2 449 990 Ft

Hasonló elérhető termékek

Olympus Zuiko 300/F2.8 ED objektív

Professzionális teleobjektív
ED lencsetagok
Por- és cseppálló

Nem kapható

2 449 990 Ft

HU
Oldalunk karbantartás miatt átmenetileg nem elérhető el, de mindenképp nézz vissza később, mert újabb jó ajánlatokkal térünk vissza!

RO
Pagina noastră nu poate fi accesată temporar din cauza unor activităţi de întreţinere, dar te
rugăm să încerci din nou neapărat puţin mai târziu, pentru că revenim cu noi oferte bune!
Mulţumim pentru înţelegere.

SK
Naša stránka je z technických príčin dočasne nedostupná, navštívte nás neskôr pretože
máme pre Vás pripravené ďalšie dobré ponuky!
Ďakujeme Vám za pochopenie a trpezlivosť!

CZ
Extreme Digital online obchod je z důvodu údržby dočasně nedostupná. Děkujeme vám za pochopení a trpělivost!

HR
Zbog tehničkih razloga, naša internet stranica momentalno nije dostupna! Molim Vas posijetite našu stranicu kasnije.
SI
Zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in/ali zamenjave opreme spletna stran ni dostopna!
Prosimo, poskusite znova pozneje! Hvala.
BG
Страницата на Extreme Digital е временно недостъпна.
Моля опитайте по-късно!
AT
Die Website von Extreme Digital ist kurzzeitig nicht verfügbar.
Schauen Sie bitte später noch einmal vorbei!

Részletes leírás

Objektív tisztításhoz ajánljuk:


Olympus Zuiko 300/F2.8 ED

A 300mm –es objektív ideális eszköz sport és természetképek készítéshez. Hagyományos 35mm –es fényképezõgépre vonatkoztatva 600 mm-es gyújtótávolságot biztosít, de csak fele akkora méretû. Rendkívül nagy a fényereje, továbbá jelentõsen egyszerûbb a kezelése. A három nagy teljesítményû ED lencse hihetetlen tisztaságú képet biztosít.


Bárki, aki 35 mm-es filmhez tervezett objektívet használ olyan digitális fényképezõgéppel, amelynek szenzorja kisebb a filmnél, ismeri a látószög csökkenésének potenciális problémáját. A Four Thirds megoldja ezt a problémát. Mivel az objektív minden esetben a szenzornak megfelelõen optimalizált, nem kell többé megelégednie az amúgy drága, nagylátószögû objektívekkel, amelyek nem teljesítenek az elvárásoknak megfelelõen. A Four Thirds szabvánnyal azt a látószöget kapja, amelyet elvár. A Négyharmad szabványú objektívek normál gyújtótávolsága kb. 25mm. A 35mm-es formátumú fényképezőgép-objektívek 50mm-es standard gyújtótávolságához viszonyítva a látószög kétszer nagyobb.

Objektív felbontóképesség és a sarkok besötétedése
Mivel a filmek nagy többsége “toleráns”, régebben nem volt szükség nagy felbontást biztosító objektívekre. A digitális érzékelők megjelenésével azonban ez megváltozott. A hagyományos lencse rendszerek egyszerűen nem képesek olyan mértékű felbontásra, amelyre szükség lenne az elektronikus érzékelőkhöz. Mivel a modern multi-megapixel kamerák nemritkán mindössze 5 vagy 6 mikronnyi pixel sűrűséggel rendelkeznek, az eredmény sajnos átfedés vagy minőségromlás lesz. Éppen ezért az érzékelő valódi teljesítménye egyáltalán nem használható ki. A problémát tovább fokozza az egyre nagyobb pixelszám és az egyre kisebb érzékelő méret.
A FourThirds szabvány szerint tervezett objektívek garantálják, hogy a képérzékelő nem hagy többé kívánnivalót maga után. A speciális gyártási folyamatok során elért különlegesen finom felbontás tökéletes érzékelő teljesítményt garantál.

Tiszta kép a bal széltől a jobb sarokig
Valamennyi Four Thirds szabványra -optimalizált objektív ún. telecentrikus optikával rendelkezik. Az elektronikus érzékelõk felépítésébõl következik, hogy elvesznek kép adatok, valamint gyakran jön létre interferencia, ha a fény nagy beesési szögben esik a képrögzítõre. Ekkor jön létre a sarkok elsötétedésének jelensége, azaz a kép széleinek romlik a minõsége. Ez elsõsorban teljes formátumú (full-format) érzékelõvel felszerelt fényképezõgépeknél fordul elõ, ahol az objektíveknek széles körben kell továbbítaniuk a fényt, hogy az elérjen minden egyes sarkot.
A Four Thirds szabvány szerint optimalizált telecentrikus objektívek garantálják, hogy a fény a szenzort a megfelelő szögekben éri el. Ezáltal a szín, a képtisztaság és a fény garantáltan egyenletes lesz a kép minden pontján..

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. A film „toleráns” a szögben érkező fénnyel szemben. A film nagyobb felbontóképesség esetén is a fényerő kritikus csökkenése nélkül gyűjti össze a nagy beesési szögben érkező fényt.

35mm-es analóg fényképezőgépekhez tervezett objektív. Amikor nagy szögben érkezik a fény a szenzorra, a következő hatások léphetnek fel.
1) Visszaverődés a szomszédos pixeleken
2) Áthallás a szomszédos pixelek között
3) A fényerő csökkenése, mivel a szenzor nem tudja felfogni a fény egy részét.
Ezek a hatások csökkentik a jel-zaj arányt, és gyengítik a színek reprodukcióját. Négyharmad szabvány: kb. 18 x 13.5mm (átmérő: 22.5mm) APS formátum: kb. 24 x16mm (átmérő: 28.8mm) 35mm-es formátum: 36 x24mm (átmérő: 43.3mm)

Közel telecentrikus ZUIKO DIGITAL objektívek. Az objektívek közel telecentrikus felépítése a Négyharmad szabványnak megfelelően optimalizált, és biztosítja, hogy a fény majdnem merőleges szögben érkezzen a szenzorra. Így biztosítja a színt, élességet és nagyobb fényerőt egészen a sarkokig.


