Bluetooth fejhallgató (218)

Összesen: 218
Rendezés

Találatok: 218

Legnépszerűbb termékeink

Bluetooth fejhallgató választás okosan

A vezeték nélküli bluetooth fejhallgató az utóbbi évek egyik legnépszerűbb szórakoztatóelektronikai termékévé lépett elő, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen mindent vezetékek nélkül szeretnénk kezelni. Arra keressük a választ, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a bluetooth fejhallgató vásárlása során.

A bluetooth fejhallgatók kiválasztása esetén is elsődleges szempontként érdemes kezelni a felhasználás módját. Egészen mást várunk el egy olyan fejhallgatótól, amit csendes szobában szeretnénk használni és egészen mást, amit a zajos utcán hordanánk. Ha nagy a környezeti zaj, az esetben mindenképpen érdemes meggondolni az aktív zajszűrés szükségességét. Sőt, a kiszűrődő zajokat is figyelembe kell vennünk, hiszen egy irodában dolgozva másokat zavarhatunk a kihallatszó erős basszusokkal. 

A bluetooth fejhallgatók esetében a feltüntetett technikai specifikációk adnak jó támpontot a kiválasztáshoz. Ez azonban csak akkor jelenthető ki bizonyossággal, ha magasabb kategóriába sorolható termékekről beszélünk. Alsóbb kategóriák esetében nem igazán érdemes impedanciával és frekvenciatartománnyal foglalkozni, mivel ezeknél a hangminőséget ezek a tulajdonságok csak kisebb mértékben képesek befolyásolni. Ezek a jellemzők elsősorban a maximális hangerőről adnak információk, kevésbé a hangminőségről. Hasonló mondható el a fejhallgató érzékenységéről is; két készülék összehasonlítása esetén csak abban az esetben érdemes foglalkoznunk vele, ha a decibelben kiírt különbség jelentős. Ez esetben láthatjuk, hogy az egyik sokkal hangosabban, a másik sokkal halkabban szólhat.

Ezeknél lényegesen hétköznapibb szempontokat is figyelembe kell vennünk, ha bluetooth fejhallgatót szeretnénk választani. Fontos maga a hordozhatóság. Erre persze mondhatnánk, hogy minden bluetooth fejhallgató hordozható, nincs is miről beszélni, de a valóság ezzel szemben egészen más. Ha a fejhallgatót kizárólag otthon vagy az irodában használjuk, akkor a hordozhatóság kérdése valóban nem sokat nyom a latba, de ha mindenhova magunkkal vinnénk, akkor erre érdemes figyelnünk. Ha sokat utazunk, érdemes előnyben részesíteni az összehajtható kivitelben készült bluetooth fejhallgatókat, vagy azokat a készülékeket, amelyekhez alapból gyári tok járt. Ez utóbbi megvédi a fülhallgatót az esetleges sérülésektől, helytakarékosnak viszont az összecsukható kivitel nevezhető. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy ami jól hordozható, az strapabíró is, illetve képes ellenállni a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak. A bluetooth fejhallgatók esetében azt is ki lehet jelenteni, hogy a kifinomultabb és esztétikusabb darabok sokkal sérülékenyebbek, mint a masszív egyszerű társaik. A kínálatban könnyedén találhatunk olyan darabokat is, amelyek masszív szerkezettel rendelkeznek, mégsem nehezek. 

Érdemes külön szót ejteni a kényelemről is. A fejforma és a fülek érzékenysége alapvetően meghatározza, hogy milyen fülhallgatót viselünk szívesen, általánosságban viszont meg lehet kockáztatni azt a kijelentést, hogy a legolcsóbb készülékek kevésbé kényelmesek. Természetesen az ár is fontos kiválasztási tényező, így igyekezzünk optimális döntést hozni. Sőt, a külalakot is tartsuk szem előtt, hiszen a fejhallható egyfajta ruházati kiegészítőként is funkcionál, ha az otthon falain túl is viselni szeretnénk. 

Ma már szinte minden vezeték nélküli fejhallgató bluetooth fejhallgató, az infrás megoldások szinte teljesen kiszorultak a piacról. Ebből adódóan a technológia energiafogyasztása hasonló; az üzemidőt elsősorban az akkumulátor milliamperórában kifejezett kapacitása, illetve a használt hangerő határozza meg. A gyárilag megadott működési idő jó támpont lehet, azonban nem szabad tényként kezelni. Az Extreme Digital kínálatában bluetooth fejhallgatók széles kínálatával találkozunk. A fenti szempontok figyelembevételével könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőt. A kínálatban a Bose, Genius, JBL, JVC, Panasonic, Philips, Pioneer, Sennheiser, Skullcandy, Sony, Trevi és más gyártók bluetooth fejhallgatóit találhatjuk.