Tablet (68)

Összesen: 68
Rendezés

Találatok: 68

Legnépszerűbb termékeink

Mobil vagy laptop? Táblagép!

Egy táblagép ötvözi az okostelefonok és notebookok előnyeit. Könnyű, kényelmesen használható, ugyanakkor erős teljesítményre képes. Egy jó tablet szórakoztató és hasznos funkcióival mind munkahelyi, mind pedig otthoni igényeinket kiszolgálja.

Tablet mint mobilis eszköz
Egy tablet legnagyobb előnye egy számítógéppel szemben a hordozhatóság. Kompakt kialakítása révén bárhová magunkkal vihetjük, s a legszűkösebb, legzsúfoltabb helyen is elfér. Érintő képernyőjének köszönhetőn egyszerűen használható, így maximális kényelemmel szolgál.

Átalakítható és hagyományos tablet
Az Extreme Digital kínálatában számos olyan táblagépet találunk, amelyek elsődleges célja a laptopok helyettesítése. Habár ez fordított esetben is elmondható, hiszen léteznek táblagépként használható laptopok is, az átalakítható tableteket könnyedén felismerhetjük. Olyan készülékeket is választhatunk, amelyekhez különálló billentyűzet csatlakoztatható, így ezek valóban notebookként használhatók. Ha a táblagépet jellemzően otthoni felhasználásra, böngészésre, csevegésre szeretnénk használni, akkor a szolidabb árakkal rendelkező készülékek is remek választást jelenthetnek. Természetesen a felső árkategóriába tartozó táblagépeknek is van létjogosultságuk; elsősorban akkor érdemes komolyabb készüléket választanunk, ha a laptopunk kiváltására keresünk megfelelő eszközt, illetve rendszeresen magunkkal szeretnénk vinni az utazásainkra vagy a munkajellegű megbeszéléseinkre.

WiFi vagy 3G? - a hálózat kérdése
Tablet vásárlás esetén elsők között kell megfontolnunk, hogy 3g vagy wifi készülékre ruháznánk be szívesebben. Egy WiFi tablet egyszerűen csatlakozik nyílt hálózatokra, így hatótávolságon belül ingyen internetezhetünk. De mi van akkor, ha épp nem vagyunk WiFi közelben? Ilyenkor válik hasznunkra a 3g tablet. Megfelelő előfizetés esetén bárhol is vagyunk a világon, mindig felcsatlakozhatunk a világhálóra.

Mennyi az annyi? Mekkora kijelzőméret az ideális?
Egy olyan készüléknél, melynek szinte egész részét a képernyő teszi ki, a legfontosabb, hogy ennek tulajdonságait vegyük először górcső alá! Méretét illetően 7”-tól több mint 10”-ig válogathatunk. Egy kisebb tábla pc rugalmasabb, kényelemes a kezelése és a hordozása is. A 8-9 hüvelykes készülékek ideális méretűnek tekinthetőek, mert ez az a kategória hol kiegyenlítetten viszonyban van a szépség és a kényelem. A 10”-os vagy annál nagyobb képernyővel rendelkező gépek pedig, hibátlan képi megjelenítéssel utasítják maguk mögé kisebb társaikat. A méret mellett nagyon fontos a felbontás. 1024x600-as pixelsűrűségnél a kijelző már egészen szép képeket ad, de ha minőségi látványra vágyunk, érdemes valamilyen HD felbontású tabletet választani. A nagyobb képátmérővel rendelkező táblagépek elsősorban otthoni felhasználás esetén nyújtanak ideális választást; a nagy részletgazdagság nehézkesebb kezelhetőséggel és hordozhatósággal párosul, ami miatt ezeket a készülékeket nem szívesen használjuk útközben vagy az utcán.

