosítanak az éles pengék számára, ezzel minimálisra csökkentik a bőrirritációt, illetve a felületi sérülések veszélyét. A borotvahabnak köszönhetően sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy egy óvatlan pillanatban megvágjuk magunkat. Különösen jó szolgálatot tesz abban az esetben, ha fontos számunkra a gyors borotválkozás. A borotvahab esetében nincs más dolgunk, csak ki kell nyomnunk a flakonból és már fel is kenhetjük. A könnyű kezelhetőségnek köszönhetően lecsökkenti a borotválkozásra fordított időt, ráadásul kifejezetten gyorsan puhítja a szőrszálakat, így szinte azonnal kezdhetjük a szőrszálak leborotválását. 

A korszerű minőségi termékek zöme tartalmaz olyan összetevőket, amelyek képesek segíteni az irritáció csökkentését, illetve képesek nyugtatni a bőrt. A klasszikus borotvahabok elsősorban akkor jelentenek jó választást, ha kicsit zsírosabb a bőrünk, esetleg normál bőrtípussal rendelkezünk. Ha száraz és érzékeny a bőrünk, akkor érdemes előnyben részesíteni a kifejezetten érzékeny bőrtípusra ajánlott habokat, vagy pedig válasszuk a borotválkozási krémek közül. 

A borotvahabok mellett mindenképpen érdemes megemlíteni a borotvagéleket is. A borotvagél a habhoz hasonlóan kiváló siklást biztosít a penge számára, így esetében sem kell irritációtól tartani. A legfőbb különbség abban mutatkozik meg a két készítmény között, hogy a hab jellemzően fehér színű, míg a gél átlátszó réteget képez az arcon. Ennek a tulajdonságának köszönhetően remek választást jelent azok számára, akik fazonra igazított szakállt vagy bajuszt viselnek.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az irritációk elkerülése érdekében be kell tartanunk néhány szabályt a borotválkozás során. A habok felvitele előtt mindenképpen érdemes meleg vízzel benedvesíteni a szőrszálakat, így azok alaposabban megpuhulnak. A felvitt borotvahabot egyenletesen el kell oszlatnunk, erre egy klasszikus borotvapamacs is tökéletesen alkalmas. A pamacsok használata során nem csak a habot egyengetjük el alaposabban, hanem a szőrszálakat is felemeljük a segítségükkel, így még alaposabban puhíthatók. Nem szabad megfeledkezni a flakon felrázásáról sem. Mielőtt használni szeretnénk, alaposan rázzuk fel. Habár a habok rendkívül gyorsan puhítják a szőrszálakat, az optimális eredmény érdekében érdemes egy-két percet várni a borotválás megkezdése előtt. A borotválás befejezése után a fennmaradó borotvahabot alaposan le kell öblíteni, mivel a benne található zsírtalanító anyagok hosszú időn át a bőrön maradva akár irritációkat is okozhatnak az arra érzékenyeknél. Akármilyen kímélő megoldásokat is alkalmazunk, a borotválkozást követően használjunk after shave készítményt. Az Extreme Digital kínálatában neves gyártóktól származó minőségi termékeket találunk, amelyek nagyszerű választást jelentenek a hagyományos borotválkozást választó férfiak számára.