109 900 Ft

Hasonló elérhető termékek

Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz

8 megapixeles felbontás
cserélhető objektíves gép
2,5"-os LCD kijelző

Nem kapható

109 900 Ft

Részletes leírás

Olympus E-500 váz

Olympus E-500 digitális tükörreflexes fényképezőgép a megbízhatóan tiszta fotózásért

Ahogy a digitális fotózás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és szinte mindenki számára elérhetővé válik, egyre több fotós igényli azt a minőséget és rugalmasságot, amit csak a tükörreflexes fényképezőgépek cserélhető objektívjeikkel, külső vakukkal és egyéb tartozékokkal képesek nyújtani. Az Olympus E-500 modellel a kreatív digitális tükörreflexes fotózás mindenki számára elérhető.

Megbízhatóság
A lelkes fotósok számára a képminőség a legfontosabb, és az Olympus E-500 fényképezőgéppel bármilyen helyzetben tökéletes fotók készíthetőek. A Supersonic Wave Filter pormentesítő szűrő megoldja az objektívcsere során a váz belsejébe jutó, és a CCD felületére tapadó por problémáját - aminek a megelőzése eddig gyakorlatilag lehetetlen volt. Mivel egyetlen porszem több ezer pixelt is eltakarhat a CCD felületén, még a legapróbbak is tönkretehetik a fotókat. A szabadalmazott technológia bárhol és bármikor problémamentes objektívcserét tesz lehetővé, így a felhasználók élvezhetik a pormentes képek ragyogását. Az Olympus által kifejlesztett Supersonic Wave Filter ultra nagysebességű rezgésekkel távolítja el a port és egyéb apró szemcséket, amelyek egy speciális tapadó membrán felületén gyűlnek össze. A fényképezőgép minden bekapcsolás alkalmával aktiválja ezt a funkciót, ami manuálisan is bekapcsolható. Ez az ötletes megoldás megkíméli a felhasználókat a poros szenzorok tisztításához szükséges idő- és költségráfordítástól.

Kiváló képminőség
A 8.0 millió pixeles Olympus E-500 mindig gondoskodik a részletes megörökítésről. Mindemellett ez a modell a hagyományos Interline Transfer CCD (soros vonali érzékelő) helyett Full Frame Transfer CCD-t (FFT CCD, teljes képátvitelű CCD) alkalmaz. A CCD érzékelőknek ez a típusa nagyobb pixelterülettel rendelkezik, mivel nincs dedikált átviteli csatorna, az erre a célra használt fotódióda helyett. Ennek eredményeképpen az FFT CCD több elektront képes felfogni, így magasabb jel-zaj arány és nagyobb dinamikus tartomány érhető el. Az eredmény nagyobb expozíciós tartomány, részletesebb és kevésbé zajos képek.

Mobilitás
A pentatükrös Olympus E-500 autentikus, professzionális külsővel rendelkezik, és klasszikus tükörreflexes érzést nyújt. Kis méretével az egyik legkompaktabb digitális tükörreflexes fényképezőgép a piacon. Az aktív felhasználók örömmel fogadhatnak egy olyan fényképezőgépet, ami bárhová elvihető és bárhol használható - a vidéki kirándulásoktól a tevékeny városi látogatásokig. A professzionális felhasználók értékelni fogják a kis súlyt, ami az Olympus E-500 modellt ideális tartalék fényképezőgéppé teszi, amely különösen hasznos fotós-újságíró feladatok teljesítése során. A professzionális stílus és a kezelőszervek rendkívül felhasználóbarát elrendezése szinte azonnal intuitív kezelést tesz lehetővé.

A fotósok 21 előre beállított, a leggyakoribb felvételi körülményeknek megfelelő program közül választhatnak. Mindemellett a manuális, P/A/S/M üzemmódok segítik a korlátlan alkotókészség és a felhasználó egyéniségének kibontakozását. A 49 mezős AE szenzor, valamint a csúcsfény és árnyék alapú fénymérés megdöbbentő expozíció-vezérlést tesz lehetővé. Az Olympus E-500 professzionális, testreszabható AE rögzítés funkcióval is rendelkezik. Természetes fény hiányában a beépített felpattanó vakuval mindig megvilágítható a téma.

