Ágymelegítő, melegítő párna (8)

Összesen: 8
Rendezés

Találatok: 8

Legnépszerűbb termékeink

Tanácsok ágymelegítő vásárláshoz

Hideg, hűvös napokon, sokszor csak arra vágyunk, hogy bebújjunk a meleg ágyba. Azonban sokszor az ágyunk is hideg, és mégsem olyan kellemes érzés belebújni, mint amire vágytunk. Bármilyen legyen is kint az időjárás, ágymelegítő takaró vagy melegítő párna használatával az ágyunk mindig meleg és puha lesz. Az ágymelegítő használata nem csak a komfortérzetünket javítja, de csökkenti az izom, a menstruációs, a csípő és az ízületi fájdalmakat is.

Az ágymelegítők, vagy más szóval elektromos takarók, elektromos vezetékekkel rendelkeznek. A takarót konnektorhoz kell csatlakoztatni, és így gondoskodik arról, hogy lefekvéskor, vagy akár egész éjjel az ágyunk meleg maradjon. Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy a kiszemelt ágymelegítő vagy melegítő párna mennyire gyorsan melegszik fel, mennyire szabályozható a hőmérséklete, és mennyi energiát használ fel. Az alábbi szempontok figyelembevételével könnyebben választhatjuk ki a számunkra ideális árú és tulajdonságú ágymelegítőt vagy melegítő párnát. Személyes ízlés dolga, hogy a lepedő alá helyezhető ágymelegítőket, a melegítő párnát vagy az elektromos takarókat részesítjük előnyben. A lepedő alá helyezhető ágymelegítők előnye, hogy azonnal, belülről melegítenek fel bennünket.

Az ágymelegítők mérete
Az ágymelegítők többféle méretben kaphatóak, így lehetőségünk van akár egyszemélyes, akár kétszemélyes ágymelegítő vásárlására.

Az ágymelegítők ára
A kétszemélyes ágymelegítők ára magasabb, mint az egyszemélyes ágymelegítőké, de kedvezőbb, mintha kettő darab egyszemélyes ágymelegítőt vásárolnánk. Ágymelegítőt lehet kapni valamivel több, mint 5000 Ft-os áron, de a legdrágább modellért sem kell 23.000 Ft-nál többet fizetnünk. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb árú ágymelegítők rövidebb idő alatt melegszenek fel.

Funkciók és beállítások
A vásárlás előtt ellenőrizze, hogy milyen beállítási lehetőségek találhatóak az elektromos ágymelegítőn. Általában több dolgot állíthatunk, nem csak a ki- és bekapcsolást.

Automatikus időzítő
Bizonyos ágymelegítők 3 óra elteltével automatikusan kikapcsolnak. De találhatunk olyan modelleket is, amelyeknél beállíthatjuk a kikapcsolás idejét.

Szabályozható hőmérséklet
Az ágymelegítők túlnyomó többsége hőszabályzóval rendelkezik. A legtöbb modell esetében kettő vagy három fokozat közül választhatunk. 3 fokozat esetében az 1. fokozat 30-40 °C-os, a 2. fokozat 40-50 °C-os, a 3. fokozat pedig 50-60 °C-os meleget biztosít. Vannak olyan típusok, amelyeknél távirányítóval szabályozható a hőmérséklet.

Egymástól független hőmérséklet szabályozó
Kétszemélyes ágymelegítő esetén érdemes olyan ágymelegítőt választanunk, amelyen két egymástól független hőmérséklet szabályozó található. Így ugyanazon az ágymelegítőn mindenki beállíthatja a számára ideális hőfokot. Távirányítható hőmérséklet szabályozás esetén két távirányítót kapunk, így még kényelmesebb az ágymelegítő használata.

Biztonság
Mint minden elektromos készülék esetében, az ágymelegítők vásárlásánál is figyelembe kell venni, hogy a termék megfelel-e a legújabb biztonsági előírásoknak és megtalálható-e a terméken valamelyik felügyeleti szervezet engedélye. Soha ne vásároljunk használt elektromos ágymelegítőt vagy melegítő párnát! Biztonságunk érdekében fontos szempont, hogy a kiválasztott termék rendelkezzen túlmelegedés elleni védelemmel vagy érzékelővel. A fentieken kívül érdemes figyelembe venni, hogy az ágymelegítő milyen anyagból van, és mosható-e mosógépben.