Tablet (84)

Találatok: 84

Legnépszerűbb termékeink

Mobil vagy laptop? Táblagép!

Egy táblagép ötvözi az okostelefonok és notebookok előnyeit. Könnyű, kényelmesen használható, ugyanakkor erős teljesítményre képes. Egy jó tablet szórakoztató és hasznos funkcióival mind munkahelyi, mind pedig otthoni igényeinket kiszolgálja.

Tablet mint mobilis eszköz
Egy tablet legnagyobb előnye egy számítógéppel szemben a hordozhatóság. Kompakt kialakítása révén bárhová magunkkal vihetjük, s a legszűkösebb, legzsúfoltabb helyen is elfér. Érintő képernyőjének köszönhetőn egyszerűen használható, így maximális kényelemmel szolgál.

Átalakítható és hagyományos tablet
Az Extreme Digital kínálatában számos olyan táblagépet találunk, amelyek elsődleges célja a laptopok helyettesítése. Habár ez fordított esetben is elmondható, hiszen léteznek táblagépként használható laptopok is, az átalakítható tableteket könnyedén felismerhetjük. Olyan készülékeket is választhatunk, amelyekhez különálló billentyűzet csatlakoztatható, így ezek valóban notebookként használhatók. Ha a táblagépet jellemzően otthoni felhasználásra, böngészésre, csevegésre szeretnénk használni, akkor a szolidabb árakkal rendelkező készülékek is remek választást jelenthetnek. Természetesen a felső árkategóriába tartozó táblagépeknek is van létjogosultságuk; elsősorban akkor érdemes komolyabb készüléket választanunk, ha a laptopunk kiváltására keresünk megfelelő eszközt, illetve rendszeresen magunkkal szeretnénk vinni az utazásainkra vagy a munkajellegű megbeszéléseinkre.

WiFi vagy 3G? - a hálózat kérdése
Tablet vásárlás esetén elsők között kell megfontolnunk, hogy 3g vagy wifi készülékre ruháznánk be szívesebben. Egy WiFi tablet egyszerűen csatlakozik nyílt hálózatokra, így hatótávolságon belül ingyen internetezhetünk. De mi van akkor, ha épp nem vagyunk WiFi közelben? Ilyenkor válik hasznunkra a 3g tablet. Megfelelő előfizetés esetén bárhol is vagyunk a világon, mindig felcsatlakozhatunk a világhálóra.

Mennyi az annyi? Mekkora kijelzőméret az ideális?
Egy olyan készüléknél, melynek szinte egész részét a képernyő teszi ki, a legfontosabb, hogy ennek tulajdonságait vegyük először górcső alá! Méretét illetően 7”-tól több mint 10”-ig válogathatunk. Egy kisebb tábla pc rugalmasabb, kényelemes a kezelése és a hordozása is. A 8-9 hüvelykes készülékek ideális méretűnek tekinthetőek, mert ez az a kategória hol kiegyenlítetten viszonyban van a szépség és a kényelem. A 10”-os vagy annál nagyobb képernyővel rendelkező gépek pedig, hibátlan képi megjelenítéssel utasítják maguk mögé kisebb társaikat. A méret mellett nagyon fontos a felbontás. 1024x600-as pixelsűrűségnél a kijelző már egészen szép képeket ad, de ha minőségi látványra vágyunk, érdemes valamilyen HD felbontású tabletet választani. A nagyobb képátmérővel rendelkező táblagépek elsősorban otthoni felhasználás esetén nyújtanak ideális választást; a nagy részletgazdagság nehézkesebb kezelhetőséggel és hordozhatósággal párosul, ami miatt ezeket a készülékeket nem szívesen használjuk útközben vagy az utcán.

A táblagép belső tulajdonságai
Ha kiválasztottuk a megfelelő méretet és adatkapcsolatot, a következő lépés, hogy megnézzük mi lapul a borítás alatt. Persze mindenki erős és gyors készülékre vágyik, de hogy pontosan tudjuk, milyen alaplapra, processzorra, vagy mennyi RAM-ra van szükség igényeink kiszolgálására, ahhoz el kell döntenünk, mire is akarjuk használni a táblagépet!
Általános mindennapi használathoz, böngészéshez, levelezgetéshez, irodai munkákhoz bőven elég egy egyszerűbb rendszer. A komolyabb munkák már megkövetelik a nagyobb memóriát és a több magos processzorokat. Ha pedig igazán nagy teljesítményre vágyunk, esetleg magas grafikával megáldott játékokkal töltenénk fel a gépet, inkább egy gamer pc háza táján kell keresgélünk.

Az operációs rendszer a tablet lelke
Ahogyan a mobiltelefonoknál is megszokhattuk, a táblagépek esetén is a két óriás, az Android és az iOS csap össze az elsőbbségért. Habár a kedvező ár-érték aránnyal rendelkező készülékek jellemzően Android operációs rendszert használnak, az iPad sorozatoknak is komoly létjogosultsága van ezen a piacon. Az általános igények kiszolgálását az Android készülékek tökéletesen ellátják, az iOS rendszerrel szerelt iPad-ok jellemzően a munkacélú felhasználás során jutnak szóhoz. Érdemes megemlíteni a harmadik szereplőt is; a Windows operációs rendszerrel ellátott készülékek a mai napig úgy élnek a köztudatban, mint laptopok kiváltására hivatott táblagépek. Nyomós érv lehet egyik vagy másik operációs rendszer mellett a tapasztalat és a rendszerismeret; amit megszoktunk a mobiltelefonok esetében, azt a táblagépeknél is kényelmesen és rutinosan használhatjuk.

Alkalmazások a tableteken
Az Apple Store és a Google Play egyaránt applikációk sokaságát kínálja számunkra, mégis jelentős a számbeli eltérés. Az iPad készülékekhez komoly ellenőrzésen átesett forrásból tölthetjük le az alkalmazásokat, így nem kell attól tartanunk, hogy hibás, esetleg fertőzött szoftvert telepítünk a táblagépünkre. A Google Play esetében kissé lazábbak a szabályok, így Androidos készülékek esetében szó szerint rengeteg alkalmazás közül válogathatunk. Természetesen a Windows is rendelkezik alkalmazás gyűjteménnyel; esetükben Windows Store néven kell keresnünk.

GPS, a beépített idegenvezető
A legtöbb tablet beépített GPS vevővel rendelkezik, melynek segítségével könnyedén tájékozódhatunk. A tablet gps navigáció révén könnyedén megmondja, hol vagyunk, merre induljunk, hogy jutunk el legkönnyebben úti célunkhoz.

Akkumulátor - mert mindig kell az energia
Az akkumulátor által biztosított üzemidő és rendelkezésre állás nagy jelentőséggel bír a táblagépek használata során. Érdemes szem előtt tartani, hogy minden tablet jelentősen nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint amit a mobiltelefonok esetében megszokhattunk, így az energiafogyasztásuk is jelentősen magasabb. Mivel a tabletek legfőbb előnye épp a mobilitás, így mindenképpen olyan akkumulátorral szerelt készüléket érdemes választanunk, ami kiszolgálja ezt az igényünket. Lehetőség szerint törekedjünk arra, hogy a tablet minél hosszabb rendelkezésre állással és aktív üzemidővel rendelkezzen, így biztosak lehetünk benne, hogy a készülék nem hagy cserben, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Az Extreme Digital széles kínálatában számtalan tablet közül válogathatsz. Találd meg melyik illik hozzád leginkább, és csapj le rá, mihamarabb!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!