Szájzuhany, szájcenter (20)

Összesen: 20
Rendezés

Találatok: 20

Legnépszerűbb termékeink

Szájzuhany és szájcenter

Manapság már igen sok olyan termékkel találkozunk, amelyek a íny, a fogak, valamint az egész szájüreg tisztántartására szolgálnak. Ezek megelőzik a baktériumok elszaporodását, védenek az ínybetegségektől, ínygyulladástól és fogak romlását is megakadályozzák.

Ilyen célt szolgálnak a szájzuhanyok is. Az egyszerű, manuális fogkefével történő fogmosás során, nem tudunk teljesen alapos tisztítást végezni, hiszen vannak olyan területek a szájüregben, amelyeket nem tudunk olyan mélyrehatóan átmosni. A fogközeink és fogínyünk egészségéről gondoskodnak a szájzuhanyok. Működési elvük egyszerű, és mindenki nagyon hamar el is sajátíthatja a szájüregápolás ilyen módszerét.

Miért és mikor használjunk szájzuhanyt?
A szájzuhany első nagy előnye, hogy otthoni körülmények között tudjuk elvégezni ezt az alapos tisztítást. Kitűnően eltávolítja a fogközök és a fogíny területére rakódott baktériumokat és lepedéket. Megakadályozza a fogkőképződést és az ínygyulladás kialakulását. Már a meglévő panaszok esetében is érdemes szájzuhanyt használni. Rendszeres használat mellett, csökkenti az ínyvérzést, enyhíti az ínygyulladást és a szájszag kialakulását is meggátolja.

Használata azoknak a személyeknek is kifejezetten ajánlott, akik fogszabályzót viselnek, implantátummal, koronával vagy híddal rendelkeznek. Náluk is csökkenti a baktériumok elszaporodását, valamint segít a fogszuvasodás megelőzésében.
Mivel a szájzuhanyból kiáramló vízsugár pulzálásokat végez, ez pozitívan hat a fogíny vérkeringésére, és azáltal javítja annak vérkeringését is. Amennyiben az ínyben jó a vérellátás, az feszes és egészséges lesz.

Amikor a hormonszintünk megváltozik, például terhesség során, gyakran alakulnak ki fogínyproblémák. Ilyenkor is hasznos e készülék alkalmazása, hiszen meggátolja az ínysorvadást, a terhességi mérgezést és az egyéb kellemetlen szövődményeket. Cukorbetegeknek is ajánlott a használata.

Az olyan személyeknek is érdemes szájzuhanyt használni, akiknek a fogazata a megszokott fogmosási módszerrel nehezen tisztítható; szabálytalan, torlódott fogaknál vagy fogpótlásoknál.

A szájzuhany előnye még, hogy eltávolítja a fogzománcra, az ínyre és az íny alá rakódott lepedékeket. Megelőzi és kezeli is az ínygyulladást. Kiegészíti a mindennapos szájhigiéniát, eltávolítja olyan helyekről is a baktériumokat, ahonnan a fogkefe nem képes. Mivel meggátolja a baktériumok terjedését, megakadályozza a kellemetlen szájszag megjelenését. A már kialakult ínytasakokat is kezeli.

Hogyan működik a szájzuhany?
A szájzuhanyok működési elve abban rejlik, hogy a készülék pulzáló vízsugarat bocsát ki. Erőssége állítható. Ez a vékony, de igen erős vízsugár alaposan tisztít olyan helyeken, ahova a fogkefe nem ér el. Kitűnően eltávolítja az ott maradt ételmaradékokat, és megakadályozza a lepedék kialakulását. A még tökéletesebb tisztítás érdekében, fogselymet is használhatunk. Ez akkor ajánlott leginkább, a szájzuhany használata mellett, ha nagyon szűk fogközökkel rendelkezünk.

A szájzuhanyt érdemes beiktatni a mindennapi szájápolási rutinunkba. Használata az esti fogmosást követően ajánlott. Semmiképp sem helyettesíti a fogkefét, hiszen önállóan nem alkalmas a megfelelő szájhigiénia fenntartására.

Használat előtt mindig olvassuk el a mellékelt használati útmutatót. Minden eszköz rendelkezik egy tartállyal. Ezt egyszerű csapvízzel kell feltölteni. Azonban az alaposabb tisztítás érdekében adagolhatunk hozzá antibakteriális hatású öblögetőt, vagy akár gyógyteával is helyettesíthetjük a vizet. Természtesen cukrozatlanul!

Miután a tartályt feltöltöttük a kívánt hőmérsékletű folyadékkal, a tisztítást a mosdó fölé hajolva kell elvégezni. A szórófejet merőlegesen a fogakra kell irányítani. Ajánlott alacsonyabb nyomáson kezdeni a zuhanyt, hogy az íny hozzászokjon a vízsugárhoz. Érdemes legalább három másodpercig elidőzni minden fogköznél. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezt a folyamatot nem csak a fogsor külső, hanem belső oldalán is el kell végezni. Vannak olyan készülékek is, amelyek nyelvtisztításra alkalmas fejet is tartalmaznak. Ez is igen hasznos, hiszen a nyelvlepedék eltávolítása fontos a kellemetlen lehelet szempontjából.

Miért jobb a drágább készülék?
A drágább fogzuhanyok előnye az olcsókkal szemben, hogy ezek saját víztartállyal rendelkeznek, nem kell őket a vízhálózatra csatlakoztatni. A saját víztartály azt is lehetővé teszi, hogy vízen kívül akár más szájápoló folyadékokat is használhatunk.  Több tisztítófej jár hozzá, amelyekkel nem csak a fogközöket, hanem akár a nyelvet is meg tudja tisztítani. Állítható a vízsugár erőssége, általában 10 fokozat található rajta.