Lemezjátszó (89)

Összesen: 89
Rendezés

Találatok: 89

Legnépszerűbb termékeink

Milyen lemezlejátszót érdemes venni?

A lemezlejátszó nem olcsó mulatság, és ezt el kell fogadni. Akik a zenehallgatás eme fajtáját választják, tudják, hogy csak a legjobb minőség fog felejthetetlen élményt nyújtani. Mielőtt azonban vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes tisztázni néhány fontos kérdést.
A lemezlejátszók piacán különböző árak fognak szembe jönni velünk. A használt pár ezer forintostól indulva a határ a csillagos ég. Ha a szívünk inkább az új felé húz, akkor tegyünk fel néhány kérdést magunknak. Mire fogjuk használni?

Lemezlejátszó a különböző felhasználóknak

 • Nullás szint
  Lehet, hogy a szüleinktől és nagyszüleinktől rengeteg lemezünk maradt otthon, és szeretnénk néha belehallgatni. Ebben az esetben mindegy, hogy milyen lemezlejátszót választunk, nyugodtan vásároljuk meg az alap modelleket. Amíg olyan lemezeket hallgatunk, amik pár száz forintért beszerezhetőek, addig nyugodtan használjuk a kezdő modelleket.
 • Kezdő szint
  Ha a kezdő szintbe soroljuk magunkat, viszont valamivel értékesebb lemezeink vannak, ráadásul rendszeresen szeretnénk hallgatni ezeket, akkor érdemesebb beruházni egy jobb lejátszóba. Ilyenkor kézenfekvő megoldás lehet egy kompakt gép megvásárlása, mivel ezek beépített erősítővel és hangszóróval is rendelkeznek, és árban 40.000 Ft alatt mozognak. Általános használatra tökéletes.
 • Közepes szint
  Ha valaki komolyabban gondolkodik azon, hogy elkezdje gyűjteni a lemezeket, akkor érdemes a középső kategóriában vásárolni. Ezek a lejátszók részben megegyeznek, nincsen bennük erősítő és általában RCA kimenetük van, esetleg USB csatlakozójuk is. Itt a tűt egy kar segítségével mozgatjuk, és biztosan nem tudjuk megkarcolni a lemezt, mivel az utolsó pár millimétert a kar automatikusan teszi meg. Ezek a modellek jellemzően 50 és 100 ezer Ft között mozognak.
 • Haladó szint
  Mi van akkor, ha olyan lemezek vannak a birtokunkban, amik a gyűjtőknek is tetszenek? Akkor nem érdemes a kezdő lemezlejátszókkal próbálkoznunk, hiszen ezek megkarcolhatják a lemezt, így az veszítene az értékéből. Ilyenkor nyugodtan menjünk a felső kategóriába, ahol az árak 200.000 Ft felett szoktak lenni. Nem kis összegről van szó, ezért csak akkor vásároljunk ebben a kategóriában, ha tényleg komolyan gondoljuk a gyűjtést, és rendszeresen akarjuk hallgatni a slágereket.

Webáruházunkban mind a négy kategóriában található lemezlejátszó, így tényleg mindenki beszerezheti a neki tetszőt. Érdemes megnézni a felhasználói véleményeket is, mivel a magasabb kategóriában pontos képet kaphatunk a termék minőségéről. Ne hagyjuk, hogy a valódi zenehallgatás élménye kimenjen a divatból. Nálunk a hobbi lemezgyűjtők és a profik is megtalálják a tökéletes lemezlejátszót.