E-book olvasó kiegészítő (19)

Összesen: 19
Rendezés

Találatok: 19

Legnépszerűbb termékeink

E-book olvasó kiegészítők

A technika rohamos fejlődésének köszönhetően, akár egy kisebb könyvtárat is magunkkal tudunk vinni a táskánkban. Hogy ez hogyan lehetséges? Az e-bookoknak vagy magyar elnevezéssel, e-könyveknek köszönhetően, digitális formában tudjuk letölteni kedvenc könyveinket az internetről, és ezen a kis készüléken bárhová magunkkal vihetjük. A hagyományos papír alapú könyvek vélhetően soha nem fognak eltűnni a polcokról, hiszen nagyon sok olyan ember van, akik kizárólag a „valódi”, lapozható könyveket részesítik előnyben. Ezek súlya, tapintása, illata és a valódi olvasási élmény miatt vannak ezek a véleményen.

Az e-bookok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A legelőnyösebb tulajdonságuk, hogy a kiszemelt könyveket olcsón tudjuk beszerezni akár otthon a fotelból is. Mindezt legálisan úgy, hogy a szerzőt se károsítsuk meg. További előnyük, hogy többszáz könyvet is magunkkal tudunk vinni bárhol is legyünk a világban, és az internetkapcsolat segítségével újabb és újabb könyveket tudunk letölteni. Nyaralások alkalmával különösen előnyös, hiszen helyszűke esetében egy vastag könyvet igencsak nehezen tudunk beletuszkolni a táskánkba.

Manapság már sok olyan könyv létezik, amely kizárólag csak elektronikus formában érhető el. A e-könyvek érdekessége, hogy számos plusz lehetőséget nyújtanak az olvasóknak. Az ilyen típusú könyvek megengedik, hogy szükség szerint nagyítsuk vagy kicsinyítsük a szöveget. Ha gyengén látók vagyunk, akkor ez hatalmas segítség lehet számunkra. Pozitív oldala még, hogy keresgélhetünk és tallózhatunk a szövegben. Ez szótárak és lexikonok esetében hatalmas előny. Ha esetleg idegen nyelven olvasunk, egy számunkra ismeretlen szónál kérhetünk szómagyarázatot is. Az úgynevezett e-tinta technológiájának köszönhetően, úgy látjuk a szöveget vagyis a lapot, mintha egy valódi könyvet olvasnánk. A kis energiafogyasztásnak köszönhetően, az ilyen készülékek üzemideje rendkívül hosszú. Átlagos használat mellett, akár 3 hétig is bírja az akkumulátor.

Milyen kiegészítőket tudunk vásárolni az e-könyvünk számára?
Használat közben e-book készülékeik nagyon könnyen megsérülhetnek, így nagyon fontos, hogy megfelelő külső védelemmel lássuk el. Ilyen célt szolgálnak az e-book tokok. Igen nagy választék van a piacon ilyen téren is.  Ízlésünknek megfelelő színű és típusú darabot vásárolhatunk. Ezek jellemzője, hogy tökéletesen illeszkednek a készülékhez, és olvasás közben sem zavarók. Érdemes az ilyen védőtokok beszerzése, hiszen megóvják a kijelzőt is az esetleges sérülésektől. Táskánkban könnyen szállíthatjuk is anélkül, hogy attól tartanánk, megkarcolódik vagy esetleg komolyabban megsérül a készülék. A tokok mágneszárral működnek, így a könnyen és elegánsan záródnak.

Gyakran adódik úgy, hogy csak este tudunk nyugodtan leülni és olvasni, de olyankor a fényviszonyok nem a legjobbak. Az e-bookok és a hagyományos könyvek számára is nagyon jó megoldást jelentenek az ilyen problémára a LED-es lámpák, amelyeket egy rugalmas csiptető segítségével, stabilan a készülékre vagy a könyvre tudunk rögzíteni. Segítségével úgy tudunk olvasni, akár ágyban is, elalvás előtt, hogy a ház többi lakóját nem zavarjuk. Utazás alkalmával is használható. Ezek a készülékek ceruzaelemmel működnek, így azok szükség esetén könnyen cserélhetők. Hogy készülékünket bizonyos időközönként fel tudjuk tölteni, természetesen szükségünk van töltőre is. Ezek USB csatlakozó segítségével teszik lehetővé a készülék töltését.