Vezeték nélküli fejhallgató (145)

Összesen: 145
Rendezés

Találatok: 145

Legnépszerűbb termékeink

Vezeték nélküli fejhallgatók

A mai modern világban hozzá vagyunk szokva, hogy szinte minden műszaki cikkünk elérhető vezeték nélküli változatban. Így már szinte zavaró, amikor egy-egy eszközünk vezetékkel van ellátva. Manapság a diszkrét zenehallgatás is megoldható vezeték nélküli fej-vagy fülhallgatóval. Az ilyen típusok használata sokkal kényelmesebb és élvezetesebb, mint a vezetékes társaiké. Egyfajta szabadságérzetet ad, hogy nem lóg a mellkasunk előtt egy vezeték.

Télen is sokkal könnyebb a használata, nem kell a kabátbegombolással bajlódni, valamint sportolás során is sokkal kényelmesebb.  Arról nem is beszélve, hogy mennyire bosszantó a kábel kigubancolásával bíbelődni minden egyes alkalommal, ha zenét szeretnénk hallgatni. A bluetooth-os eszközök nagy hatókörrel rendelkeznek, így nem szükséges lakáson belül magunkkal vinni a telefont vagy a táblagépet, ha fel-alá mászkálunk.

Vannak az úgynevezett on-ear, fülre helyezhető és over-ear, fület körülvevő fejhallgatók. Az on-ear típusok több órás használat után is kényelmesek maradnak, nem fájdul meg a fülünk tőlük. Ez azért van, mert súlyuk elenyésző. Hangszóróik nincsenek leszigetelve a külső oldalról, így a hang mindkét irányba terjedhet. Ennek hátránya, hogy gyengébb a basszusuk és a kiszűrődő zaj mértéke is nagyobb.

A másik típus teltebb hangzást nyújt, és a külvilágból érkező hangok is minimálisan hallhatók zenehallgatás közben. Valamint a külvilág felé sem lesz zavaró a zenehallgatásunk. Egyetlen hátrányuk, hogy hosszabb használat után kényelmetlenebbek lehetnek. Ezt a nagyobb hangszórók és az eszköz nagyobb súlya okozza.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor fejhallgatót vásárlunk?
Amikor fejhallgatót szándékozunk vásárolni, érdemes odafigyelni az eszköz hordozhatóságára. Ha csak irodában vagy otthon használjuk, akkor annyira nem fontos, hogy legyen hozzá tároló tok vagy hogy összecsukható legyen. Azonban, ha sokat utazunk, és magunkkal szeretnénk vinni, akkor fontos, hogy biztonságosan tudjuk szállítani. Az ilyen tokok kemények, így a fizikai hatások biztos nem okoznak sérülést az eszközben.

Ha hosszabb távra gondolkodunk, akkor érdemes minőséges fejhallgatót vásárolni. Ennek ismérvei a masszív szerkezet, minőséges anyag és kényelmes súly. A túl könnyű típusok hajlamosak a törésre.

A zene hangzása mellett a kényelem is a fontosabb szempontok közé sorolható. Fontos, hogy vásárlás előtt felpróbáljuk a készüléket, legalább 5-10 percig, és csak akkor vigyük haza, ha kényelmes a viselete. Ez teljesen egyéni, hogy kinek milyen modell felel meg, fej-és fülformától függ.

Ma már szinte mindegyik fejhallgató bluetooth-os. Érdemes figyelembe venni, hogy hány órás üzemidővel rendelkezik az eszköz, hogy hány óráig tudjuk használni újbóli töltés nélkül.

Ha csendes helyen és egyedül szeretnénk használni a fejhallgatót, és ha nem igényeljük az erős basszust, akkor az on-ear modellek a nekünk valók. Azonban, ha zajos környezetben használjuk vagy olyan helyen, ahol nem szeretnénk másikat zavarni a kihallatszó zajokkal, akkor mindenképp az over-ear változat a nekünk való. Ha szeretjük az erős basszust és a mély hangokat, akkor ezt a modellt válasszuk.

A vezeték nélküli fejhallgatók előnye
A vezeték nélküli fejhallgatók számos előnnyel rendelkeznek. Az első ilyen, hogy nem lóg ki a készülékből a vezeték, és nem zavar minket semmi sportolás vagy egyéb tevékenységeink során. Az ilyen modellek rendkívüli mértékben képesek kioltani a körülöttünk lévő zajokat, és zavartalan zenei élményt nyújtanak. A komolyabb, minőségibb modellek viselete igen kényelmes és órákon át tartó zavartalan zenehallgatást biztosítanak számunkra.