Blu-Ray lejátszó

Találatok: 21

Blu-Ray lejátszó, az otthoni mozizásért

A Blu Ray és DVD lejátszók az első multimédiás eszközök voltak, melyek otthonunkba vitték a mozizás élményét. Bár napjainkban az online tartalmak kezdik kiszorítani ezen társaikat, egy hiánytalan házimozi rendszerhez elengedhetetlen egy Blu-Ray lejátszó.
 
Blu-Ray vs DVD vs online filmezés
Bár manapság már minden elérhető online felületen, azon felül, hogy még mindig vannak akik szeretik fizikálisan is birtokolni filmjeiket, a lemezes megoldás jóval praktikusabb lehet. Első sorban sokkal biztonságosabb megvásárolni egy Bluray lemezt, mint kétes jellegű oldalakról letöltögetni. S ha már a letöltésnél tartunk, kényelmesebb egyszerűen előkapni egy filmet, mint órákig várni a letöltésre.

Arra pedig, hogy miben jobb egy Bluray lejátszó mint egy DVD, egyszerű a válasz: minőségben. Sok filmstúdió még ma is ebben a formátumban rögzíti filmjeit. A különbség szemmel látható, a Bluray sokkal szebb képet ad. Ráadásul a tárolókapacitása is jóval, akár tízszer nagyobb. Tovább növeli a Blu ray lejátszó előnyét, hogy míg az képes DVD lemezek lejátszására is, addig egy DVD lejátszó nem birkózik meg a Blu-Ray formátummal.
 
3D, 4K
A tervezők és a szakemberek nem rég dolgozták ki az úgynevezett 4K videó rendszert, mely még a Full HD-nál is jobb minőségben, 3840x2160 képpontos felvételeket rögzít. Ugyan az eredmény nagyon szép, nem igazán akad lejátszó, mely képes ezen felvételek megjelenítésére. Ezt a problémát a prognózis szerint, a Blu-Ray lejátszók fogják orvosolni. S ha a 4K még nem is, de a 3D formátum lejátszása megy. Egy 3D lejátszó ugyanis, átlépve a határt film és valóság között, háromdimenziós filmek lejátszására is képes.
 
Fontos tulajdonságok
Filmlejátszó vásárlása estén figyeljünk rá, hogy az rendelkezzen megfelelő csatlakozókkal. Régebbi Tv készülékekhez például szükség lehet SCART csatlakozóra, LED TV-hez pedig HDMI portra. Esetleg vásárolhatunk USB lejátszót is. Ezen kívül fontos, hogy a készülék támogassa azt a formátumot, amit leggyakrabban fogunk lejátszani. Figyeljünk az árral, a dekóderekre, és a tartozékokra!

Az Extreme Digital kínálatában rengeteg lejátszó közül válogathatsz. 3D Blu-Ray lejátszó, vagy egyszerű hagyományos készülék, sőt komplett házi mozi szett is kapható. Nézz körül, és találd meg a számodra legmegfelelőbbet!