Fejegység (49)

Összesen: 49
Rendezés

Találatok: 49

Legnépszerűbb termékeink

Autóhifi fejegység vásárlás okosan

Nincs könnyű dolgunk, ha autóhifi fejegységet szeretnénk vásárolni laikusként. A gyártók sokszor a leghangzatosabb jelzőket aggatják a termékekre: lélegzetelállító, bődületes hangzás, hihetetlen zenei élmény… Hosszan sorolhatnánk, de ezek helyett tárgyilagosabb szempontokat kell figyelembe vennünk, ha autóhifi fejegységet szeretnénk vásárolni.

Egy új autó vásárlása során adja magát a lehetőség, hogy a „gyári” autóhifi egységeket vásároljuk meg. Akár olcsó kocsiról, akár több tízmilliós járgányról van szó, a gyári telepítésű hifik minősége jó esetben is átlagosnak mondható, ár-érték arányban kifejezetten gyengék lehetnek. Abban az esetben érdemes ragaszkodni hozzájuk, ha az autórádió rendkívül egységes ergonómiai megjelenést képvisel a kocsi belső terével. Amennyiben a hangzás minősége a fontos számunkra, érdemes megválasztanunk, mit szeretnénk hallgatni.

Habár ma már számos technikai megoldás és adathordozó áll rendelkezésre, még mindig érdemes CD lejátszóval is rendelkező fejegységet választani. Így bármikor lejátszhatjuk az otthon porosodó CD lemezeket, ha kedvünk támad meghallgatni őket. Lehetőség szerint a berendezés tartalmazzon lehetőleg 2 pár RCA-kimenetet, ennek köszönhetően a szélessávú szettet és a szubbasszus-tartományt is könnyedén kezelhetjük. 

A hangminőséget azonban nem csupán a fejegység, az autórádió fogja meghatározni, hanem a hangszóró is. Érdemes előnyben részesíteni a kétutas hangszórókat. A fülmagasságban elhelyezett hangszóróknak köszönhetően az autó akusztikai hiányosságait részben kiküszöbölhetjük. Ugyanakkor érdemes tudni azt is, hogy a fejegységek által képviselt végfokok messze vannak attól, hogy igazán minőségi hangzást állíthassunk elő. Ezért ajánlott erősítőt használni, ami legalább három csatornával rendelkezik; egy csatorna az elöl elhelyezett szetté, a másik kettő a hátsó mélynyomóké. 

Érdemes figyelmet fordítani a zajszigetelésre is. Ehhez számos ragasztó és habszerű tömítőanyag áll rendelkezésre, ami segítséget jelent a kárpitelemek ragasztásában és fixálásában. Így elkerülhetjük, hogy a különböző borítások és elemek külön zajforrást képezzenek a kocsiban. A kínálatban Aeg, Blaupunkt, Jvc, Macrom, Orion, Pioneer, Sal, Sencor, Sony termékek is megtalálhatók. Szánjunk némi időt az autórádiók, illetve az autóhifi fejegységek, hangszórók és erősítők megismerésére, illetve vegyük szemügyre az Extreme Digital kínálatát!