Alkategóriák

Hangszer (1)

Hangszer (1)

Összesen: 1
Rendezés

Találatok: 1

Legnépszerűbb termékeink

Hangszer vásárlási ötletek

A zene egész életünkben jelen van. Az altató dallamoktól kezdve, a buli háttérzaján és a filmek aláfestő zenéjén át, az ünnepi muzsikákig, tényleg minden-minden területen képviselteti magát. Ha pedig egy jó koncert után, vagy tulajdonképpen már amióta csak az eszedet tudod, nem csak hallgatnád a hangszereket, hanem meg is szeretnéd szólaltatni őket, itt az ideje, hogy beszerezz egyet, s megtanulj rajta játszani.

Az Extreme Digital széles körű hangszer kínálattal rendelkezik. Nézz körül, ismerkedj meg velük, és válaszd ki a számodra legkedvesebbet!

Ha az embernek konkrét elképzelése van arról, hogy milyen hangszeren szeretne játszani, nincs nehéz dolga. Ha azonban csak maga a zene iránti elhatározás született meg, de még nem tudjuk pontosan melyik hangszer lesz szívünk választottja, érdemes előbb jobban megismerkedni egyes hangszerekkel, majd alaposan átgondolni a döntést. Miért is olyan fontos az alapos döntés, ha tulajdonképpen minden hangszer szeretni való. Először is mert nem mindegy, hogy mihez van érzékünk. Az rossz választásból adódó kudarc élmények pedig elvehetik a kedvünket a zenéléstől. Ezen kívül anyagi szempontból sem mindegy, hogy az akár milliós tételekbe került zongora egy idő után csak a sarokban porosodik. De kinek mi ajánlott, és mi alapján döntse el, hogy mely hangszer számára a legideálisabb? A következőkben ezen döntés megsegítése érdekében összefoglaljuk, a legnépszerűbb hangszerek főbb tulajdonságait.

Fúvós hangszerek
Kezdőként talán egy fúvós hangszer a legkifizetődőbb. Ezek olcsó hangszerek, s viszonylag egyszerű rajtuk megtanulni játszani. A gyerek is ezzel kezdik az iskolában, és rengeteg sikerélményt okozhat. Megszólaltatásuk nem kerül nagy erőfeszítésbe, és gyakorlási igénye sem túl nagy, így a könnyelműbb, kevésbé kitartó emberek is bátran megpróbálkozhatnak vele. Ha pedig megtetszik, az egyszerűbb furulyákat felválthatja a fuvola, trombita, vagy szaxofon.

Vonós hangszerek
Ha fúvósakkal a legkönnyebb, a vonósokkal a legnehezebb. Mivel önállóan kell rajta hangot képezni, egy vonós hangszer, jó hallást, s zenei érzéket igényel. Kiváló eszközei az érzelmek kifejezésének, ezért kifejezetten ajánlottak azok számára, akik szeretnek mélyen elmerülni a dolgokban. Egy hegedűn, csellón, vagy nagybőgőn teljes odaadással, s szenvedéllyel lehet játszani.

Billentyűs hangszerek
A legnépszerűbb hangszernek pedig a billentyűsök mondhatók. Bár az igazán jó játékhoz rengeteg kitartásra van szükség, az elején is hamar elérhetünk sikerélményeket. Bár legtöbben zongorázni szeretnének megtanulni, ez nem olcsó mulatság, ha pedig mégsem jön be, feleslegesen adtunk ki rá annyi pénzt. Éppen ezért célszerűbb először egy elektromos zongora, vagy egy digitális pianínó beszerzése. S majd ha később valóban komolyan szeretnénk a zenéléssel foglalkozni, egy klasszikus zongorán tökélyre fejlesztheted a tudásod.

Pengetős hangszerek
A billentyűsök mellett pedig másik igazán népszerűek a pengetős hangszerek. Erről mindenkinek egy gitár jut eszébe, melyen könnyedén megtanulhatunk játszani, s beszerzése sem túl költséges. Nagyszerű hasznát vehetjük partik vagy összejövetelek alkalmával is. Ha pedig túl lépnénk a sallangokon és gitár mellett valami mást is kipróbálnánk, ott van az ukulele, vagy a citera, illetve melyik kislány ne szeretne megtanulni hárfázni, akár egy angyalka.

Ütős hangszerek
Végül de nem utolsósorban ott vannak az ütős hangszerek. A pörgős energikus emberek hangszeri. Természetesen ritmusérzéket igényelnek. S ugyan a legtöbb ütős hangszer önállóan nem állja meg a helyét, ez minden komolyabb, összetettebb zenemű alapja, s tulajdonképpen ez adja a ritmust, mely vezeti az összes többi hangszert. Egy dobfelszerelés beszerzését azonban nem árt tényleg végig gondolni, mert amellett, hogy pénz és hely igényes, lehet, hogy lakókörnyezetünk sem venné jó néven.

Ének
A fent említetteken kívül, ne feledkezzünk meg a legszebb, legtermészetesebb hangszerről sem, mely nem más mint maga a hangunk. Egy jó hallású, szép hangú énekes élettel tölti fel a hangszerek muzsikáját. A tökéletes hangzáshoz pedig a sok gyakorlás mellett, egy jó mikrofonnal járulhatsz hozzá.