A TruePic TURBO képfeldolgozó processzor nem csak a képek átütően élethű színeit, felbontását és kontrasztját biztosítja, hanem fel is gyorsítja az Olympus E-500-ast. 2.5 fps sebességű sorozatfelvétel is minden képadat formátumban készíthető. HQ (1/8) és SQ JPEG formátumban a nagysebességű adattároló eszköz, például SDCFX (Extreme III) kapacitásáig készíthetőek sorozatképek. Mindemellett két memóriakártya nyílás áll a felhasználók rendelkezésére - CompactFlash és xD-Picture Card - amelyek hozzájárulnak a modell praktikusságához, és extra adatbiztonságot garantálnak.
A kezelhetőséget tovább fokozza a 215250 pixeles, nagy, 6.4cm/2.5" átmérőjű HyperCrystal LCD képernyő, melyen a képek kényelmesen jeleníthetőek meg nagy formátumban közvetlenül a fényképezőgépen, akár ragyogó napsütésben és 160°-os szögben is becsillanás nélkül. A képek egyszerű ellenőrzését teszi lehetővé a maximum 14x-es nagyítás. A képernyőt kettéosztja a könnyen olvasható ellenőrző panel, ami érthető, részletes információkat jelenít meg a fényképezőgép beállításaira vonatkozóan.

Sokoldalúság
A tükörreflexes fényképezőgépek egyik legnagyobb előnye természetesen a fotózási lehetőségek bővítése speciális tartozékok használatával. Az Olympus E-500 az Olympus E-System termékekből profitál. A jelenleg rendelkezésre álló objektívek gyújtótávolsága 7 és 300mm közötti (35mm-es megfelelője 14-600mm). Az egyedi, nagylátószögű perspektívától a nagy rekesznyílású ultra telefotózásig az Olympus minden helyzetre kínál megoldást. Különböző külső vakuk is rendelkezésre állnak. A normál vakukon kívül a körvaku és az ikervaku speciális alkalmazásra készült.

Mivel a fényképezőgép a Négyharmad szabványra épül, más gyártók tartozékaival is kompatibilis. Az Olympus és a Kodak közös fejlesztése három - mechanikai, optikai és kommunikációs - szinten szabványosítja a digitális képalkotást a váz, a szenzor és az objektívek teljesítményének maximalizálása érdekében. Egyre több gyártó csatlakozik a Négyharmad konzorciumhoz. A nyolcmillió pixeles Olympus E-500 digitális tükörreflexes fényképezőgép a klasszikus forma, lenyűgöző teljesítmény és csábító ár kombinációja, ami az ambiciózus hobbifotósok és félprofesszionális felhasználók számára egyaránt biztosítja a digitális tükörreflexes fotózás nyújtotta kiváló minőséget és alkotási szabadságot. A Supersonic Wave Filter pormentesítő szűrőnek köszönhetően a szenzorra tapadó por okozta káros hatások már a múlté. A fényképezőgép rendkívül könnyű és kompakt, kezelése kiemelkedően ergonomikus.

Fő műszaki adatok:

 • 8.0 millió pixel, Full Frame Transfer (teljes képátvitelű) CCD
 • 6.4cm/2.5" HyperCrystal LCD (214,000 pixel)
 • Supersonic Wave Filter pormentesítő szűrő
 • Könnyű és kompakt pentatükrös modell (klasszikus tükörreflexes külső)
 • 49 mezős AE szenzor, csúcsfény és árnyék alapú fénymérés
 • Egyszeri AF, folyamatos AF és manuális élességállítás
 • Digitális ESP, középre súlyozott átlagoló és szpot fénymérés
 • AE rögzítés funkció
 • Sorozatfelvétel 2.5fps sebességgel HQ (1/8) és SQ JPEG formátumban a nagysebességű adattároló eszköz, pl.
 • SanDisk SDCFX (Extreme III) kapacitásáig
 • Hibrid típusú infravörös szűrő
 • ISO érzékenység beállítás 1/3 FÉ lépésenként
 • TruePic TURBO processzor
 • 21 expozíció-vezérlési program és programválasztás
 • CompactFlash/Microdrive és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
 • Beépített felpattanó vaku
 • Felhasználóbarát menü részletes és egyszerűsített kijelző üzemmódok és teljesen manuális kezelés
 • Kompatibilis az összes Olympus E-System objektívvel és számos egyéb tartozékkal

  A doboz tartalma:
 • E-500 Gépváz
 • BLM-1 lítium-Ion akkumulátor
 • BCM-2 akkumulátor töltő
 • Keresőzár
 • Hordozószíj
 • USB Kábel
 • Videokábel
 • Olympus Master (Software CD-ROM)
 • Használati útmutató
 • Jótállási jegy
 • Teljes leírás

