Házimozi, lejátszók, hangrendszer (514)

Összesen: 514
Rendezés

Találatok: 514

Legnépszerűbb termékeink

Házimozi rendszer az otthoni mozizásért

Ki ne szeretne egy komplett házimozi rendszert lakásába, hogy igazi mozi minőségben élvezze kedvenc filmjeit? Az Extreme Digital most lehetőséget kínál erre, s széles körben kínál házi mozi szetteket, különböző gyártóktól, különböző típusokban, kedvező áron.

Szettben vagy összeválogatva
Egy komplett házimozi rendszer általában egy 5.1 hangfalszett, egy DVD vagy Blu-Ray lejátszó, és egy házimozi erősítő kombinációjából áll. Ez lehet egy fixen összeállított, integrált rendszer, vagy akár szabadon megválogatható komponensek összessége. Az előre összeválogatott csomagok beüzemelése könnyebb, egyszerűbb, de lehet, hogy minőségben alul maradnak, egy gondosan, ízlésünknek megfelelően megválogatott összeállítással szemben.
Ha úgy döntünk, szabadon választunk a felkínált lehetőségek közül, fontos, hogy jól összehangolható komponenseket válasszunk! Nem célszerű például más-más gyártó termékeit keverni, s ha lehet maradjunk termékcsaládon belül. Bár egy jól összeválogatott rendszer kategóriákkal jobb minőségre képes az integrált típusoknál, nem árt ha rendelkezünk némi szakértelemmel, és gondos odafigyeléssel alkotjuk meg a házimozi szettünket, mert néhány rossz döntés fülsiketítő hangzást eredményezhet.

Rádióerősítő az irányító egység
A házimozi szett központi irányítója a rádióirányító. Ezzel irányíthatod a hangszórók hangzását, hangerejét, s minden mást. A mai típusok legtöbbje, már videókapcsolásra is képes, így a kép is követheti az audio változásokat.

A házimozirendszer lényege: a hangfalak
Ha házimozirendszer esze a rádióegység, akkor ereje nem más, mint maguk a hangszórók. A hagyományos 5.1-es házimozi hangfalszett öt szatellit hangfalból és egy mélynyomóból áll. Tulajdonképpen ezek a házimozi szett legfőbb elemei, melyek gondoskodnak a tökéletes térbeli hangzásról. Azonban, hogy ez valóban hibátlan legyen, helyesen kell őket elhelyezni. Éppen ezért, házimozi vásárlás esetén, mindenképp vegyük figyelembe, a rendelkezésre álló teret. Kísérletezzünk a hangszórókkal, s próbáljuk meg őket úgy elhelyezni, hogy a lehető legszebben szóljanak (az elülső hangszórók például fülmagasságban, míg a mélynyomók a szoba sarkaiból szólnak szépen)! Amennyiben nincs lehetőség 5.1-es, vagy nagyobb rendszerhez, válasszunk 2.1 hangfalszettet, vagy egy háromutas hangfalat.

Csúcskategória és extrák
A felső kategóriás készülékek között olyan extra funkciókkal találkozhatunk, mint a vezeték nélküli csatlakozás, vagy a DVD író, esetleg olyan 6.1-es rendszer mely DTS hangzást biztosít, s néhány szett hat darab különálló hangszóró helyett, kevesebb, összevont készülékből áll. Sőt vannak olyan intelligens berendezések is, melyek elemzik a szoba akusztikáját, és automatikusan az alapján optimalizálják a beállításokat.