129 990 Ft

.

 

Hasonló elérhető termékek

Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép

8 megapixeles felbontás
cserélhető objektíves gép
1,8"-os LCD kijelző

Részletes leírás »
129 990 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Canon EOS 350D kit (18-55 mm)

"A digitális tükörreflexes gépek forradalmát kirobbantó, minden idők legjobb eladási statisztikáival büszkélkedő EOS 300D-t 1 most az EOS 350D Digital váltja fel, amelynek máris lényeges szerepe van a Canon digitális tükörreflexes stratégiájában" - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "A Canon becslései szerint 2006. végére a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piaca megduplázódik."

Az EOS 350D Digital az újonnan kifejlesztett, második generációs, rendkívül zajmentes, 8,0 millió képpontos APS-C méretű CMOS képérzékelőt tartalmazza - mindössze 12 hónap leforgása alatt a Canon-nak ez már a negyedik új CMOS szenzora. A kimagasló teljesítményt a képérzékelő mellett a Canon professzionális termékeiben is megtalálható DIGIC II képfeldolgozó processzor garantálja, amely másodpercenként 3, egy sorozatban pedig 14 kép elkészítését, valamint a nagy sebességű USB 2.0 interfész használatát, a RAW és a nagy méretű JPEG képek egyidejű rögzítését, továbbá a mindössze 0,2 másodperces üzemkész állapotba állási időt is lehetővé teszi. A fényképezőgép több mint 10%-kal könnyebb és 25%-kal kisebb, mint az EOS 300D.

"Ez a fényképezőgép a könnyed használatot a Canon professzionális EOS gépeire jellemző csúcstechnológiával párosítja. Ezt a technológiát választotta a 2004. évi athéni olimpián jelenlévő fotóriporterek több mint 70%-a" - jegyezte meg Jensen. "Most jött el az a pillanat, amikor valamennyi digitális EOS fényképezőgép a Canon eredeti CMOS szenzorát és DIGIC II processzorát tartalmazza." A sebesség és a felbontás tekintetében a Canon immár valamennyi digitális tükörreflexes szegmensben vezető szerepet tölt be; valamennyi termék tavaly január óta jelent meg a piacon:

  • EOS-1Ds Mark II - 16,7 millió képpont, teljes képkockás, 35 mm-es képérzékelő, 4 kép/mp
  • EOS-1D Mark II - 8,2 millió képpont, APS-H méretű képérzékelő, 8,5 kép/mp
  • EOS 20D - 8,2 millió képpont, APS-C méretű képérzékelő, 5,0 kép/mp
  • EOS 350D Digital - 8,0 millió képpont, APS-C méretű képérzékelő, 3,0 kép/mp.
A megcélzott felhasználók köre
A soknyelvű menürendszer, az intuitív kezelőszervek és a választott alapbeállítások egyaránt a mindennapi használatot segítik. Az EOS 350D Digital-t a Canon egyrészt azoknak a digitális kompakt fényképezőgép-tulajdonosoknak szánja, akik szeretnék bővíteni kreatív lehetőségeiket, másrészt viszont azoknak a filmes tükörreflexes gépet használó fotósoknak is ajánlja, akik ebben az árszegmensben egy 8 megapixeles modell megjelenésére vártak. A fényképezőgép váza külön, illetve az új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II objektívvel együtt is kapható.

