Vércukorszintmérő (0)

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen pontos találat sem! 

Legnépszerűbb termékeink

Mire kell figyelni vércukorszintmérő vásárlásakor?

A különböző típusú cukorbetegségek egyre több embert érintenek. A diabéteszes betegeknek nem csak a táplálkozásukra kell odafigyelni, hanem a vércukorszintjük mérését is rendszeresen el kell végezniük. Ebben nyújt nagy segítséget számukra egy vércukorszintmérő. A vércukorszintmérők kis méretű elektromos eszközök, amelyeknek a segítségével gyors és pontos eredményeket kaphatunk a vérben lévő cukor szintjéről. A vércukorszint rendszeres mérése nem csak a diabétesszel küzdők számára lehet hasznos, hiszen a segítségével adatokat nyerhetünk arról is, hogy a sportolás, a stressz, vagy a különböző gyógyszerek bevitele milyen hatással van a vércukorszintünkre. Többféle vércukorszintmérő elérhető, ezért vásárlás előtt érdemes végiggondolni a különböző szempontokat.

A vércukorszintmérő költségei
Egy vércukorszintmérőt már tízezer forint alatti áron is beszerezhetünk, de vásárolhatunk olyan modellt is, amely több mint húszezer forintba kerül. A vércukorszintmérés költségei itt azonban nem érnek véget, hiszen a rendszeres mérésekhez tesztcsíkokra is szükség van. Nem minden tesztcsík kompatibilis minden vércukorszintmérővel, ezért vásárlás előtt vegyük figyelembe a mérések gyakoriságát, a tesztcsíkok kiszerelését, elérhetőségét és árát is!

Kényelem
Fontos, hogy a vércukorszintmérőt minél egyszerűbb legyen használni. Egy kisebb méretű készüléket könnyebben tárolhatunk és szállíthatunk, azonban a kis méretű kijelzőn előfordulhat, hogy nehezen olvashatók az adatok. A vezetékes eszközöknél nem kell gondoskodnunk az energiaellátásról, míg a vezeték nélküli eszközöknél ügyelnünk kell a rendszeres és megfelelő töltésre. Ha nem ügyelünk az akkumulátoros eszközök megfelelő karbantartására, az akkumulátor élettartama jelentősen csökkenhet. Mivel a vércukorszint méréséhez meg kell szúrni az ujjbegyünket, nem mindegy, hogy milyen mennyiségű vérmintára van szükség a pontos eredményekhez. A mérés pontosságát befolyásolhatja a tesztcsíkok minősége, és az eszköz tisztasága is. Mérés előtt érdemes kezet mosni, hogy elkerülhető legyen a tesztcsík vagy a vércukorszintmérő zsírossá, koszossá válása.

A méréshez szükséges idő
A vércukorszintmérőknek szükségük van bizonyos mennyiségű időre, hogy a vérminta alapján megállapítsák a vérünkben lévő cukor szintjét. Minél rövidebb ez az idő, annál hamarabb tudjuk meg az eredményt. Amennyiben az eredmény kedvezőtlen, egy gyorsan megkapott eredmény alapján azonnal megtehetjük a szükséges lépéseket, hogy a vércukorszintünk ismét optimális legyen. Az 5 másodperces mérési idő igen jónak számít, ezért érdemes olyan vércukorszintmérőt vásárolni, amely képes ilyen gyors mérésre.

Adatok tárolása, kapcsolat más eszközökkel
Bár egyes készülékek alkalmasak az eredmények tárolására, célszerűbb olyan eszközt vásárolni, amely összeköthető egy okostelefonnal, táblagéppel vagy esetleg számítógéppel. A kapcsolat a vércukorszintmérő és a telefon, táblagép között Bluetooth technológia segítségével jön létre. A méréseket úgy is elvégezhetjük, hogy a vércukorszintmérőt csatlakoztatjuk a telefonhoz, vagy táblagéphez. Ebben az esetben nem kell aggódni amiatt, hogy esetleg túl kicsi a vércukorszintmérő kijelzője, hiszen az eredmény jól látható az okostelefonon, táblagépen. Az eredmények tárolása ezután a megfelelő alkalmazás segítségével történhet a telefonon vagy táblagépen is.

További szempontok
Olyan vércukorszintmérőt is választhatunk, amely az egészségtudatosabb életmódot különböző figyelmeztetésekkel segíti. Beállíthatjuk, hogy jelezzen, amikor eljött az edzés, az újabb mérés, vagy a gyógyszer bevételének az ideje. Minden esetben vegyük figyelembe az elérhető kiegészítők számát, és azt is, hogy milyen mérési pontossággal dolgozik a kiválasztott vércukorszintmérő.