Manikűr, pedikűr termékek (30)

Összesen: 30
Rendezés

Találatok: 30

Legnépszerűbb termékeink

Manikűr és pedikűr termékek

Körmeink naponta számos kihívásnak vannak kitéve, ezért ápolásuk és karbantartásuk nagyon fontos. Sokan küzdenek az elvékonyodott és töredezett körmökkel, emiatt igen sok hölgy jár manikűröshöz is. Az ilyen problémára nyújtanak jó megoldást a műkörmök. De ezeket nem kedveli mindenki, sőt, vannak, akik el sem tudják viselni körmeiken a zselét vagy a különböző gél lakkokat. Természetesen ez folyamatos korrekciót igényel, és ezt nem engedheti meg mindenki magának.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen viseljünk gondot körmeinkről, a kezeinken és lábainkon is. Gondoskodjunk a rendszeres vágásról. Ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk körmeinket túl rövidre, mert az nagyon könnyen körömágy-gyulladást okozhat. A köröm a vágást követően recés maradhat, ezért reszelést igényel. Máskülönben ez sok kellemetlenséggel járhat, hiszen minden textilbe beleakadhat. A szép kezeknél alapvető követelmény a körömágy visszatolása is. Ezt nagyon könnyen megtehetjük, ha már a körömágy kellőképpen megpuhult. Polírreszelő segítségével pedig a köröm felszínét is simává és fényessé tehetjük. Fontos a köröm alatt összegyűl szennyeződések és hámsejtek eltávolítása is! Tartsuk szem előtt azt is, hogy a manikűrözéshez használt eszközöket is tisztítani kell. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az ezekkel okozott sérülések bakteriális és gombás fertőzéseknek lesznek kitéve. A körmök nem csak külsőleg igényelnek ápolást, hanem belsőleg is. Figyeljünk oda a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozásra is, hiszen ez is kihatással van körmeink minőségére.

Manapság már sok olyan termék kapható, amelyekkel otthoni körülmények között rendezett és szép körmeink lehetnek. Az alap manikűrkészlet fontos tartozéka a körömcsipesz, a körömolló, körömreszelő és néhány kanál, amelyek a köröm körüli bőr igazítására szolgálnak. Amennyiben egy fejlettebb készletet szeretnénk, vásárolhatunk köröm-csiszológépet is. Ez tulajdonképpen egy gépesített, professzionális körömreszelő készlet. Ezek a multifunkcionális gépek több fejet is tartalmaznak, amelyek teljes körű körömápolást tesznek lehetővé. A készlet általában finom és durva szemcséjű reszelőket, tűmarókat a benőtt körmökhöz és körömágyhoz, körömágyfeltolókat, kúpos bőrkeményedés-reszelőket és egyéb tartozékokat tartalmaz.  

Miért olyan fontos a rendszeres pedikűr?
Egy jól ápolt láb nem csak a szépség, hanem az egészség része is. Azonban elmondhatjuk, hogy viszonylag keveset foglalkozunk ezzel a témakörrel. A lábápolás fontossága nem csak esztétikai okokból jelentős, hanem egészségügyi szempontból is nagyon fontos. Nem csak nyáron fontos a lábaink és körmeink rendben tartása, egész évben foglalkoznunk kell vele.

Nyáron, amikor a lábfejünk közszemlére kerül, divatos cipők és szandálok viselésekor fontos, hogy az kellőképpen ápolt legyen. A műanyag talpú lábbelik miatt a sarkunk bőre megvastagszik, amit mindenképp kezelni kell. Manapság vásárolhatunk elektromos talpreszelőket is, amelyekkel pillanatok alatt selymes bőrt varázsolhatunk magunknak. Azonban vigyázzunk, ezek túlzott használata sem egészséges.

Télen viszont a száraz lábbőr jelentheti a problémát. A szűk cipők viselete bőrkeményedést, kirepedezést és tyúkszemet is okozhat. Nem kell feltétlenül pedikűröshöz mennünk, hogy ápolni tudjuk a lábainkat, hiszen igen sok típusú készülék vásárolható már, amelyek használatával otthoni körülmények között is rendezett lehet a lábfejünk. Különböző pedikűrkészletek, elektromos talpreszelők és körömfényezők állnak a rendelkezésünkre.