Hangfal szett (37)

Összesen: 37
Rendezés

Találatok: 37

Legnépszerűbb termékeink

Hangfal szettek

Hogy egy filmet élvezni tudjunk, nem csak egy jó televízióra van szükségünk, hanem megfelelő hangszórókra is. A mozizás és a zenehallgatás valódi élmény csak akkor lehet, ha hangfalakat és erősítőt használunk. Minőséges és megfelelő hangfalszettel makulátlan hanghatást tudunk elérni a nappalinkban, ami önfeledt élményt nyújt házimozizás és zenehallgatás alkalmával.

A hangfalak vásárlásakor sok kérdés merülhet fel bennünk, milyen méretű hangszórók férnek el a kitűzött helyen, mekkora költségvetésből gazdálkodhatunk, milyen teljesítménnyel rendelkezik az adott darab, milyen az erősítő, amire rá szeretnénk  kötni, esetleg beépített erősítővel rendelkezők az adott típust. Igen sok szempont van, amit figyelembe kell venni, ha hangfalat szándékozunk vásárolni.

A hangfalak nagyon fontos, központi eleme az erősítő. Ez valamivel költségesebb eleme a hangrendszernek, ezért érdemes felmérni, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie: milyen típusú tartalmakat szeretnénk hallgatni vagy nézni, milyen és hány hangfalat szeretnénk hozzákapcsolni, valamint, hogy mindezt milyen elrendezésben tudjuk és kívánjuk elrendezni az adott helyiségben. Nagyon fontos, hogy olyan típust vásároljunk, amely alkalmas Bluetooth vagy WIFI hálózathoz való kapcsolódásra, és az is lényeges szempont, hogy rendelkezzen kellő mennyiségű HDMI bemenettel, amennyiben mozizásra szeretnénk használni.

Saját magunk is kiválaszthatjuk és kiépíthetjük saját hangfalszettünket, ha minden darabot, minden hangszórót igényünknek megfelelően egyenként megvásárlunk. Praktikus és egyszerű megoldást jelentenek az előre összeállított hangfalszettek is. Semmiképp ne spóroljuk az időt a megfelelő szett kiválasztására.

A szettek tartalmazhatnak kettő vagy ennél több hangszórót. A két nagyobb hangszóró, az úgynevezett front hangszóró, amely a képernyő jobb és bal oldalára kerül. Ezek biztosítják a zenét, a háttérzajt és a kiegészítő hanghatásokat. A center hangszóró, ahogy az elnevezése is mondja, központi helyre kerül, és neki köszönhetjük mozizás közben a hangeffektusokat és a dialógusokat. Léteznek az úgynevezett „surround” hangszórók is, amelyek a térhatásért felelősek. A mélynyomók pedig a basszust biztosítják.

Manapság léteznek vezeték nélküli hangrendszerek is, azonban a legjobb hangminőséget mégis a HDMI kábelekkel lehet elérni. Igen nagy a választék a hangfalszetteket illetően, és sokszor kerülünk abba a nehéz helyzetbe, hogy választanunk kell a teljesítmény és a dizájn között. Azonban tartsuk szem előtt, hogy az ilyen szettek vásárlása egy hosszútávú befektetés, és érdemes minőségibb és komolyabb szettet vásárolni, hiszen neki köszönhetően a zenehallgatás és az otthoni mozizás élmény lesz minden egyes nap. Természetesen, ha nem áll rendelkezésünkre elegendő tér, hogy egy ilyen rendszert kiépítsünk, a szerényebb megoldások is élvezetessé fogják tenni a filmnézést és a zenehallgatást, hiszen kedvenc együttesünk dallamait így is biztosan élvezni fogjuk.