Új fejlesztések az EOS 300D-hez képest Az EOS 300D továbbfejlesztésének csúcspontját az új CMOS képérzékelő és a nagy teljesítményű DIGIC II processzor együttműködése jelenti. A további fejlesztések között található az E-TTL II távolságkapcsolt vakus fénymérés is, amellyel könnyen készíthetők kiegyensúlyozott és precíz vakus felvételek. A felhasználók már háromféle élességállítási mód közül választhatnak: a One-Shot AF, az AI SERVO és az AI Focus közül. Az adatok memóriakártyára való mentése 3,5-szer gyorsabb lett, a képek áttöltését pedig immár a nagy sebességű USB 2.0 interfész támogatja. A fényképezőgép most már képes a tükör felcsapására és a második redőnyre időzített vakuszinkronra is.
A fényképezőgépen ugyanaz a Fekete-fehér mód is elérhető, amely az EOS 20D modell jellemzője volt, lehetővé téve, hogy a felhasználók egy sor szűrő-effektussal készítsenek fekete-fehér felvételeket. A fehér-egyensúly ±9 fokozatban a kék/sárga és a magenta/zöld irányban is kompenzálható, a fehér-egyensúly sorozat pedig a magenta/zöld opcióval bővült. Az alapszoftverek mellett a Canon a Digital Photo Professional RAW képfeldolgozó programot is mellékeli a fényképezőgéphez - ugyanazt a professzionális szoftvert, amely a 8000 eurós 3 EOS-1Ds Mark II tartozéka is.

Szinte zajmentes képérzékelő és precíz optika
A CMOS képérzékelőben a Canon újratervezte a pixelek szerkezetét, és az így megnövelt kapacitás révén elérte, hogy a szenzor izolálni tudja a pixelváltás után fennmaradó töltéseket. A fényképezőgép ezután a kapott értékeknek megfelelően úgy módosítja az expozíciót, hogy megszüntessen gyakorlatilag bármilyen véletlenszerű zajt. A képminőség terén végrehajtott fejlesztések különösen hosszú záridők és nagy ISO értékek használata során szembetűnők, és még a monoton témák - pl. a kék égbolt - fotózásakor is jobb képet eredményeznek. A második generációs CMOS képérzékelő zajszűrése az ISO 100-tól ISO 1600-ig terjedő teljes tartományban tiszta felvételeket biztosít. Az APS-C méretű képérzékelő a 35 mm-es fényképezőgépekhez mérve 1,6-szoros nagyítási szorzót jelent. A fényképezőgép EF-S objektív bajonettje gond nélkül használható több mint 60-féle Canon EF objektívvel - a világ legnagyobb cserélhető optikai rendszerével. A bajonett emellett négyféle EF-S optikával is kompatibilis, amelyeket a Canon kifejezetten az APS-C formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez (az EOS 20D-hez és az EOS 300D-hez) tervezett, beleértve a legújabb fejlesztésű EF-S 60mm f/2.8 Macro USM objektívet.

Gyorsabb feldolgozás - jobb eredmény A fényképezőgép kiváló teljesítményét többek között a Canon professzionális, EOS-1D Mark II és EOS-1Ds Mark II modelljeiben is megtalálható nagy sebességű DIGIC II (Digital Image Core) processzornak köszönheti. A DIGIC II a Canon második generációs képfeldolgozó processzora, amely kifejezetten a maximális képminőséghez szükséges bonyolult algoritmusok végrehajtására, valamint a fehér-egyensúly és a színreprodukció optimális kezelésére készült. Mivel az összes kulcsfontosságú funkció egyetlen processzorban van, a DIGIC II a fényképezőgép reakciókészségének feláldozása nélkül biztosít kiváló minőségű felvételeket. "A digitális képek minősége három tényezőtől függ: az optika minőségétől, a képérzékelő teljesítményétől és a képfeldolgozó processzor alkalmasságától" - hangsúlyozta Jensen. "A Canon egyidejűleg fejlesztője, tervezője és gyártója is az említett három kritikus ponton alkalmazott alkatrészeknek: az objektívnek, a CMOS

képérzékelőnek és a képfeldolgozó processzornak. Az EOS 350D Digital erejét éppen az adja, hogy gyártója vezető szerepet tölt be valamennyi lényeges technológiai területen."

Még jobb élességállítás
Az élességállítás most már a következő módokban is lehetséges: One Shot AF (egyszeri élességállításhoz), AI SERVO AF (akár 50 km/óra sebességgel mozgó és akár 10 méteres távolságra lévő témák követő élességállítása ) és AI Focus AF (a téma mozgásának függvényében automatikusan vált a One Shot AF és az AI SERVO AF módok között). Ezáltal immár közvetlenül is választani lehet a háromfajta élességállítási mód között. A még rugalmasabb élességállítás érdekében az AF pont a négyirányú választógomb mellett a főtárcsával is kiválasztható. A folyamatos kézi élességállítás valamennyi EF autofókuszos objektívvel lehetséges, míg az új Precision Matte élességállítási mattüveg révén a kép még tisztábban kivehető a keresőben, ami még pontosabb kézi élességállítást jelent.

