Szőrtelenítő krém (7)

Összesen: 7
Rendezés

Találatok: 7

Legnépszerűbb termékeink

A szőrtelenítő krém használatáról

A szőrtelenítő krém az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb kozmetikai találmánya, hiszen fájdalommentes és gyors eredményt ígér. Mi mást várhatunk el egy szőrtelenítő eljárástól?

Általános tévhit, hogy ezek a készítmények hosszú idő alatt fejtik ki a hatásukat. Egyes szőrtelenítő krémek már öt-nyolc perc alatt selymesen sima lábakat garantálnak. A gyors hatást ígérő készítmények használata azonban odafigyelést igényel, hiszen az érzékeny bőrrel rendelkezők számára kevésbé szerencsés választást jelentenek. A bőrünk érzékenységét nem csak a genetika határozza meg, hiszen a hormonális változások is hatást gyakorolnak rá. Összességében hasznos tudnunk, hogy sokféle szőrtelenítő krém közül választhatunk; vannak olyan készítmények, amelyek gyors eredményt szavatolnak, de meglehetősen próbára teszik a bőrünket, illetve vannak olyan készítmények is, amelyek lassabb eredményt biztosítanak, de mindeközben kíméletesek a bőrünkhöz. A megfelelő krém kiválasztása érdekében érdemes kikérni a kozmetikusunk vagy a bőrgyógyászunk véleményét, illetve a különböző krémek kipróbálása is segít eldönteni, melyik bizonyul a legkényelmesebbnek számunkra.

A szőrtelenítő krémek a szőrszálak keratin szerkezetét gyengítik, aminek következtében a szőrszálak törékennyé válnak, így egyszerűen lemoshatók lesznek. A lúgos összetevők képesek lebontani a szőrszálak fehérjéit, így teljesen biztonságos módon fejtik ki a hatásukat anélkül, hogy bármilyen módon veszélyeztetnék az egészségünket. Noha az egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaznak, az érzékeny bőrtípussal rendelkezők egyes készítmények használata során mellékhatásokkal szembesülhetnek, ezért roppant fontos, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelő készítményt használjuk. Különösen fontos tesztelni a készítményt az első használat során; első alkalommal csak egy kis bőrfelületen alkalmazzuk, majd figyeljük meg a felületet, tapasztalunk-e bármilyen irritációt vagy allergiás reakciót. Ha nem tapasztaltunk ilyet, nagyobb felületen is nyugodtan alkalmazhatjuk a szőrtelenítő krémet. A szőrtelenítő krém nagyszerű megoldást szavatol a bikinivonal szőrtelenítésére is, azonban itt is ajánlott első alkalommal csak kis felületen alkalmazni. Ha nem tapasztalunk irritációt, használjuk nyugodtan.