Légtisztító (154)

Összesen: 154
Rendezés

Találatok: 154

Legnépszerűbb termékeink

Légtisztítók

Zárt terekben nagyon fontos, hogy a levegő tiszta és friss legyen. Ezért igyekezzünk naponta legalább egyszer szellőztetni. Azonban nincs mindig lehetőségünk ablaknyitásra, a téli hideg és a beáramló szmog nem teszi ezt mindig lehetővé. Egészségügyi szempontból a szobai légtisztítók lehetővé teszik, hogy  környezetünk légtere friss és tiszta legyen. Nagyon kevesen tudják és  érzékelik, hogy a  körülöttünk lévő levegő tele van láthatatlan, csak mikroszkóppal látható szennyező anyagokkal. Az állott, szennyezett levegő közérzetünkre is hatással van. Bágyadtságot, fáradtságot okoz, és ilyen légtérben a baktériumok is erőszeretettel szaporodnak és terjednek, ami kedvez a betegségek, vírusok terjedésének. Ha a káros anyagok elszaporodnak, egy adott határérték felett káros hatással lehetnek szervezetünkre.

A szobai légtisztítók kitűnően alkalmasak zárt terek levegőjének tisztítására. Könnyen elbánnak a szilárd, lebegő szennyeződésekkel. A légtisztítókat háztartásunk bármelyik helyiségében vagy irodákban is használhatjuk. Gyerekszobákban kifejezetten ajánlott az alkalmazása, hiszen így biztosíthatunk tiszta és egészséges légkört apróságaink számára is.  

Ionizációs légtisztítók
Az ionizációs légtisztítók működésük során negatív töltésű oxigén ionokat engednek szabadjára a levegőben. Ily módon ártalmatlanítják a baktériumokat. Az ionizátor a helyiség levegőjéből anionokat állít elő, és így semlegesíti a szennyező részecskéket. Kitűnően megfelel por, dohányfüst és más kellemetlen szagok semlegesítésére. Amennyiben ilyen típus mellett döntünk, az tökéletesen megfelel 18-20 négyzetméter nagyságú tér tisztán tartására. Az elektromos töltésének köszönhetően, egy statikus fémlemez vonzza magához a levegőben lévő port, baktériumokat és minden egyéb más egészségre ártalmas anyagot. Az ionizációs készülékek működése nem jár hangképződéssel, ami egy igen nagy előny. Pozitívuma továbbá, hogy a fémlemez nedves ronggyal könnyen tisztítható, és mivel nem számít kopó alkatrésznek, nem szorul cserére sem. Az eszköz belsejében lévő UV lámpa is segíti a levegőtisztítást.

HEPA szűrős légtisztítók
Az ilyen típusú berendezések nagy hatásfokú szűrővel vannak ellátva. Ventillátor segítségével működnek, amelyet több fokozatba tudunk beállítani, és így vezetik át a levegőt a légtisztítón. Ez a fajta berendezés alapos tisztítást végez, a terméktől függően, akár 2-4 szintes légszűrést, légtisztítást végez.  Előnyük még, hogy éjszakai üzemmóddal is rendelkeznek, nyugodtan tudunk mellettük aludni, hiszen működése során nem képződik semmilyen hang. Nagyon alapos, szinte 100%-os szűrési hatékonysággal működik. Széles körben alkalmazhatók: otthonunkban, irodákban, de még iskolákban és kórházakban is kitűnő munkát végeznek.

Ha légtisztítót szeretnénk vásárolni, elsődleges szempont a szoba nagysága, ahol használni szeretnénk. Érdemes szem előtt tartanunk a berendezés óránkénti légcsere-képességét. A készülék akkor végez hatékony munkát, ha a helyiség levegőjét egy órán belül 4-5 alkalommal megtisztítja. Nem elhanyagolható szempont a légtisztító zajszintje és az energiafogyasztás mértéke sem.

Páramentesítők
A fejlett technológiának köszönhetően ma már igen sok féle páramentesítő készüléket vásárolhatunk, amelyek a komoly páratartalmú lakásoknál is megoldást jelenthetnek. Ezek megfelelő tartállyal rendelkeznek, és naponta akár több liter nedvesség beszívására is képesek. Így kikerülhetjük lakásunkban a penészedést és az egészségügyi problémák kialakulását is. A megfelelő páratartalom nagyon fontos, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkban tiszta és egészséges legyen a levegő. A kínálatban Adler, Airbi, Airfree, Beghelli, Beurer, Brita, Cecotec, Concept, Delonghi, Dirt devil, Dyson, Electrolux, Emed, Esperanza, Eta, Fellowes, Heinner, Homedics, Hoover, Ledvance, Leitz, Lg, Orion, Osram, Panasonic, Philips, Proficare, Rowenta, Samsung, Scarlett, Sencor, Soehnle, Stadler form, Tesla, Too, Toshiba, Tosot, Turbionaire, Winix, Xiaomi termékek is megtalálhatók.