Autóhifi (167)

Összesen: 167
Rendezés

Találatok: 167

Legnépszerűbb termékeink

Autóhifi - Multimédia lejátszó autóba

Nincs annál jobb, mint kedvenc dalaink társaságában róni az országutakat. Egy autó a személyszállítás eszköze, de ugye elképzelhetetlen rádió nélkül? Az Extreme Digital kínálatában számos autóhifi várja, hogy felhangolja utazásidat. Mechanika nélkül fejegység, mp3 autóhifi, usb fejegység... minden megtalálható.
 
Legfontosabb a hangminőség!
Autóhifi vásárlásnál az első és legfontosabb dolog, melyet szem előtt kell tartanunk, az a hangminőség. Ha lehetőség van rá, érdemes tesztelni a készüléket, hogy meggyőződjünk róla, megfelelő hangminőséget nyújt. Mint „zenelejátszó” eszköz, ez a legfontosabb tulajdonság! A jó hangzás érdekében akár még a rászánt vásárlási keretet is bővíthetjük, hiszen hiába jutunk olcsón az áruhoz, ha később elégedetlenek leszünk az autóhifi szolgáltatásaival.
 
Formátum és kategória
A következő fontos szempont, hogy milyen formátumokat képes az autóhifi fejegység lejátszani. Mivel az a leggyakoribb, jó ha támogatja az MP3 formátumot. Sőt, ha a készülék 24 bites DA konverterrel is rendelkezik, az akár egy drága CD-rádió hangázását is felülmúlhatja. A hagyományos CD lejátszáson kívül, praktikus, ha az autóhifi DVD-t vagy pendrive-ot is képes olvasni. Az első egy monitorral kiegészülve a mozizást is lehetővé teszi. Egy USB autohifi pedig megkímél a CD-k újraírogatásától. Ha ez nem merítené ki a teljesen a palettát, egyes eszközök SD kártyával is kompatibilisek, sőt bluetooth fejegység is létezik, mellyel összekapcsolhatod az autórádiót a telefonoddal.
 
Kiegészítő extra tulajdonságok
Bár általánosságban elmondható, hogy a fentiek a legfontosabbak, néhány extra tulajdonság tovább növelheti egyes lejátszók előnyét. Ilyen lehet például az RCA kimenetek száma. Jó esetben minden fejegység rendelkezik legalább egy vonal kimenettel, mely erősítő csatlakoztatását teszi lehetővé. Ha viszont fejlettebb, 4 csatornás erősítőt szeretnél használni, az már 2 pár kimentet igényel. További extra lehet a gyors tekerés vagy +10/-10 track váltás, mely egyszerűbbé teszi a hosszas számlistákon való navigálást. Kényelem szempontjából hasznos lehet a forgatógombos hangerőszabályzó, vagy az érintőképernyő. Illetve itt jöhetnek szóba a különböző dizájn elemke, mint a változtatható színű kijelző, vagy gombsor megvilágítás. Ezek azonban sose menjenek a hangminőség rovására. Hiba ugyanis a stílusos külső, ha élvezhetetlen hangzással társul.