Férfi borotva (133)

Összesen: 133
Rendezés

Találatok: 133

Legnépszerűbb termékeink

A megfelelő borotva kiválasztása

A férfi szépségápolás alappillére a borotválkozás. Férfiak ezrei, szerte a világon ezzel indítják mindennapjaikat. Ahhoz pedig, hogy ez ne egy utálatos tortúra legyen, megfelelő módon, a megfelelő borotvával kell borotválkozni. A borotvapiac rengeteg terméket kínál, több márka, több típus, és különböző funkciók. A választék közt valósággal el lehet veszni, nem csoda hát, ha nehézséget okoz a megfelelő készülék kiválasztása.

Eldobható vagy elektromos borotva?
Amit elsősorban el kell döntened az az, hogy milyen fajta borotvát szeretnél használni. Ahogy fent említésre került, többféle közül választhatunk, de alapjaiban két fajtát különböztetünk meg. Ezek az elektromos borotva, s az eldobható férfi borotva.

Az eldobható borotvák a legolcsóbb típust képviselik, legalábbis rövidtávon. Általában egyszerű felépítésűek, a legtöbben alternatív megoldásként használják. Persze ezek között is vannak minőségibb darabok. Van amelyik krémezőcsíkkal van ellátva, esetleg billenőfejjel. Amennyiben rendszeresen ezt a típust használod, fontos, hogy minimum 4-6 használat után cseréld, a túlhasznált borotva ugyanis nem csak higiéniátlan, de veszítve borotválási hatékonyságából, képtelen megfelelő eredménnyel szolgálni. Az eldobható borotvák újabb generációja pedig a cserélhető fejű borotvák. Ezek esetében a borotvanyelet csupán egyszer kell megvásárolnunk, később csak a fejeket kell cserélgetnünk. Minőségileg a hagyományos eldobható borotvák felé sorolhatók, állandó, mindennapi használatra is alkalmasak.

Egy villanyborotva, mint borotvagép természetesen jóval drágább, mint eldobható társaik. Bár ára akár több tízezer forint is lehet, ez az évek során könnyedén megtérül, hiszen ezt csak egyszer kell megvásárolnunk. Két nagy fajtája a rezgőkéses és a körkéses borotva. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Ki melyiket preferálja, egyéni ízléstől, szokásoktól függ. Általánosságban elmondható, hogy a körkésese típusok nagyobb felületűek, így gyorsabban végezhetünk velük, a rezgőkéses darabok viszont kevesebb alkatrészből állnak, így hosszabb életűek. Tévhit, hogy az elektromos borotvák kevésbé hatékonyabbak, mint az eldobhatók. Bár a borosta kedvelői valóban villanyborotvával tarthatják meg arcszőrzetüket, számtalan olyan fejlett technológiájú, többkéses készülék létezik, mely tökéletesen sima eredményt nyújt.

Akkumulátoros és vezetékes villanyborotva
Mára az akkumulátoros borotvák egyre inkább kiszorítják a vezetékes társaikat a piacról. Míg a hajnyírók esetében ma is elterjedtek a vezetékes megoldások, a borotváknál egyre ritkábban találkozunk velük. A modern technológiáknak és a jelentős milliamperórát tároló akkumulátoroknak köszönhetően ma már nem kell attól tartani, hogy a készülékek nem bírják a munkát. A belépőkategóriába sorolható készülékek átlagosan egy órányi üzemidőre képesek, a nagyobb kapacitású akkumulátorra szerelt közép- és felsőkategóriás készülékek rendszerint másfél-két órányi borotválkozást tesznek lehetővé. 

Férfias arcszőrzet – ápolt szakáll
Ha eleged van a mindennapos reggeli szenvedésből, pöttyökből, vágásokból, és eleve az egész folyamatból. Vagy úgy gondolod a selymesen pihe-puha bőr maradjon csak a babapopsié, s te mint igazi férfi, szőrt kell viselj az arcodon, akkor bátran növessz szakállt! A szakállt ugyanúgy, mint a hajat, gondozni, ápolni kell. A rendezetlen szakáll igénytelenséget sugall, ezért figyelj rá oda, hogy mindig jól ápolt legyen! Járhatsz rendszeresen borbélyhoz, de ha ügyes vagy, magad is gondját viselheted arcszőrzetednek. Egy olló, vagy szakállvágó segítségével könnyedén karban tarthatod. Akár csak frizuráról lenne szó, kipróbálhatsz különböző fazonokat, hosszakat. Viselj elegánsabb, hagyományos változatait, vagy engedd szabadjára kreativitásod, s vállalj be merészebb stílusokat. A szakáll öltöztet.

A kiválasztásnál érdemes szem előtt tartani a tisztíthatóság kérdését is. Akármilyen típust választunk, tisztításra szükség lesz, azonban általánosságban el lehet mondani, hogy a szitás készülékekkel könnyebb dolgunk van, ezeket könnyebben tisztíthatjuk. Ezt végezhetjük egy puha kefével vagy akár folyóvízzel is, viszont fontos tudni, hogy egyes készülékek nem moshatók, erről a használati útmutató ad egyértelmű tájékoztatást.

Az Extreme Digital rengeteg borotvakészüléket kínál, melyek között biztosan megtalálod a neked valót. Válassz egyet nagyszerű borotváink közül, hogy könnyebben menjen a reggeli készülődés!