Fülhallgató (1063)

Összesen: 1063
Rendezés

Találatok: 1063

Legnépszerűbb termékeink

A fülhallgató és amit tudni érdemes a kiválasztás előtt

A fülhallgató roppant népszerű eszköz, hiszen kiválóan alkalmas a külső zajok kiszűrésére, illetve lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb minőségben élvezhessük a kedvenc zenéinket. Általában szubjektív szempontok alapján döntünk arról, milyen típusú fülhallgatót választunk.

Mielőtt számba vesszük a kiszemelt fülhallgató paramétereit, mindenekelőtt azt kell megvizsgálnunk, fülhallgatót vagy fejhallgatót szeretnénk vásárolni. A fülhallgató rendszerint az olcsóbb választást jelenti, az élettartama is relatív rövid. Kialakításuk miatt relatív sérülékenyek, sok esetben egy-két év alatt elhasználódnak vagy sérülnek. Alacsony árfekvésüknek köszönhetően azonban könnyedén cserélhetők, így nem jelent anyagi megterhelést egy új fülhallgató vásárlása. Ezzel szemben a fejhallgatók általában drágábbak, viszont kényelmesebbek, tartósabbak lehetnek, ráadásul a méretükből és kialakításukból adódóan jobb hangminőséget produkálnak. Túlzás azt állítani, hogy a drága fejhallgatók minden esetben jobb hangminőséget nyújtanak az olcsóbb társaiknál, de ha fontos számunkra a hangzás minősége, érdemes kerülni az alsó árkategóriát.

A fülhallgatók használata során az elsődleges szempont a biztonság. A fülhallgatók nem rendelkeznek párnázott felülettel, ennek köszönhetően biztonságosabban használhatók a közlekedésben is. A párnázott felület hiányának köszönhetően a fülhallgatók jobban beengedik a környezet zajait, így ami a hátrányuk, az az előnyük is. A fülhallgató használata során – természetesen alacsonyabb hangerőt használva – észlelhetjük a környezet és a közlekedés zajait, így biztonságban tudhatjuk magunkat az utcán is.

A biztonságunk érdekében oda kell figyelnünk az alkalmazott hangerőre is. Az utcán hajlamosak vagyunk igencsak magas hangerőt választani annak érdekében, hogy szinte teljesen elnyomjuk a külső zajokat. Ez egyértelmű veszélyforrást jelent, hiszen csak késve érzékeljük a közlekedés veszélyeit, ráadásul az utca zajait túlharsogó hangerő elérheti a 85 dB feletti hanghatást, ami hosszútávon a hallás gyengülését okozhatja. Rövid ideig tartó erős hanghatás esetén általában fülzúgás jelentkezik. Ez egyértelmű jele annak, hogy a hanghatás túlzottan erős, hosszútávon a hallás romlásához vezet.

A fülhallgató ideális választás sportoláshoz. Nem kell attól tartanunk, hogy leesik a fejünkről és folyton igazgatnunk kell. A sportoláshoz tervezett fülhallgatók között találunk fülre akasztható kialakítással rendelkezőket, illetve cseppállókat. Ez utóbbi a fokozott izzadás miatt ajánlott, így értelemszerűen sportolás esetén érdemes kerülni a párnázott darabokat.