Hangfal (478)

Összesen: 478
Rendezés

Találatok: 478

Legnépszerűbb termékeink

Hogy szól? Hangfal vásárlási tanácsok

Zenét hallgatni mindenki szeret. Legyen szó utazás közbeni időmúlatásról, lágy pihentetésről, vagy egy dübörgő hétvégi partiról, életünk minden területén megjelenik a zene. S az eszköz mely mindezt lehetővé teszi, nem más mint a hangszóró.

Kilépve a fülhallgatók és a telefonhangszórók olykor recsegő-ropogó világából, a minőségi zenehallgatás egy minőségi hangfallal kezdődik. Hiába a kiválóan megkomponált műremek, ha az eszközünk nem adja át megfelelően a hangot. Előfordul, hogy egyes dalok más-más helyeken másként szólnak. Ez pontosan a hangfalak közti különbségekből adódik. Egy jó hangfal szett, vagy többutas hangfal könnyedén kiküszöböli az efféle problémákat.

Egy és többutas hangfalak
A hangfalaknak többféle típusa létezik. Vannak a már fent is említett egy vagy többutas hangfalak. Az egyutas hangfalak csak mélysugárzók, míg a többutasok mély, közép és magassugárzót is magukba foglalnak. Ezek legnagyobb előnye, hogy egy készülék több hangfalat helyettesít. Ez olcsóbb és egyszerűbb megoldás, azonban minőségben alul marad a többdarabos szettekkel szemben.

Hangfal rendszer szettben, vagy összeválogatva
A házimozi rendszerként is funkcionáló szettben kapható, többrészes készletek általában 5 szatellit hangszóróból és egy mélynyomóból állnak (5.1). Ezek már filmnézésnél például mozi szerű élményt biztosítanak, de ezt a minőséget még tovább javíthatjuk, ha mind a hat (vagy akár több) hangfalat magunk szerezzük be egyenként. Az elülső, és középső hangfalak, a hátsó surround-erek, valamint a mélynyomók összeválogatásánál azonban figyeljünk, hogy tökéletesen passzoljanak, ha lehet azonos márkájúak legyenek, mert néhány melléfogással fülsiketítő hangzást eredményezhetünk.

Aktív vagy passzív hangfal
A következő szempont mely alapján csoportosíthatunk az aktív, és passzív hangfalak. Passzív hangfal esetében a tökéletes hangzáshoz külső erősítőre van szükség. Az aktív hangfalak nem igényelnek végfokozót, önmagukban is tiszta, dinamikus hangzást biztosítanak.

Helyes elrendezés
Hogy a hangszórók valóban úgy szólaljanak meg, ahogy azt szeretnénk, helyesen kell őket elhelyeznünk. Ez főként házimozi hangfal rendszer esetén fontos. A legjobb ha úgy helyezzük el a hangfalakat, hogy azok teljesen körbevegyenek minket, mert így valódi térhangzást érhetünk el. Általánosságban elmondható, hogy az elülső hangszórók például fülmagasságban, míg a mélynyomók a szoba sarkaiból szólnak szépen. Ezen belül a szoba adottságaitól függően ki kell tapasztalni a megfelelő elhelyezést. Ha pedig nem akarjuk, hogy vezetékek hálózzák be a szobát, vezeték nélküli hangfal rendszerek között nézelődjünk!

Az Extreme Digital széles hangfal kínálatában megannyi készülék közül válogathatsz. Front vagy centersugárzó, hangfalszett, vagy hordozható hangfal… s különböző kiegészítők, például hangfal állvány is rendelkezésedre áll.