Masszírozás, relaxáció (68)

Összesen: 68
Rendezés

Találatok: 68

Legnépszerűbb termékeink

A masszírozás és a relaxáció eszközei

A mai rohanó világban a stressz egyre több panasz és betegség kiváltója. Az emberek rohannak napi teendőik után, és keveset figyelnek önmagukra. A túlzott idegeskedés testi és lelki problémákat okozhat. Azonban időt kell szakítanunk a pihenésre és a relaxációra is, amikor a testünk elernyedhet és felfrissülhet. Ennek legjobb módja a masszázs, hiszen segít visszanyerni fizikai és testi-lelki egyensúlyunkat egyaránt.

Egyetlen hátulütője a masszíroztatásnak, ha igazán szakképzett segítséget szeretnénk igénybe venni, hogy masszőrhöz kell fordulni. Azonban ezt nem mindenki szereti. Vannak, akik kényelmetlenül érzik magukat ilyen helyzetben, vagy esetleg az idejük nem engedi meg ez ilyen fajta pihenést.

Szerencsére manapság már tudunk olyan készülékeket vásárolni, amelyek képesek megfelelően ellazítani testünket, akár este televíziózás közben vagy munkából hazajövet az autóban. Léteznek olyan készülékek, amelyek nyakunkat, vállunkat, talpunkat, lábfejünket vagy az arcunkat tudják masszírozni. Sőt, vásárolhatunk masszázsüléseket is, ezek a hát ellazítására szolgálnak.

A masszírozásnak komoly élettani hatásai is vannak, hiszen felgyorsítja a vérkeringést, emeli a szövetek hőmérsékletét, fokozza az oxigénellátást és az anyagcserét is. A felgyülemlett salak anyagok eltávolítása is fokozódik, ami elősegíti testrészeink regenerációját és gyógyulását. A masszírozó készülékek hatékonyan tudják ezeket az folyamatokat beindítani és fenntartani. Használatuk igen egyszerű és kényelmes.

A masszásnak igen sok jótékony hatása ismeretes. Izomlazító, így stresszoldó, nyugtató és relaxáló hatása van. Hatására kitágulnak a bőr erei, és meggyorsítja a méreganyagok távozását. A vérkeringés fokozásával javul a bőr nedvességtartalma, és megszünteti a kellemetlen viszketést és a bőr kiszáradását. Enyhíti a krónikus fájdalmakat is. Mivel ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, jótékony hatással van az alvásra is.

Amennyiben vásárlunk egy masszázskészüléket, a nap bármelyik szakaszában elővehetjük. Ha fáradtak és kimerültek vagyunk, ha túl stresszes volt a napunk vagy ha csak fáradt lábfejünket szeretnénk felfrissíteni, kitűnő megoldást jelentenek ezek az eszközök.

A lábmasszírozó gép jótékony hatásai
A rohangálás, az állás, a sportolás és még az ülés is megterheli a lábakat. Az ilyen problémákat orvosolni tudjuk az otthoni talpmasszírozó gépek használatával. Vannak vízzel és anélkül működő darabok.  Az előbbi előnye, hogy légfúvókákkal vannak ellátva, amelyek pihetető pezsgőfürdőt biztosítanak a talpainknak. A készülékek beépített fűtőtesttel rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a víz kihűlését. Otthoni relaxációra tökéletesek.

 A talpmasszázs igen sok pozitív hatással bír. Ellazít, és nem csak az adott testrészt, hanem az egész testet pihenteti. Revitalizál és regenerál. Oldja a testi és lelki feszültséget is. Serkenti a nyirokkeringést és a vérnyomást is, ezáltal a sejtanyagcsere felgyorsul, és fokozódik a szervezet méregtelenítése is. Erősíti az immunrendszert és a fájdalomcsillapító hatása is ismeretes. Ezeket a gépeket otthon és akár az irodában is használni tudjuk.

Amennyiben egy egyszerű készüléket szeretnénk, amellyel bármelyik testrészünket célzottan tudjuk megmasszírozni, akkor egy kézimasszírozót érdemes beszereznünk. Az izomlazító technika felfrissíti a testet és a lelket is. A cserélhető fejeknek köszönhetően a masszázs igény és ízlés szerint személyre szabható. Állítható masszázserősséggel rendelkeznek.