A táblagép belső tulajdonságai
Ha kiválasztottuk a megfelelő méretet és adatkapcsolatot, a következő lépés, hogy megnézzük mi lapul a borítás alatt. Persze mindenki erős és gyors készülékre vágyik, de hogy pontosan tudjuk, milyen alaplapra, processzorra, vagy mennyi RAM-ra van szükség igényeink kiszolgálására, ahhoz el kell döntenünk, mire is akarjuk használni a táblagépet!
Általános mindennapi használathoz, böngészéshez, levelezgetéshez, irodai munkákhoz bőven elég egy egyszerűbb rendszer. A komolyabb munkák már megkövetelik a nagyobb memóriát és a több magos processzorokat. Ha pedig igazán nagy teljesítményre vágyunk, esetleg magas grafikával megáldott játékokkal töltenénk fel a gépet, inkább egy gamer pc háza táján kell keresgélünk.

Az operációs rendszer a tablet lelke
Ahogyan a mobiltelefonoknál is megszokhattuk, a táblagépek esetén is a két óriás, az Android és az iOS csap össze az elsőbbségért. Habár a kedvező ár-érték aránnyal rendelkező készülékek jellemzően Android operációs rendszert használnak, az iPad sorozatoknak is komoly létjogosultsága van ezen a piacon. Az általános igények kiszolgálását az Android készülékek tökéletesen ellátják, az iOS rendszerrel szerelt iPad-ok jellemzően a munkacélú felhasználás során jutnak szóhoz. Érdemes megemlíteni a harmadik szereplőt is; a Windows operációs rendszerrel ellátott készülékek a mai napig úgy élnek a köztudatban, mint laptopok kiváltására hivatott táblagépek. Nyomós érv lehet egyik vagy másik operációs rendszer mellett a tapasztalat és a rendszerismeret; amit megszoktunk a mobiltelefonok esetében, azt a táblagépeknél is kényelmesen és rutinosan használhatjuk.

Alkalmazások a tableteken
Az Apple Store és a Google Play egyaránt applikációk sokaságát kínálja számunkra, mégis jelentős a számbeli eltérés. Az iPad készülékekhez komoly ellenőrzésen átesett forrásból tölthetjük le az alkalmazásokat, így nem kell attól tartanunk, hogy hibás, esetleg fertőzött szoftvert telepítünk a táblagépünkre. A Google Play esetében kissé lazábbak a szabályok, így Androidos készülékek esetében szó szerint rengeteg alkalmazás közül válogathatunk. Természetesen a Windows is rendelkezik alkalmazás gyűjteménnyel; esetükben Windows Store néven kell keresnünk.

GPS, a beépített idegenvezető
A legtöbb tablet beépített GPS vevővel rendelkezik, melynek segítségével könnyedén tájékozódhatunk. A tablet gps navigáció révén könnyedén megmondja, hol vagyunk, merre induljunk, hogy jutunk el legkönnyebben úti célunkhoz.

Akkumulátor - mert mindig kell az energia
Az akkumulátor által biztosított üzemidő és rendelkezésre állás nagy jelentőséggel bír a táblagépek használata során. Érdemes szem előtt tartani, hogy minden tablet jelentősen nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint amit a mobiltelefonok esetében megszokhattunk, így az energiafogyasztásuk is jelentősen magasabb. Mivel a tabletek legfőbb előnye épp a mobilitás, így mindenképpen olyan akkumulátorral szerelt készüléket érdemes választanunk, ami kiszolgálja ezt az igényünket. Lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a tablet minél hosszabb rendelkezésre állással és aktív üzemidővel rendelkezzen, így biztosak lehetünk benne, hogy a készülék nem hagy cserben, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Az olcsó tablet is jó választás lehet?
Alapszintű felhasználói igények alapján egy olcsó tablet is kiváló választást jelent, némely esetben viszont érdemes a prémium minőségi kategóriából választani. De mégis mi határozza meg, hogy egy táblagép milyen áron vásárolható és jól járunk-e vele? Sokak számára a tablet egyfajta átmenet az okostelefon és a számítógép között. Tulajdonképpen ez nem rossz megközelítés, hiszen a táblagépek épp arra hivatottak, hogy a mobiltelefonok mobilitását ötvözzék a számítógépek és notebookok ergonómiai tulajdonságaival. A táblagépre tehát univerzális multimédiás eszközként tekinthetünk, amelyek megfelelő választást jelentenek a mobiltelefon és notebook felhasználók számára is. 