Továbbfejlesztett vaku
A 13-as kulcsszámú beépített vaku még az EOS 300D vakujához képest is nagyobb mértékben (95,5 mm) emelkedik az optikai tengely fölé, ami növeli a vörös-szem effektus csökkentés hatékonyságát, és csökkenti az objektívtubus által vetett árnyék megjelenésének esélyét. A lefedési szög növelése lehetővé teszi az akár 17 mm-es nagy látószögű optikák használatát. A 1/3 vagy 1/2 Fé lépésekben beállítható, összesen ±2 fényértékű expozíció kompenzáció a beépített vaku mellett valamennyi EX sorozatú külső Speedlite vakuval használható.

Nyomtatás és ellenőrzés
Ha az EOS 350D Digital-t a mellékelt USB kábellel bármilyen PictBridge kompatibilis fotónyomtatóhoz csatlakoztatja, akkor laborminőségben nyomtathatja ki képeit anélkül, hogy szükséges volna a számítógép használata. Az új, villámgyors USB 2.0 csatlakozás jelentősen csökkenti az áttöltési időket, emellett az USB 1.1 és a Picture Transfer Protocol (PTP) szabványokkal is kompatibilis az illesztőprogram-mentes áttöltések érdekében.
Az 1,8" LCD képernyő kiválóan használható a nyomtatni kívánt képek megjelenítéséhez és kiválasztásához, valamint a nyomtatási paraméterek beállításához. A képek megjelenítése során lehetőség van a képek közötti - dátum szerinti, egyenkénti, illetve tízes vagy százas csoportokban végzett - gyors ugrásokra is. A megjelenítési lehetőségek is bővültek, így pl. a képek a képadatok nélkül is megtekinthetők.

Csúcsminőségű expozíciós vezérlés
Az EOS 350D Digital fényképezőgép az EOS 300D precíz, 35 zónás TTL rendszerű fénymérését örökölte. A három fénymérési mód (kiértékelő, részleges és középre súlyozott átlagoló) most már kézzel is kiválasztható, emellett mind az expozíció kompenzáció, mind az expozíció sorozat 1/2 Fé lépésben is beállítható az EOS 300D 1/3 fényértékű lépésköze mellett. Az EOS 350D Digital megőrizte az EOS 300D népszerű témaautomatika (PIC) módjait is, így továbbra is az Éjszakai portré, a Sport, a Makró, a Tájkép, a Portré és a Kikapcsolt vaku mód továbbra is rendelkezésre áll.

Rugalmas felvételkészítés
A záridők tartománya immár 30 másodperctől 1/4000 másodpercig terjed, amit a hosszú idejű bulb expozíció és a nagy sebességű 1/200 másodperces vakuszinkron egészít ki. A memóriakártya foglalata akár 2 GB vagy nagyobb kapacitású CompactFlash (Type I és II) kártyák fogadására is képes. A fényképezőgéphez külön megvásárolható vezetékes és infravörös vezeték nélküli távkioldó is használható. A hét előre beállított (Felhős, Izzólámpa, Fluoreszcens stb.) és a felhasználó által beállítható fehér-egyensúly, valamint a fehér-egyensúly sorozat révén biztosra vehető, hogy a kép színei megegyeznek a fotós által látott színekkel.

