Fogkrém (14)

Összesen: 14
Rendezés

Találatok: 14

Legnépszerűbb termékeink

Milyen fogkrémet válasszunk?

Rengeteg fogkrém közül választhatunk, ezért felvetődik a kérdés, hogy melyik a leginkább megfelelő számunkra, melyik márkák és típusok közül érdemes választanunk. A fogkrémek alapvetően kétféle hatást fejtenek ki; elsősorban segítséget jelentenek a platt eltávolításában, másodsorban pedig kényelmesebbé teszik a fogmosást. A bennük lévő terápiás anyagok nyugtatják a fogínyt, kellemes ízükkel pedig élvezetesebbé és hűsítővé teszik a fogmosást. 

Sokféle fokkrém közül választhatunk, ezért érdemes szem előtt tartani, hogy a dohányzás, az érzékeny íny vagy szájbetegségekre való hajlandóság alapjaiban meghatározza, melyik fogkrém jelent ideális választást számunkra. Ettől függetlenül a legtöbb fogkrém főbb összetevői azonosak; meghatározó szerephez jutnak az abrazív anyagok, amelyek a lepedékek eltávolításában segítenek, illetve a felületaktív anyagok, amelyek habzást idéznek elő és gondoskodnak arról az állagról, amit a fogkrémet kapcsán megszoktunk. Ezek mellett különböző oldószerek, stabilizáló, kötőanyagok és ízesítők találhatók bennük. A hatásról pedig különböző kémiai anyagok és gyógyszerek gondoskodnak. 

A fogszuvasodás elleni, illetve szuvasodást megelőző fogkrémek fluorid vegyületet tartalmaznak. Számos különböző fluorid vegyületet alkalmazható, mint az aminfluorid, nátrium-fluorid, nátrium-monofluoro-foszfát. Az ínygyulladás elleni fogkrémek hatóanyaguk a chlorhexidin, a triclosan, gyógynövények, illetve a különböző vitaminok. Habár a klinikai hatásuk nem bizonyított, hosszútávú használat és kellően alapos fogmosás esetén ezek a készítmények megfelelő védelmet jelentenek az ínybetegségekkel szemben. Érdemes külön is megemlíteni a fehérítő hatású fogkrémeket, amelyek elsődleges szerepe a szép fehér mosoly megteremtésében mutatkozik meg. Más fogkrémekhez képest a legfőbb különbség a szemcsék méretében mutatkozik meg; ezek a fogkrémek ambrazívabb részecskéknek tartalmaznak, így alkalmasak a dohányzás, kávé- és teafogyasztás által okozott elszíneződések eltávolítására. A fogkrémek között találhatunk olyan termékeket is, amelyek kifejezetten a fognyaki érzékenység csökkentését szolgálják. Ezek a fogkrémek a szabaddá vált dentincsatornák lezárásával csökkentik az érzékenységet. Az ilyen hatással rendelkező fogkrémek tartós használat esetén biztosítanak kellő eredményt. A gyermekfogkrémekről is érdemes pár szót ejteni. Ezek esetében a fogat nem károsító xilit biztosítja az édes ízt. Alacsonyabb fluorid tartalommal rendelkeznek, mint a felnőtteknek szánt fogkrémek.