Lábápolás, szőrtelenítés (45)

Összesen: 45
Rendezés

Találatok: 45

Legnépszerűbb termékeink

Szőrtelenítő eszközök a sima és gyönyörű bőrért

A szőrtelenítés időről időre visszatérő feladat, amit különösen a nyári időszakban igyekszünk jól csinálni. Egyre több módszer áll rendelkezésünkre, ezek némelyike otthon is könnyedén elvégezhető. Azonban egyáltalán nem mindegy, milyen megoldást választunk, hiszen a bőrtípusunk, illetve a bőrünk érzékenysége más és más megoldást követelhet. Némi odafigyeléssel és gondos kiválasztással azonban megtalálhatjuk azt a módszert, ami optimális számunkra. A továbbiakban az általános szőrtelenítő eszközök használatát és eredményességét vesszük górcső alá.

Minden tavasszal eljön az a nap, amikor elhagyjuk a hosszú farmernadrágokat és vastag harisnyákat. Ilyenkor már nem rejtegethetjük tovább szőrökkel tarkított lábainkat; hatékony, de kíméletes megoldásra van szükségünk. Mivel nem létezik általános recept, mindenki számára más szőrtelenítő eszköz hozza a legjobb eredményt, ezért érdemes a legismertebb módszereket alaposabban is megvizsgálni. Mindenekelőtt azonban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a szőrtelenítés alapossága és kíméletes jellege érdekében előkészületekre lesz szükségünk. Érdemes a bőrfelületet alaposan leradíroznunk, ennek köszönhetően eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, illetve a megvastagodott bőrt is kezeljük. A bőr radírozását nem érdemes elhanyagolni, hiszen enélkül megnő a szőrtüszők begyulladásának esélye. Szerencsére számos megvásárolható bőrradír rendelkezésre áll, de akár házi receptúra alapján készült terméket is használhatunk. A lényeg ez esetben az alaposság, így érdemes időt szánni erre a folyamatra is.

A legalapvetőbb megoldás természetesen a borotválás. Érdemes tudni, hogy a női szőrtelenítéshez használt borotvák némileg különböznek a férfiak számára gyártott borotváktól, nem csupán a nőies színek különböztetik meg őket. A női és a férfi borotvák között több kisebb-nagyobb különbség is felfedezhető; a legjelentősebb eltérés a pengék dőlésszögében mutatkozik meg, ami azt a célt szolgálja, hogy a vékonyabb szőrszálakkal borított női bőrt minél kíméletesebben varázsolhassuk simává. A korszerű női borotvák között találhatunk olyan darabokat is, amelyek akár négy vagy öt pengével is rendelkeznek, így még simább bőrt eredményeznek a lehető legkevesebb mozdulattal. A borotválás legfőbb előnye a rendkívüli gyorsaság, hiszen nincs más dolgunk, mint a szőr puhítását követően néhányszor végig húznunk a borotvát és már élvezhetjük is a hibátlanul sima bőr látványát és tapintását. Ezt segítik a különböző hatóanyagokkal rendelkező krémezőcsíkok is, amelyek nedvesség hatására síkositó anyagokat képeznek a bőrön, ezzel szolgálva a még biztonságosabb borotválást.

A női szőrtelenítő eszközök között fontos szerepet játszik a gyanta is. A használatáért nem feltétlenül kell kozmetikushoz fordulnunk, egyre több otthoni használatra gyártott megoldás is kapható. Ezek használata kevés macerával jár, noha némi rutin előnyünkre válik, mégsem kell idegenkednünk tőlük. Kevesebb gyakorlattal rendelkező hölgyek részére a hideggyanta-csíkokat ajánljuk, ezekkel lényegesen egyszerűbb a folyamat és egyáltalán nem jár pepecseléssel. A gyantacsíkok tartós eredménnyel szolgálnak, így sokkal ritkábban kell megismételnünk az eljárást, mint a borotvával. Fontos megjegyezni azonban, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő változatot használjuk, különösen abban az esetben, ha érzékeny bőrrel rendelkezünk. A termékek csomagolása szinte minden esetben tartalmaz egy apró olajos kendőt, ami segítségével relatív könnyedén és kíméletesen eltávolíthatjuk az esetlegesen fennmaradt gyantát.

A szőrtelenítő krémek ötvözik a borotva és a gyanta pozitív tulajdonságait: miközben kíméletesek a bőrrel, használatuk egyszerű és fájdalommentes. A szőrtelenítő krémek a bérfelszín alatt akár egy milliméter mélységig képesek eltávolítani a szőrszálakat, ráadásul a megújuló szálak is gyengébbek és vékonyabbak lesznek. Természetes hatóanyagaiknak köszönhetően nem csak szőrtelenítenek, hanem védik és ápolják is a bőrt. Fontos elmondani azonban, hogy a szőrtelenítő krémek a szaru szerkezetének rombolásával fejtik a hatásukat, emiatt az érzékeny bőrrel rendelkező hölgyek számára az alkalmazásuk nem ajánlott. Fontos az is, hogy betartsuk a csomagoláson jelzett instrukciókat, különösképpen az alkalmazás időtartamára vonatkozó ajánlást.