  Specifikációk

  Kép
  Cikkszám
  6392
  Gyártó
  OLYMPUS
  Garancia
  2 éves
  Optika
  Effektív pixelszám
  8,0 megapixel
  Valós pixelszám
  8,8 megapixel
  Szenzor típusa
  CCD
  Kereső
  van
  Szenzor mérete
  4/3"
  Sorozatfelvétel
  igen (2,5 kép/mp 3 RAW képig, JPEG több)
  Filmfelvétel
  nincs adat
  Tömörítetlen formátum
  RAW, TIFF
  Kijelző
  Zoom
  objektívtől függ
  zoom (35mm)
  objektívtől függ
  Manuális fókusz
  van
  Autofókusz
  TTL AF
  Macro
  objektívtől függ
  Rekesztartomány
  objektívtől függ
  Zársebesség-tartomány
  nincs adat
  Fénymérés
  szpot, középre súlyozott, digitális ESP
  Általános
  LCD
  2,5"
  Fénykép szabályozás
  Kategória
  tükörreflexes
  Expozíciókompenzáció
  ± 5EV 1/3 vagy 1/2EV lépésköz
  Távkioldó
  nincs
  Állványmenet
  van
  Önkioldó
  2 másodperc, 12 másodperc
  Burkolat anyaga
  műanyag
  Akkumulátor mérete
  nincs adat
  Tartozékok
  akkumulátor, akkumulátortöltő, vázsapka, USB kábel, videó kábel, hordozószíj, CD-ROM
  Súly
  435g
  Egyedi akkumulátor típusa
  Li-ion (BLM1)
  Vaku
  Fehéregyensúly
  8 előre beállított
  Fő jellemzők
  Beépített vaku
  van
  Külső vakupapucs
  Olympus saru
  Vaku opciók
  automata, vakutiltás, vörösszem-hatás csökkentő, lassú szinkron
  Memória
  Szűrőméret
  objektívtől függ
  USB
  van
  Teljes specifikáció

  Vásárlóink véleménye a termékről

  Termék átlagos értékelése

  5 /12 Értékelés
  5 csillag
  12
  4 csillag
  0
  3 csillag
  0
  2 csillag
  0
  1 csillag
  0

  Legújabb értékelés

  (2006. júl. 31.)

  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz
  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Remek gép! Könnyen kezelhetõ logikus elrendezésû kezelõszervekkel. A képzaj szürkületben ISO 250-tõl ,nappal ISO 400-tól tapasztalható,de csak erõs nagyításnál zavaró! Tûéles képeket lehet készíteni a kit objektívekkel is! Szerintem ezért az árért nagyon korrektek,bár lehetnének nagyobb fényerejûek. A keresõ képe elég kicsi, de megszokható. Egyedül a kézi élességállításnál jelent problémát! Az autofókusz szrintem jó. Csak annyira bizonytalan,mint miden más gépé,ha rossz fényviszonyok között használjuk! A jpg shq-módban 5.5mb körüli fájlméretet produkál. Én egy 2gb-os Kingston elite pro-t vettem hozzá. Azzal kellõen gyors a gép! Nagyjából ennyi! Canon pártiak ne fanyalogjanak! Szerintem nemcsak árban, de minõségben is felveszi a vele a versenyt !

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2006. ápr. 19.)

  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz
  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  Az elõttem szólóhoz: ellenkezõleg az kit objektívjei a saját kategóriájukban a legjobbak között vannak. Persze több pénzért vannak még jobbak.

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  (2006. márc. 21.)

  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz
  Olympus E-500 digitális fényképezőgép váz

  0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

  Ami tetszik:
  Ami nem tetszik:

  SPOOKY-nak üzenem, hogy tényleg jó a gép, de a KIT-hez szólnék annyit, hogy nem olyan jók az objektívek hozzá, jobban megéri, ha megveszed a vázat, és rá veszel egy jó objektívet(kivéve akkor, ha nem arra akarod használni az objektíveket, amire azok valók)

  Jelentem

  Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

  Igen

  Mások ezt is vásárolták!

  Extra Garancia Standard

  A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
   

  Extra Garancia Balesetbiztosítás

  Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

   

  Extra Garancia Prémium

  Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

  További információért kattints ide!