2 449 990 Ft

Hasonló elérhető termékek

Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív

Professzionális teleobjektív
ED lencsetagok
Por- és cseppálló

Részletes leírás »
2 449 990 Ft

Nem kapható

Részletes leírás

Objektív tisztításhoz ajánljuk:


Olympus Zuiko 300/F2.8 ED

A 300mm –es objektív ideális eszköz sport és természetképek készítéshez. Hagyományos 35mm –es fényképezõgépre vonatkoztatva 600 mm-es gyújtótávolságot biztosít, de csak fele akkora méretû. Rendkívül nagy a fényereje, továbbá jelentõsen egyszerûbb a kezelése. A három nagy teljesítményû ED lencse hihetetlen tisztaságú képet biztosít.


Bárki, aki 35 mm-es filmhez tervezett objektívet használ olyan digitális fényképezõgéppel, amelynek szenzorja kisebb a filmnél, ismeri a látószög csökkenésének potenciális problémáját. A Four Thirds megoldja ezt a problémát. Mivel az objektív minden esetben a szenzornak megfelelõen optimalizált, nem kell többé megelégednie az amúgy drága, nagylátószögû objektívekkel, amelyek nem teljesítenek az elvárásoknak megfelelõen. A Four Thirds szabvánnyal azt a látószöget kapja, amelyet elvár. A Négyharmad szabványú objektívek normál gyújtótávolsága kb. 25mm. A 35mm-es formátumú fényképezőgép-objektívek 50mm-es standard gyújtótávolságához viszonyítva a látószög kétszer nagyobb.

Objektív felbontóképesség és a sarkok besötétedése
Mivel a filmek nagy többsége “toleráns”, régebben nem volt szükség nagy felbontást biztosító objektívekre. A digitális érzékelők megjelenésével azonban ez megváltozott. A hagyományos lencse rendszerek egyszerűen nem képesek olyan mértékű felbontásra, amelyre szükség lenne az elektronikus érzékelőkhöz. Mivel a modern multi-megapixel kamerák nemritkán mindössze 5 vagy 6 mikronnyi pixel sűrűséggel rendelkeznek, az eredmény sajnos átfedés vagy minőségromlás lesz. Éppen ezért az érzékelő valódi teljesítménye egyáltalán nem használható ki. A problémát tovább fokozza az egyre nagyobb pixelszám és az egyre kisebb érzékelő méret.
A FourThirds szabvány szerint tervezett objektívek garantálják, hogy a képérzékelő nem hagy többé kívánnivalót maga után. A speciális gyártási folyamatok során elért különlegesen finom felbontás tökéletes érzékelő teljesítményt garantál.

Tiszta kép a bal széltől a jobb sarokig
Valamennyi Four Thirds szabványra -optimalizált objektív ún. telecentrikus optikával rendelkezik. Az elektronikus érzékelõk felépítésébõl következik, hogy elvesznek kép adatok, valamint gyakran jön létre interferencia, ha a fény nagy beesési szögben esik a képrögzítõre. Ekkor jön létre a sarkok elsötétedésének jelensége, azaz a kép széleinek romlik a minõsége. Ez elsõsorban teljes formátumú (full-format) érzékelõvel felszerelt fényképezõgépeknél fordul elõ, ahol az objektíveknek széles körben kell továbbítaniuk a fényt, hogy az elérjen minden egyes sarkot.
A Four Thirds szabvány szerint optimalizált telecentrikus objektívek garantálják, hogy a fény a szenzort a megfelelő szögekben éri el. Ezáltal a szín, a képtisztaság és a fény garantáltan egyenletes lesz a kép minden pontján..

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. A film „toleráns” a szögben érkező fénnyel szemben. A film nagyobb felbontóképesség esetén is a fényerő kritikus csökkenése nélkül gyűjti össze a nagy beesési szögben érkező fényt.

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. Amikor nagy szögben érkezik a fény a szenzorra, a következő hatások léphetnek fel.
1) Visszaverődés a szomszédos pixeleken
2) Áthallás a szomszédos pixelek között
3) A fényerő csökkenése, mivel a szenzor nem tudja felfogni a fény egy részét.
Ezek a hatások csökkentik a jel-zaj arányt, és gyengítik a színek reprodukcióját. Négyharmad szabvány: kb. 18 x 13.5mm (átmérő: 22.5mm) APS formátum: kb. 24 x16mm (átmérő: 28.8mm) 35mm-es formátum: 36 x24mm (átmérő: 43.3mm)

Közel telecentrikus ZUIKO DIGITAL objektívek. Az objektívek közel telecentrikus felépítése a Négyharmad szabványnak megfelelően optimalizált, és biztosítja, hogy a fény majdnem merőleges szögben érkezzen a szenzorra. Így biztosítja a színt, élességet és nagyobb fényerőt egészen a sarkokig.


Szabványosítás
A Four Thirds a digitális SLR fényképezőgéprendszerek igényei szerint kialakított technológiai szabvány, amelyet azért terveztek, hogy maximálisan kihasználhatóvá váljon a képszenzorok és a lencsék teljesítménye. Mindehhez meghatározó szabványokat kell felállítani három szinten:

 • mechanika
 • optika
 • kommunikáció

  Mechanikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.

  Optikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.


