Folyékony szappan (53)

Összesen: 53
Rendezés

Találatok: 53

Legnépszerűbb termékeink

Folyékony szappan választás tudatosan

A folyékony szappan több előnyös tulajdonsággal rendelkezik a hagyományos társaival szemben, ezért szívesen válasszuk őket. A kiválasztásuk azonban fejtörést okozhat, mivel a kínálatban egészen eltérő készítményeket is találunk. Miért érdemes krémszappant választani és milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a vásárlás során? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a továbbiakban…

A krémszappanok egyik legfőbb előnye abban rejlik, hogy mindig rendeltetésszerű mennyiségben használható, hiszen minden ilyen készítmény saját adagolóval rendelkezik. Így elkerülhetjük a szappan pazarlását. A hagyományos szappanokkal előfordulhat, hogy a vízbe esnek és akár percek alatt eláznak. Ez a veszély a folyékony szappanok esetében nem áll fenn, hiszen a tubus minden esetben megvédi a benne lévő folyékony tartalmat. A folyékony szappanok másik legnagyobb előnye az összetételükből és állagukból adódik; a krémszappanok nem hagynak nyomot sem a szappantartón, sem a mosdótálakban. Mindenki előtt ismerős lehet a szappanmaradványoktól elcsúnyult szappantartó látványa. Ilyenkor hosszas dörzsölés és áztatás szükséges, de a legegyszerűbb, ha valamilyen eszközzel levéssük az odaszáradt szappanmaradványokat. Akármilyen módszert is választunk, az mindenképpen hosszas és nehézkes tisztítást jelent. Ha folyékony szappant használunk, akkor nem kell ilyen kellemetlenségektől tartani. Sőt, a folyékony szappanok maradványai a mosdótálakon sem rakódnak le, így nem kell hosszasan sikálnunk a felületüket, míg tisztára varázsoljuk őket.

A folyékony szappanok rengeteg különböző illatban kaphatók, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább megfelelő készítményt. A krémszappanok jellemzően illatosabbak és lágyabb aromákat tartalmaznak, mint a szilárd társaik, ezért sokan e tulajdonságuk miatt is előnyben részesítik őket. Érdemes megjegyezni, hogy a krémszappanok között találhatunk habszerű készítményeket is, amelyek állaga jelentősen eltér azoktól a folyékony szappanoktól, amiket megszokhattunk. Ezeket a szappanokat elsősorban szállodákból és éttermekből ismerhetjük, de semmi nem indokolja, hogy ne vigyünk haza ilyen termékeket. Az áruk sem magasabb a hagyományos krémszappanok árainál, így mindenképpen megéri kipróbálni őket. Tagadhatatlan viszont, hogy egy alapos kézmosáshoz legalább három pumpálás szükséges, így talán kevésbé gazdaságosak.

A folyékony szappanok között találunk intenzívebb és kevésbé intenzív illattal rendelkező termékeket. Az intenzív illattal rendelkező szappanok illata alapos öblítés és kéztörlés után is ott marad a bőrön, míg a kevésbé intenzívek illata szinte teljesen eltűnik. A jó minőségű készítmények tapintása nem ragacsos vagy nyálkás, ezeket érdemesebb inkább kerülni, hiszen a tisztító hatásuk sem ideális e tulajdonságuk miatt. Figyeljünk arra is, hogy a használt krémszappan szárítja-e a bőrünket. Ha igen, próbáljunk ki egy másik terméket.