CD, SACD lejátszó, rádió (0)

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen pontos találat sem! 

Legnépszerűbb termékeink

A CD és SACD lejátszó vásárlás szempontjai

A hatalmas zenei kínálatot már számtalan csatornán és eszközön keresztül élvezhetjük. A CD és az SACD még mindig fontos zenei adathordozó, azonban a rajtuk tárolt zenék és hangfájlok lejátszásához egy megfelelő eszközre is szükségünk van. Az SACD fejlettebb adattárolási megoldásainak köszönhetően jobb minőségben tud megszólalni a sztereó eszközökön, és többcsatornás hangátvitelre is lehetőséget biztosít.  A magas minőségű zenei élményt még ma is elvárható egy CD lejátszótól. Hordozható és asztali kivitelben egyaránt vásárolhatunk lejátszó eszközt, azonban vásárlás előtt érdemes mérlegelni az alábbi szempontokat.

A cd lejátszó ára
Egy hordozható CD lejátszót már alig több, mint 40.000 forintért is megvásárolhatunk, egy belépő szintű asztali CD lejátszó, amely az SACD formátum mellett audió alapú DVD-ket is támogat, akár 85 000 forintba is kerülhet, de egy magasabb minőségű SACD lejátszó ára többszázezer, vagy akár több, mint egymillió forint is lehet. A gyártási technológiák, a csatlakoztatható eszközök, a gyártáshoz felhasznált anyagok mind befolyásolhatják az árakat.

CD lejátszó vagy SACD lejátszó?
A legtöbb kizárólag CD lejátszására tervezett eszköz nem kompatibilis az SACD adathordozókkal, ezért ha zenéinket SACD-n tároljuk, olyan eszközt kell választanunk amely alkalmas SACD lemezek megszólaltatására. Az SACD-k kapacitás jóval nagyobb, mint a hagyományos CD lemezeké. Vegyük figyelembe, hogy a legtöbb, középkategóriás és prémium SACD lejátszó ára jóval magasabb, mint a CD lejátszóké! Nem kell lemondanunk a szép emlékeket felidéző kedvenc kazettáink meghallgatásáról sem, hiszen egyes modellek még ma is alkalmasak a kazetták fogadására.

Garancia
A CD és SACD lejátszókat több éves használatra tervezték, mégis előfordul, hogy a gyártók mindössze egy év garanciát vállalnak a termékükre. 100.000 forint alatt is vásárolhatunk CD lejátszót 3 év garanciával, és félmillió forint fölött is előfordulhat, hogy az SACD lejátszóra egy évig érvényes a garancia.

Lejátszható formátumok
Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzük a termékleírásnál, hogy milyen zenei formátumokat támogat a CD lejátszó, vagy SACD lejátszó! Egyes eszközök csak CD, CD-R, CD-RW, MP3 formátumokat támogatják, míg mások a hagyományos CD formátumok mellett támogatják az SACD, FLAC, WAV, AAC, és akár az audió alapú DVD-R, DVD-RW formátumokat is.

Csatlakozók
Egy SACD lejátszónak és CD lejátszónak ma már nem csak arra kell lehetőséget biztosítania, hogy a fülhallgatót, vagy külső hangfalakat csatlakoztathassunk. Fontos lehet, hogy USB kapcsolaton keresztül lejátszhassuk az okostelefonunkon, iPhone-on, iPodon, tárolt zenéket is. Egyes CD és SACD lejátszókat akár a számítógépünkkel vagy a televíziónkkal is összeköthetünk. A kapcsolatokat koaxiális kábellel, optikai kábellel is létrehozhatjuk. CD lejátszó vásárlásakor nem kell lemondanunk az internet kapcsolatról sem, hiszen ha fontos, hogy az eszköz az online világ zenei kínálatát is elérje, választhatunk olyan modellt, amellyel az internetre is csatlakozhatunk, és akár az ott elérhető streaming szolgáltatók által biztosított zenéket is hallgathatjuk. A vezeték nélküli kapcsolatot egyes modellek Bluetooth és NFC technológiával is létre tudják hozni a lejátszó és az okostelefon között.

További szempontok
Fontos lehet az eszköz súlya, hiszen a polcnak, állványnak, ahol tároljuk, el kell bírnia a lejátszónkat. Egyes lejátszók mindössze 3 kilogrammot nyomnak, míg mások akár 13 kilogrammot is nyomhatnak. A kényelmes kezelést több CD és SACD lejátszó távirányító segítségével biztosítja. Az energiatakarékos működést több esetben is automata kikapcsolási funkció segíti. A könnyű olvashatóság érdekében érdemes lehet nagyobb kijelzővel rendelkező lejátszót venni, emellett az is kiemelkedően fontos, hogy minél több információ megjelenjen a kijelzőn. Minden esetben tekintsük meg a termékleírást, és ellenőrizzük, hogy milyen hangjavító szolgáltatásokkal kaphatóak az egyes eszközök, mert nem biztos, hogy a basszusok kiemelése elegendő a számunkra!