Szabványosítás
A Four Thirds a digitális SLR fényképezőgéprendszerek igényei szerint kialakított technológiai szabvány, amelyet azért terveztek, hogy maximálisan kihasználhatóvá váljon a képszenzorok és a lencsék teljesítménye. Mindehhez meghatározó szabványokat kell felállítani három szinten:

 • mechanika
 • optika
 • kommunikáció

  Mechanikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.

  Optikai szabványok
  Az objektív és a rögzítés típusa, mérete valamint formája szabványosított, hogy könnyen lehessen cserélni az objektíveket. Hasonlóképpen meghatározott a fókuszcsík és a bajonett síkja közötti távolság , valamint a képérzékelő helyzete az objektív hátsó részéhez képest.


  Kommunikációs szabvány
  Az objektív és a váz ma már nem képez különálló egységet. A Four Thirds szabványosított kommunikációs rendszer értelmében e két egység kommunikál és információt közöl egymással.

  A bajonett és a foglalat típusa, mérete és formája szabványosított, így lehetővé teszi az objektívek cseréjét. A fókuszsík és az objektív foglalat (a foglalat belső pereme) közötti távolság, valamint a szenzornak az objektív hátuljához viszonyított helyzete is meghatározott.

  A FourThirds csapat ezt a méretet választotta, mivel ez az, amely optimálisan tesz eleget a különféle követelményeknek: kiváló képminőség, hangtalan működés, különböző pixelméretek kezelése a jövőre nézve, telecentrikus lencsék használata


  Nyitott szabvány
  A Négyharmad szabvány szándékosan nyitott szabvány. Ez annyit jelent, hogy minél több váz, objektív és tartozék gyártója alkalmazza, annál jobban bővül az egymással kompatibilis termékek köre. Ennek eredményeképpen a fotósok rendelkezésére álló felszerelések és választási lehetőségek is bővülnek.


  Forrás: Olympus.hu

   

 • Teljes leírás

  Specifikációk

  Fő jellemzők
  Cikkszám
  3871
  Gyártó
  OLYMPUS
  Garancia
  2 éves
  Gyújtótávolság
  300 mm
  Filter méret
  43 mm
  Apertura tartomány
  2.8 - 22
  Minimum fókusz távolság
  2m
  Nagyítás
  0.15x
  Látószög
  4.2 fok
  Általános
  Felépítés
  13 lencsetag 11 csoportban, köztük 3 ED lencse és 1 szűrőtartó
  Méretek
  Súly
  3290 gramm állvány adapterrel
  Teljes specifikáció

  Vásárlóink véleménye a termékről

  Termék átlagos értékelése

  5 /5 Értékelés
  5 csillag
  5
  4 csillag
  0
  3 csillag
  0
  2 csillag
  0
  1 csillag
  0

  Legújabb értékelés

  (2007 márc. 1)

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  "Gyújtótávolság: 300mm 35mm -es fényképezõgépre vonatkoztatott gyújtótávolság: 600mm" ezt azért nem hinném, hogy így van!

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008 jan. 14)

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Kedves Ádám ! Gyújtótávolsága NEM a gépnek, hanem az optikának van és az mindíg annyi, amennyi rá van írva gyárilag. A szorzó itt az Olympus gépekbe épített és a fullframe érzékelõk (ezek akkorák, mint egy egy kisfilm kockája, azaz 24*36 mm) közötti méretkülönbség. Ebben az esetben nem pontos, mert a kisfilm 2:3 arányú, míg az Olympus érzékelõi 3:4 arányú képet alkotnak. A szorzó tehát a hosszabbik oldalak aránya, ami itt egészen pontosan 2,1. na-nak: igazad van, valóban nem 600, hanem 630 mm az átszámított gyújtótávolság.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2008 máj. 7)

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Az mondjuk tök érdekes hogy az olympusok 3:4 arányú képet alkotnak. Nem viccből hívják 4/3adnak a szabványt. Természetesen a kisfilm is 3:2 képarányú, és az APS-C tipusu szenzorral szerelt gépek – mint a Canon, Nikon stb legtöbbje – is 3:2 arányú képet készít. A kisfilm kockája is 36*24mm-es ésa képarány itt is 3:2-es. "A szorzó a hosszabbik oldalak aránya" ez teljesen értelmetlen mondat. és kiváncsi lennék ezt a 2.1-et hogyan vezeted le belőle, ami tudtommal 2. Ugyanis a szorzót úgy kapod meg hogy elosztod a kisfilmes szenzor szélességét az adott szenzor széleességével /tehát az olympusnál: 36/18=2, Nikon 'DX' szenzornál: 36/23.7=1,518, amit a gyakorlatban 1,5 ként emlegetnek, Canon EOS-1D MIII 36/28.7= 1,254, ami 1.3, és legyen még a népszerű Canon 400D ami 36/22,2=1,621 és 1.6 ként emlegetik/ Szóval az a vicc hogy egyedül az olympusnal beszélünk 2es szorzóról, és valóban annyi is, mig a többinél a köznyelv egy kerekített értéket használ

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  Mások ezt is vásárolták!

  Extra Garancia Standard

  A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
   

  Extra Garancia Balesetbiztosítás

  Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

   

  Extra Garancia Prémium

  Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

  További információért kattints ide!