Hajvágó (142)

Összesen: 142
Rendezés

Találatok: 142

Legnépszerűbb termékeink

Hajvágó otthonra – Miért jó a hajnyíró?

A rövid haj kényelmes viseletet biztosít, de igen gyakran vágni kell. Ha nem szeretnénk havi rendszerességgel fodrászhoz rohangálni, érdemes vásárolnunk egy megfelelő minőségű hajvágó gépet. Egyszeri befektetésről van szó, aminek a kereskedelmi ára tulajdonképpen egy hajvágás árával azonos. Így biztosak lehetünk benne, hogy megtérülő befektetés lesz, hiszen nagyon sok alkalommal használhatjuk, ilyen módon pénzt és időt takarítva meg.

A hajvágó vagy hajnyíró legnagyobb előnye, hogy roppant egyszerűen használhatjuk. Nincs szükségünk különösebb jártasságra, csupán némi odafigyelésre vagy kézügyességre. Némi gyakorlattal akár saját magunkat is megnyírhatjuk, de ideális megoldást jelent a családtagok és a gyermekek frizurájának alakítására is. A piacon kapható készülékek gyakorlatilag kivétel nélkül alkalmasak az otthoni használatra, azonban érdemes elkerülni az úgynevezett no-name termékeket. Ezek esetében a leggyakoribb hiba a vágóélek nem megfelelő illeszkedéséből adódik, ami miatt általában a vágás is lehetetlenné válik. Mindenképpen érdemes tehát megbízható helyen megbízható gyártó termékeit választani.

A termékkínálatban rendszerint kétféle megoldással találkozunk. Az egyik az állítható vágófejes hajnyíró. Ezek roppant egyszerű és kényelmes kezelhetőséget tesznek lehetővé, hiszen a megfelelő vágási hajhossz megválasztása csupán egy mozdulat. Ezek használata roppant egyszerű, viszont figyelni kell arra, hogy használat közben el ne mozduljon, mivel az egyenetlen hajhosszt eredményezne. Szerencsére a mai modern hajvágók esetében gyakorlatilag nem kell attól tartanunk, hogy a beállítás elmozdul, hiszen a vágófej beállításait megfelelő anyaghasználatú tartozékok és elemek biztosítják. Ez magyarázza, hogy a kínálat jelentős hányadát ilyen állítható vágófejes hajvágók teszik ki, ezekre nagyobb kereslet mutatkozik az utóbbi években.

A cserélhető vágófejes változat esetében magától értetődik, hogy a vágófejek megválasztásával határozzuk meg a vágott haj hosszát. Mivel a vágási hossz lehetőségeit a cserélhető vágófejek száma határozza meg, így ennél a típusnál kevesebb lehetőségünk van, mint az állítható vágófejek esetében, ahol akár milliméterenkénti beállításra is van lehetőség.

A hajvágók között megtalálhatjuk a hagyományos hálózati kábellel rendelkező készülékeket és az akkuval rendelkező hajnyírókat is. Mindkét típus rendelkezik néhány előnyös tulajdonsággal, így nem lehet kijelenteni, hogy az egyik vagy másik megoldást érdemes előnyben részesíteni. A hálózati kábellel rendelkező hajvágók mindig üzemkészek, kényelmesen használhatók, de esetükben számolni kell magával a kábellel, ami nyiratkozás közben néhányszor biztosan körbetekeredik a delikvensen… A kereskedelemben kapható olcsó lakossági készülékek esetében a csomaghoz rendszerint mellékelnek egy apró olajozó tartályt, amely használata sokáig kifogástalan működést biztosít ezeknek a készülékeknek. Minden háztartásban helye van ezeknek a készülékeknek, az alacsony áruknak köszönhetően nagyszerű döntést jelentenek mindenki számára.

Jó választás az olcsó hajnyíró gép?
Bizonyos esetekben egy kifejezetten olcsó hajnyíró gép is remek szolgálatot tehet, ennek érdekében azonban fokozottan figyelmet kell szentelnünk a kiválasztásra. Fontos szem előtt tartani, hogy a neves gyártók alsóbb árkategóriába tartozó termékei, illetve az ismeretlen távolkeleti gyártóktól származó gépek minősége között hatalmas különbség lehet. Az Extreme Digital kínálatában megbízható minőséget képviselő készülékeket találunk, így bátran választhatjuk a számunkra megfelelőt.

Figyelmet kell fordítani arra, hogy az olcsó hajvágó is megfelelően erős motorral rendelkezzen, hiszen csak így képes egyenletes vágást biztosítani. Az olcsó hajnyírók sarkalatos része a penge; a felsőbb kategória esetében ma már gyakoriak a titánium borítással és a kerámiából készült pengék is, az olcsó hajvágók esetében viszont a rozsdamentes acél az elterjedt megoldás. Ha figyelmet fordítunk a pengék megóvására, az esetben a rozsdamentes acél is kiváló szolgálatot tehet. 

Az olcsó hajvágó gépek kritikus pontja sok esetben a minőségtelen távtartó fésűk. Minden készüléktől elvárhatjuk, legyen szó olcsó vagy drága hajvágóról, hogy a fésűk strapabírók és masszívak legyenek. Mivel a távtartó fésű nélkül gyakorlatilag használhatatlanná válik a készülék - hacsak nem kopasz fejet szeretnénk -, így mindenképpen érdemes előnyben részesíteni a kellően erős műanyagból készült fésűvel rendelkező hajvágókat. A kínálatban Adler, Aeg, Babyliss, Beurer, Blaupunkt, Bomann, Braun, Camry, Clatronic, Concept, Crown, Daewoo, Esperanza, Eta, Fg, Grundig, Hyundai, Imetec, Mesko, Moser, Mpm, Panasonic, Philips, Proficare, Remington, Rowenta, Scarlett, Sencor, Severin, Wahl termékek is megtalálhatók.