  Kommunikációs szabvány
  Az objektív és a váz ma már nem képez különálló egységet. A Four Thirds szabványosított kommunikációs rendszer értelmében e két egység kommunikál és információt közöl egymással.

  A bajonett és a foglalat típusa, mérete és formája szabványosított, így lehetővé teszi az objektívek cseréjét. A fókuszsík és az objektív foglalat (a foglalat belső pereme) közötti távolság, valamint a szenzornak az objektív hátuljához viszonyított helyzete is meghatározott.

  A FourThirds csapat ezt a méretet választotta, mivel ez az, amely optimálisan tesz eleget a különféle követelményeknek: kiváló képminőség, hangtalan működés, különböző pixelméretek kezelése a jövőre nézve, telecentrikus lencsék használata


  Nyitott szabvány
  A Négyharmad szabvány szándékosan nyitott szabvány. Ez annyit jelent, hogy minél több váz, objektív és tartozék gyártója alkalmazza, annál jobban bővül az egymással kompatibilis termékek köre. Ennek eredményeképpen a fotósok rendelkezésére álló felszerelések és választási lehetőségek is bővülnek.


  Forrás: Olympus.hu

   

 • Teljes leírás

  Specifikációk

  Fő jellemzők
  Cikkszám
  3871
  Gyártó
  OLYMPUS
  Garancia
  2 éves
  Gyújtótávolság
  300 mm
  Filter méret
  43 mm
  Apertura tartomány
  2.8 - 22
  Minimum fókusz távolság
  2m
  Nagyítás
  0.15x
  Látószög
  4.2 fok
  Általános
  Felépítés
  13 lencsetag 11 csoportban, köztük 3 ED lencse és 1 szűrőtartó
  Méretek
  Súly
  3290 gramm állvány adapterrel
  Teljes specifikáció

  Vásárlóink véleménye a termékről

  Termék átlagos értékelése

  5 /5 Értékelés
  5 csillag
  5
  4 csillag
  0
  3 csillag
  0
  2 csillag
  0
  1 csillag
  0

  Legújabb értékelés

  (2011. márc. 4.)

  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív
  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Ez elérhetetlen, lehetetlen, felfoighatatlan ár. Kíváncsi lennék, mennyi megy évente mondjuk Magyarországon belőle ?! Ami embernek elérhető, az a 70-300 f4.0-5.6 :-) Van is, \"olyan\" is. Lassú, és háááááát. Szenved vele az 510-esem. DE EZ A FIX FÉNYEREJÉVEL, BIZTOS, HOGY JÓ.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008. szept. 3.)

  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív
  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  "Nem viccből hívják 4/3adnak a szabványt." Nem a képarány miatt hívják annak. Az igazság az olympus.hu-ról: "A Négyharmad szabványú fényképezőgépek szenzorát 4/3 típusúnak nevezik. Ez a szenzor típusát, és nem a fényérzékeny felület tényleges méretét fejezi ki, amely általában jóval kisebb méretű. A CCD képátlója körülbelül 22.3 mm, nem pedig négyharmad hüvelyk, amely körülbelül 33.87 mm-t jelentene. Hagyományosan a képérzékelő eszközök névleges mérete egy számítási eljáráson alapul, amely a vákuumos képérzékelő csövek feltalálásakor került bevezetésre. Akkoriban, ezeknek a korai 'vidicon' csöveknek a külső átmérője a méretükre utalt. Sajnos ez a szabály annak ellenére fennmaradt, hogy azóta sok előrelépés történt a fényképezés technológiában, így a "négyharmad hüvelykes érzékelő" kifejezés félreértés forrása lehet. Ebből az okból a digitális képérzékelők méretére ma már sokan a „típusú” kifejezést használják a hüvelyk helyett. "

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008. máj. 7.)

  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív
  Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Az mondjuk tök érdekes hogy az olympusok 3:4 arányú képet alkotnak. Nem viccből hívják 4/3adnak a szabványt. Természetesen a kisfilm is 3:2 képarányú, és az APS-C tipusu szenzorral szerelt gépek – mint a Canon, Nikon stb legtöbbje – is 3:2 arányú képet készít. A kisfilm kockája is 36*24mm-es ésa képarány itt is 3:2-es. "A szorzó a hosszabbik oldalak aránya" ez teljesen értelmetlen mondat. és kiváncsi lennék ezt a 2.1-et hogyan vezeted le belőle, ami tudtommal 2. Ugyanis a szorzót úgy kapod meg hogy elosztod a kisfilmes szenzor szélességét az adott szenzor széleességével /tehát az olympusnál: 36/18=2, Nikon 'DX' szenzornál: 36/23.7=1,518, amit a gyakorlatban 1,5 ként emlegetnek, Canon EOS-1D MIII 36/28.7= 1,254, ami 1.3, és legyen még a népszerű Canon 400D ami 36/22,2=1,621 és 1.6 ként emlegetik/ Szóval az a vicc hogy egyedül az olympusnal beszélünk 2es szorzóról, és valóban annyi is, mig a többinél a köznyelv egy kerekített értéket használ

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  Mások ezt is vásárolták!

  Extra Garancia Standard

  A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
   

  Extra Garancia Balesetbiztosítás

  Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

   

  Extra Garancia Prémium

  Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

  További információért kattints ide!