Széleskörű bővíthetőség, szoftverek és online hozzáférés
Az EOS 350D Digital fényképezőgépet egy sor tartozék egészíti ki: NB-2LH akkumulátor, akkumulátortöltő, USB kábel, videokábel, valamint egy széles, hímzett, csúszásmentes vállszíj. A külön megvásárolható új BG-E3 akkumulátor markolat csatlakoztatása egy csapásra professzionális külsőt kölcsönöz a gépnek (különösen hosszabb optikák használata esetén). A markolat saját exponáló gombbal a főtárcsával rendelkezik, és remekül használható a függőleges/portré fotózáshoz. A markolat kétféle tárat fogad: az egyikbe 6 db AA méretű elem, a másikba 2 db NB-2LH lítium-ion akkumulátor helyezhető. A Digital Photo Professional RAW képfeldolgozó program mellett a fényképezőgép tartozéka még a ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) és az ImageBrowser 5.1 (Mac) program is, amelyek segítségével könnyedén megoldható a képek áttöltése a fényképezőgép és a számítógép között, valamint a képek rendszerezése és kinyomtatása, illetve a RAW képek megjelenítése és átalakítása is. A látványos panorámaképek készítését a PhotoStitch program teszi lehetővé. A programok sorában megtalálható az Arcsoft PhotoStudio is, amellyel a fotós művészi, kreatív módon manipulálhatja felvételeit.

1 - Az árak Európa országain belül eltér ő k lehetnek 2 - Az AF témakövetés sebessége az EF 300mm f/2.8L IS USM optika használatára vonatkozik 3 - Az illeszt ő program-mentes áttöltéshez az operációs rendszer saját PTP illeszt ő je Windows XP SP1 (vagy újabb) és MAC OS-X rendszeren használható.


A doboz tartalma:
- EF-S 18-55mm/F3,5-5,6 II optika
- NB-2LH Li-ion akkumulátor
- akkumulátor töltő
- USB-kábel
- videokábel
- nyakpánt
- védősapka az objektív foglalathoz
A fényképezőgéphez memóriakártyát nem mellékelnek.
Teljes leírás

Specifikációk

Kép
Cikkszám
2722
Gyártó
CANON
Garancia
1 éves
Optika
Effektív pixelszám
8,0 megapixel
Valós pixelszám
8,2 megapixel
Szenzor típusa
CMOS
Kereső
van
Szenzor mérete
22,2 x 14,8 mm
Sorozatfelvétel
2,8 fps, 14 JPEG vagy 4 RAW kép
Filmfelvétel
nincs adat
Tömörítetlen formátum
RAW
Kijelző
Zoom
objektívtől függ
zoom (35mm)
objektívtől függ
Manuális fókusz
van
Autofókusz
TTL AF
Macro
nincs adat
Rekesztartomány
obkjektívtől függ
Zársebesség-tartomány
1/4000 - 30 másodperc
Fénymérés
szpot, mátrix, középre súlyozott
Általános
LCD
1,8"
Fénykép szabályozás
Kategória
tükörreflexes
Expozíciókompenzáció
± 2EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
Állványmenet
van
Önkioldó
10 másodperc
Burkolat anyaga
műanyag
Súly
540 g
Egyedi akkumulátor típusa
Li-ion (NB-2L)
Vaku
ISO értékek
auto, 100, 200, 400, 800, 1 600
Fehéregyensúly
6 előre beállított
Fő jellemzők
Beépített vaku
van
Külső vakupapucs
Canon saru
Vaku opciók
automata, vörösszem-hatás csökkentő
Memória
Szűrőméret
58 mm
USB
van
Teljes specifikáció

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.8 /226 Értékelés
5 csillag
203
4 csillag
10
3 csillag
9
2 csillag
1
1 csillag
3

Legújabb értékelés

(2005. okt. 9.)

Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép
Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép

3 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

6 hónapja vagyok tualjdonosa egy ilyen gépnek, és teljesen magával ragadott. Két tipp: els? vétel legyen a gép mellé egy f/1.8 50mm-es objektív. Én a 18-55 helyett már csak ezt használom. Kötelez? egy CF olvasó is, hogy gyorsabban lehessen a képeket áttö

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006. márc. 1.)

Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép
Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép

1 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

S. O. S. /sokan olvassátok, segítsetek/ Tisztelt fotóstársadalom, tisztelt fotós! A segítségedet szeretném kérni én, mint laikus kezdõ mazsola. Mielõtt azonban levelem olvasásába belemerülnél, ha csak a fotózással kapcsolatos kérdéseim, és segítségnyújtás érdekel, ugorj egybõl a harmadik bekezdéshez. Igényt tartok minden fotós segítségére, tapasztalatára, ötletére, véleményére, legyen az illetõ kezdõ, amatõr, vagy profi fotós. Olyan lépésre szántam el magam, amely részemrõl mind szakmai tudás, mind anyagi szempontból tekintve talán egyetlen szóval jellemezhetõ, õrültség. Nincs tapasztalatom a fényképezés terén, egy – két kis automata kompaktot kivéve, nem fotóztam még mással. Egy digitális SLR gép vásárlására készülök. Joggal merül fel a kérdés bárkiben, hogy mit sírok az anyagi körülményeim miatt, ha ilyen gépet készülök venni. Röviden nem a koszt,- és rezsipénzt szánom erre, hanem hosszú gyûjtögetéssel elért pénzemet. Ráadásul a közeljövõ tekintetében nem látható további gyarapodása összegemnek, esetleges elfogyása/felélése/ annál inkább. Nem akarom bõvebben kifejteni vásárlási okaimat, és hogy mibõl is indult ki egy digi. gép iránti vágyam és igényem, de egy-két dolgot megemlítek. Számomra a fényképezõgépnek kettõs funkciója van. Az egyik az általánosabb, az egyszerû megörökítés /dokumentálás/, a másik pedig, amely engem is inspirál, az alkotás. Ez már viszont nem áll tõlem olyan távol, mivel autodidakta módon, amatõr szinten évek óta alkotok. Eleinte festettem, jelenleg inkább grafikákat készítek. Bár az alkotás vonz, ettõl függetlenül biztosan készítek én is sok „egyszerû emlékfényképet”. Régóta szeretem nézegetni a képes albumok fotóit, mások fényképeit, melyek egy- egy utazás alkalmával készültek. A fotózás témáit tekintve pedig, szinte minden témakör érdekel. Gyermekkorom óta rajongok, tisztelem és imádom a természetet és a tájakat. Úgy érzem mindez elég indok saját részemre, egy DSLR gép vásárlásához, még ha ez õrültségnek is nevezhetõ. A nehéz anyagiakat is és egyáltalán az egész levelet azért írtam, mert a segítségetekkel, segítségeddel talán jobban sikerül a lehetõségeimhez képest mindenbõl kiválasztani az olcsóbb kategóriából a legjobbat. Ami már 99%-ig biztos, hogy egy Canon EOS 350D gépet szeretnék venni, bár most az Extremedigitál honlapján olvasottak, elbizonytalanítottak. A zsírujj gép koszos CMOS-e aggasztóan hangzik, 5-bõl 5 és 2-bõl 2, két vásárló tapasztalata ez, valamint hogy állítólag a legtöbb gond és hibás készülék más márkákhoz képest is ezzel van, de azt is figyelembe kell venni, ebbõl veszik a legtöbbet is. A 18-55-ös alapobjektívet pedig, egyenesen siralmasnak tartják többen. Vagy szegény emberek ne akarjanak DSLR gépet, ha nem akarnak felesleges gondokat és költségeket maguknak? Hol vegyem, mi van a szervízeléssel? Sok a kérdõjel. A géppel együtt kellene beszerezni, egy pótakkut és egy 1Gb-os Memóriakártyát. A makrofotózás az egyik legfõbb vágyam, de mivel olyan makroképek készítése érdekel, amihez elengedhetetlen lenne a jobb makroobjektív, ez anyagiak miatt kizárt, így az olcsó kommersz telék felé kacsintgatok. Ez a jelenlegi pénzembe belefér más kiegészítõkkel szemben, pedig elõnyt élvez a fotózási szempontokon túl, az ár miatt is. Most azt a cirka 40-45 ezer