Tusfürdő (29)

Összesen: 29
Rendezés

Találatok: 29

Legnépszerűbb termékeink

A tusfürdő a mindennapi higiéniánk része

A tusfürdő része a mindennapi tisztálkodásunknak. A folyékony állagának köszönhetően roppant kényelmes, általában roppant illatos, jól habzik. De vajon miért szeretjük ezeket a készítményeket és miért érdemes továbbra is használni őket?

A tusfürdő tulajdonképpen a szappan egy továbbfejlesztett változata, amely cseppfolyós formában kerül a boltok és drogériák polcaira. Ezeket a készítményeket általában „színes-szagos” kivitel jellemzi, ami azt hordozza magában, hogy ezek a készítmények jelentős mértékben tartalmaznak különböző színezőanyagokat és állapotjavítókat. A különböző emulgeálószerek mellett tartósítószerekre, gélképző és nedvesítő anyagokra is szükség van annak érdekében, hogy a tusfürdő az általunk ismert formában kerülhessen a boltok polcaira.

Ahogyan a szappanok esetében, úgy a tusfürdők legfontosabb alapanyagait a különböző felületaktív anyagok biztosítják. A tusfürdők esetében megfelelő hígításban találhatók mosóaktív anyagok, így ezek nyugodtan használhatók a bőrfelületen, samponként is, de akár habfürdőként is. Fontos megjegyezni azonban, hogy habfürdőt nem használhatunk tusfürdőként, hiszen azokban a termékekben túlzottan magas a mosóaktív anyagok aránya, így csak többszörös hígítás után érintkezhetnek a bőrünkkel.

A tusfürdők kínálata egyre szélesebb. Természetesen mindenféle illatkínálattal találkozhatunk a különböző gyártók termékei között, így könnyedén választhatunk az ízlésünknek megfelelő terméket. A tusfürdő gyártók azonban ennél is szélesebb kínálatot igyekeztek a rendelkezésünkre bocsátani; ma már vásárolhatunk akár zselés és olajos tusfürdőket is. Minden általános tusfürdő kapcsán érdemes elmondani, hogy a felhasznált mennyiség meghatározza a bőrre gyakorolt hatását. Ha nem szeretnénk túlzásba vinni a különböző emulgeálószerek, tartósítószerek, gélképző és nedvesítő anyagok használatát, akkor tartsuk be a tusfürdőkre vonatkozó mennyiségi ajánlást. Magát a tusfürdők minden esetben valamilyen szivacsra vagy fürdőrózsára vigyük fel, illetve a felhasznált tusfürdő mennyisége ne legyen több egy meggyszem méreténél.