Elektromos fogkefe (93)

Összesen: 93
Rendezés

Találatok: 93

Legnépszerűbb termékeink

Elektromos fogkefe vásárlási tanácsok

A megfelelő szájhigiénia mind egészségügyi, mint pedig esztétikai szempontból nagyon fontos. A rossz fogak, a fogfájás és ínybetegségek mellett, rengeteg egész szervezetre kiterjedő, szövődményes betegség okozói lehetnek. Az pedig teljesen egyértelmű, hogy sokkal elbűvölőbb ha mosolyunkat ragyogó fehér fogsor ékesíti. A helyes fogápolás a megfelelő fogkefe kiválasztásával kezdődik. A legtökéletesebb eredményt pedig elektromos fogkefével érhetjük el.

Fogkefe típusok
Fogkefe vásárlás során először azt kell eldöntenünk, hogy milyen típust szeretnénk beszerezni. Alapvetően három típusról beszélhetünk, ezek a hagyományos kézi fogkefe, a az elemes elektromos fogkefe, illetve az újratölthető fogkefe. A kézi fogkeféket jó esetben mindenki ismeri. Alapvetően olcsón beszerezhetők, bár ezek között is akadnak speciális, ergonomikus darabok, melyek magasabb árfekvéssel kaphatók. Ezekkel a fogmosás feladata teljes egészében ránk hárul, a tiszta eredmény érdekében manuálisan kell súrolnunk, sikálnunk fogainkat. Az elemes fogkefék, ahogy nevük is mutatja, elemmel működnek. Bár elektromos árammal működnek, kialakítások inkább a kézi fogkefék felé húz. Kényelmesek, s egyszerűen használhatók. Átmeneti megoldásként kiváló választás, kéziről komolyabb elektromos fogkefére váltás előtt. Az újratölthető azaz akkumulátoros fogkefék képesek a leghatékonyabb tisztításra. A fogmosáson kívül különböző extra funkciókra is képesek. Ilyen lehet az ínymasszírozás, de rendelkezhetnek nyomásérzékelővel, vagy időzítővel is.

Az egészséges fogazat minden pénzt megér!
Mint minden terméknél fogkefe vásárlásnál is figyelembe vesszük az anyagiakat. A tökéletes tisztaság, és fogaink egészsége érdekében, ha lehet az elektromos fogkeze ár, ne befolyásolja túlzottan döntésünket! Bár nem az a lényeg, hogy a fogkefe minél több hi-tech funkcióval rendelkezzen, s kiegészítői az egész fürdőszobát elfoglalják, a jó minőség kifizetődőbb.

Legalább 60 perces üzemidő
Amennyiben újratölthető elektromos fogkefét választunk, győződjünk meg arról, hogy akkumulátora hosszú ideig bírja a terhelés! Ugyan egy fogmosás 3-4 percig kell tartson, a napjában többszöri használat, könnyen lemerítheti a készüléket, mely még gyorsabban bekövetkezhet, ha az egész család ugyan azt a fogkefenyelet használja. A gyors lemerülés érdekében NiCd helyet inkább az NiMH akkumulátorokat részesítsük előnyben!

Cserélhető fogkefefejek
Ahogy a manuális fogkeféket is cserélni kell, úgy az elektromos fogkefék is újítást igényelnek. Gazdasági szempontból így egy cserélhető fejű elektromos fogkefe a legjobb befektetés. A pótfejekkel rendelkező készülékek nem csak az időszerű cseréket egyszerűsíti le, de aktuális igény szerinti alternatívákkal is szolgál. Sőt azt is lehetővé teszi, hogy az egész család egyetlen fogkefe testet használjon.

Elektromos fogkefe gyerekeknek
A legkisebbek számára olyan elektromos fogkefét is választhatunk, mely külön gyerekek számár lett kifejlesztve. Bár hasznosak a fent említett cserélhetű fejű készülékek, kisgyermekek számára célszerűbb kisebb, kevésbé pulzáló, puhább sörtéjű fogkefét választani. Egyes fogkefék mókás, zenélő, s fogmosásra ösztönző, tanító jellegű funkciókkal teszik játékosabbá a tisztálkodást.

A jó fogkefe segít fogaink egészségének és szépségének megőrzésében. A tökéletes higiénia azonban nem csak rajta múlik. A helyes fogmosási technika, s más szájápolási eszközök, például interdentális fogkefe vagy szájzuhany használat, illetve a rendszeres fogászati szűrés elengedhetetlen összetevői a ragyogó mosolynak. Az Extreme Digital kínálatában Oral-B elektromos fogkefe, Oral-B pótfej, s rengeteg más fogkefe és kiegészítő várja, hogy makulátlanná varázsolhassa mosolyod.

Hogyan válasszunk?
Néhány egyszerű szempontot is érdemes figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a kiválasztott elektromos fogkefe minél inkább megfeleljen az igényeinknek, illetve minél inkább segíthesse a fogaink tisztítását.

Nem is gondolnánk, mennyire fontos, hogy az elektromos fogkefe kényelmes fogással rendelkezzen. Mivel naponta több alkalommal is használjuk a készüléket, így ezt a szempontot nem hanyagolhatjuk el. A neves gyártók nem véletlenül használnak széles és bordázott nyelet, amit gumis borítással látnak el. Az így kialakított elektromos fogkefe kényelmes fogást biztosít, esetében nem kell attól tartanunk, hogy csúszkálni fog a kezünkben. Szerencsére ennek a feltételnek szinte minden fogkefe maradéktalanul megfelel, csupán az olcsó műanyag készülékek vizsgáznak elégtelenül.

Nem árt olyan készüléket választani, amely valamilyen módon jelzi, ha merül az akkumulátora. De ennél is fontosabb, hogy az elektromos fogkefe legalább 4-5 napig bírja töltés nélkül, hiszen fogmosás közben igencsak kellemetlen, ha azzal kell szembesülni, hogy lemerül az akkumulátor. 

Arra is figyelni kell, hogy az elektromos fogkefe feje kellően kicsi legyen ahhoz, hogy mindenhova elérjen. A nagyméretű fejek esetén előfordulhat, hogy a fogazat bizonyos részei kezeletlenül maradnak. Érdemes tudni azt is, hogy kaphatók speciális fogkefe fejek is; használhatunk például fogszabályzóhoz alkalmazható fejet vagy puhább szálakkal készített fejet, amit érzékeny fogíny esetén érdemes használni. A korszerű elektromos fogkefék között már találhatunk olyan készüléket is, ami többféle programmal rendelkezik; ezek között találhatunk alapos, kímélő fogmosást segítő kefét, de akár az ínyünket is masszíroztathatjuk. Egyes készülékek UV fertőtlenítővel is rendelkeznek, ami még alaposabbá teszi a tisztítást és segít megelőzni a különböző ínybetegségek kialakulását.

A kínálatban számos gyártó termékeivel találkozhatunk. Az Oral-B nevét elsősorban az elektromos fogkefe kínálatáról ismerhetjük, de az AEG, Braun, Panasonic, Philips, Remington és Sencor is nagyszerű fogkefék gyártására képes. Érdemes alaposan megismerni a kínálatukat és a számunkra leginkább megfelelőt választani. Ismerjük meg az Extreme Digital elektromos fogkefe kínálatát és mosolyogjunk bátran!