Ft-ot jobban rá tudom szánni, mert meg van rá. Késõbb már nehéz vagy egyenesen lehetetlen lesz, az olcsóbban megúszható kiegészítõkre meg talán összejön majd késõbb is. A teleobjektív vásárlása viszont fel is veti elsõ nagy gondomat, melyiket a három közül? Ár tudás szempontjából ennyi jöhet szóba, legalább is, amikrõl én tudok. Táblázatba szedtem mindhármat, mint laikusként bennem felmerülõ mellette és ellene szóló érvekkel együtt. Típus Érvek mellette Érvek ellene Ár/januári/ Canon EF90-300F4,5-5,6 Egy szakkönyv jó amatõr objektívnek írja, a géppel márka azonos, elég jó a 300mm-es max., színvonalas közismert márka Nem kifejezetten digitális géphez készült,a 18-55mm-es géphez járó objektív és a 90-es kiindulás közötti kiesés nagynak tûnik 41.520-a Tripontnál Sigma DC55-200F4,0-5,6 Kifejezetten digi. gépekhez gyártva, a 18-55mm-es folytatása lenne kiesés nélkül, színvonalas közismert márka Kis 200mm-es maximális teljesítmény, a géppel nem márka azonos /már ha ez számít egyáltalán/, gyártják Canon bajonettel is 40.608-a Tripontnál Sigma DGMac70-300F4,0-5,6 Elég jó a 300mm-es max., van makro funkció, kisebb az 55 mm és a 70 közötti kiesés, színvonalas közismert márka Nem kifejezetten digitális géphez készült, kérdéses a makro funkció tudása,érdemes e csak ezért ezt választani 43.990- a Digitál- Fotónál A makro funkciót tudom, vagy inkább sejtem, nem nyújtaná azt a tudást, amire szükségem lenne, de a semmitõl többet ér, viszont lehet, csak felesleges bosszúságot okozna. A telén kívül még mindenképp fontosnak tartanám elsõ körben, egy polárszûrõ beszerzését, figyelembe véve a tájképfotózás fontosságát /vizes, havas, égboltos fotók/. Viszont gondot okoz melyik jó. Ugyanis olvastam többféle polárszûrõrõl, és bár az egyik könyvben a lineáris polárt ajánlják digi. géphez, nem a cirkulárt, mégsem egyértelmû a dolog, mert másba már csak sima polárként említik és van, ahol a márkán belül a megkülönböztetés a gép felbontási /Mp/ tudásától függõen, két féle közül kell a megfelelõt vásárolni. A lineáris változatot, a többivel ellentétben a CCD és a szûrõ között ritkán elõforduló interferációja miatt ajánlják inkább. További gondolkodásra késztet a különbözõ márkák és azok nagy áreltérései is. 30 ezret nem tudok kiadni érte, de egy 10ezer körüli még belefér. Olvastam több alkalommal az állvány fontosságáról is, ami nem lehet vitás, de milyet és mennyiért? A neten tucatszám találhatók, üzletenként több is. Adat már nem mindenhol található róluk. Hogy erre egyáltalán telik-e még, az már kérdéses, de nem ártana tisztába lenni vele, az esetleges késõbbi vásárláskor sem. Melyik válna be, a 350D-s géphez, kommersz zoommal ellátva, esetleg vakuval is számítva, a súly szempontjából. Nehezíti a kiválasztást az is, hogy olyan kiegészítõkkel is számolnom kellene, amit egyhamar biztos, hogy nem fogok tudni vásárolni. Ilyen például a vaku is. Annyit tudok, hogy eltérések vannak a terhelhetõség és méret szempontjából, de azt már nem, hogy másra kell e még figyelni egy márkán belül és mik is azok. Azért vagyok ennyire körülményes minden kiegészítõvel, mert amennyire csak lehet, biztosra akarok menni. Valamint vidéki lévén nem rohangálhatok állandóan Pestre, több mint 100km távolságból vonattal vagy busszal, ezért egy alkalommal kellene beszereznem mindent, amire csak telik, minél kevesebb üzletet átjárva. Nagy gondot okoz a felszerelés tárolása és szállítása is. Sokféle fotóstáska és