A táblagépek árkategóriáját alapvetően meghatározza a kijelző felbontása és minősége. Mivel a fizikai méretek nagyobb kihívást jelentenek, mint a mobiltelefok esetében, így a táblagépek árszabását nagyban meghatározza a kijelző mérete, felbontása és minősége. A tabletek többsége 7-12 colos képátmérővel rendelkezik, általánosságban az olcsó tabletek kijelzője 7-9 col körüli. A nagyobb méretek inkább a magasabb árkategória készülékeire jellemzők, ráadásul érdemes megjegyezni, hogy az átlagosnál sokkal nagyobb képátmérővel rendelkező prémium kategóriás készülékeket is vásárolhatunk, amelyek nagyszerűen használhatók filmezéshez és képnézegetéshez, azonban ezeket már nem vághatjuk zsebre. Az olcsó táblagépek felbontása rendszerint 1280x800 pixelt tartalmaz, ennél sokkal jobb képminőséget az olcsó tabletektől nem várhatunk. 

A tablet árak meghatározója a hardveres felszereltség mértéke is. Habár remekül hangzik a „nyolcmagos” processzor kifejezés, a processzormagok száma önmagában nem garantál kiváló teljesítményt. A piacon található készülékek teljesítményét - legyen szó akár táblagépről vagy okostelefonról - csupán részben határozza meg a magok száma, ráadásul jól tudjuk, hogy léteznek kiváló teljesítményre képes kétmagos, illetve szerény képességű nyolcmagos processzorok. A magok száma inkább a párhuzamosan futtatott feladatok során bírnak jelentőséggel, tehát a szükségességüket inkább a felhasználói szokások határozzák meg. Az olcsó tabletek kritikus oldalát inkább a kis tárhelykapacitás jelentheti, amely aktív használat esetén könnyedén megtelhet. A belső memória nagyságára érdemes figyelni a vásárlás során, hiszen a tartalmak és alkalmazások tárolásához és telepítéséhez mindenképpen szükségünk lesz megfelelő méretű tárhelyre. Szerencsére ennek bővítése időközben is megoldható SD vagy micro-SD kártyákkal, illetve sok készülék rendelkezik USB vagy micro-USB porttal. Sőt, NFC és Bluetooth kapcsolatot is bevethetünk az adataink áthelyezése érdekében, de ettől függetlenül szerencsésebb, ha a készülékünk alapból rendelkezik megfelelő mennyiségű belső memóriával. 

Az olcsó tablet készülékek gyenge pontját jelenthetik az akkumulátorok. Az akkumulátor kapacitás meghatározó tulajdonság, ugyanakkor érdemes arra is figyelni, hogy a kapacitás mértéke összhangban legyen a kijelző méretével. Minél nagyobb a kijelző, annál gyorsabb az akkumulátor merülése. Azonban érdemes fejben tartani azt is, hogy az energiahatékonyságot alapjaiban határozza meg a készülék szoftveres optimalizálása is. A neves gyártóktól származó legtöbb olcsó táblagép megfelelő választásnak bizonyul átlagos felhasználói igények esetén. Amennyiben komolyabb elvárást támasztunk a táblagép felé, érdemes inkább a közép- és felsőkategória készülékei között válogatni.

Az Extreme Digital széles kínálatában számtalan tablet közül válogathatsz, többek között Alcatel, Apple, Archos, Blackview, Denver, Huawei, Lenovo, Microsoft, Navon, Samsung, Strong termékek is megtalálhatók. Találd meg melyik illik hozzád leginkább, és csapj le rá, mihamarabb!