hátizsák létezik. Azt is tudom mi miért nem alkalmas a számomra, csak azt nem milyen megoldás lenne jó. A Szlovák határhoz közel lakva, néhány alkalommal már volt szerencsém a Tátrába kijutni. Egy,- autóval és alkalommal kb. 3000 Ft-ból kijövünk fejenként, az enni, innivalót visszük magunkkal és aznap haza is jövünk. Nem dohányzom, nem iszok és a szórakozóhelyeket is, meghagyom másnak, így belefér nyáron az a 3-4 alkalom. Ezt csak azért írom le, mert ha sikerül gépet vennem, természetesen oda is cûgölném magammal. A 30ezer Ft-os fotós hátizsák nem jöhet szóba az ár és célszerûség miatt sem. Az enni és inni valónak, valamint a ruházatnak is kell a hely. A vállpántos táska megint gond, amikor mind két kézre szükség van a túrázás közben, és a sziklák között az egyensúly megtartása sem hagyható figyelmen kívül. Ugyanilyen szempontból és a mozgás korlátozását is okozható nadrágszíjra felrakás sem tûnik jó megoldásnak, mivel nem egy maroknyi kompaktról lenne szó. Akinek ilyen téren vannak tapasztalatai, bevált megoldásai, ötletei, annak nagyon örülnék. A Mátrához közel lakom így a nyári kerékpáros fél,- egynapos túrák beleférnek és akkor is, élnék a fotózás lehetõségével. Gondoltam egy túrahátizsák vásárlására, akkorára, amiben maradna hely a gépnek úgy, hogy azt a lehetõ legkisebb hordtáskába, vagy tokba tenném, amit persze fényképezõgéphez gyártanak és a plusz kellékek is, beleférnének. Próbálta már ezt a megoldást valaki? Mennyire mûködik ez, és mikre kell figyelni ebben az esetben? Tudom mire való a markolat (booster), és van, ahol akcióban fél áron megvehetõ a géppel, de kihasználom-e, megéri-e fél árért is? Végül mennyire fontosak, milyen gyakoriassággal használatosak a különbözõ tisztító, védõ és karbantartó eszközök? Tudom ez változó lehet, egyénenként és esetenként. Az ismerõseim körében, pl. nem igazán tudok senkit, aki ilyesmit vásárolt volna eddig kisebb, nagyobb kompaktgépéhez, legyen az 30, vagy 120 ezer Ft-os. Én viszont mindig is vigyáztam és adok a megvásárolt dolgaimra. Valamint vallom, hogy több tíz,- és százezer Ft-os készüléknél ne pár száz és ezer Ft-os dolgon spóroljon az ember, de nem akarok és tudok felesleges dolgokat sem vásárolni. Legtöbbször nem ok nélkül gyártanak semmit sem, de azért van ilyen, meg olyan is, ami jó ha van, de nem létszükséglet. Segííííííítsééééééég!!! Elõre is köszönöm és várom mindenki segítségét, tapasztalatát, de kíméljen az olyan, aki lenéz, vagy csak bírálni, nagyképûen kioktatni akar. Ha valamit rosszul írtam, vagy rosszul tudok, gondolok, annak helyesbítéséért, nem haragszom meg és szívesen látom. Ha tanulhatok valamibõl, az csak a hasznomra válik. A megadott címre küldjétek hozzászólásaitokat, mivel nincs netem idehaza. [email protected]

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2008. febr. 8.)

Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép
Canon EOS 350D kit (18-55 mm) digitális fényképezőgép

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Orcinus: a funkcióit és a minõséget tekintve valóban jobb darab a K10D, de sokkal zajosabb, így 800 ASA felett, vagy hosszú B idõnél már nagyon lemarad. Asztrofotózásra pl. szinte használhatatlan. Akinek viszont ezek nem szempontok, valóban jobb gépet kap, mint pl. a 350-400D páros. (nem vagyunk egyformák, nekem pl. nagyon fontos szempont volt mindkettõ, így mindenképpen Canon-párti vagyok)

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!