Hangprojektor (84)

Összesen: 84
Rendezés

Találatok: 84

Legnépszerűbb termékeink

Hangprojektorok

Az olyan tévék, amelyek nem rendelkeznek saját, integrált hangprojektorral, igencsak rossz hanghatást tudnak produkálni. A ma kapható vékony készülékházakban elhelyezett hangszórók nem képesek a dinamikus, valósághű hanghatás létrehozására. A technika rohamos fejlődése azonban erre a dilemmára is talált megoldást.  

Erre szolgálnak a külső hangrendszerek, a házimozi vagy sztereó szettek, valamint a karcsú és kecses hangprojektorok. Az utóbbi az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, hiszen alakja hosszú és karcsú, így kevés helyet foglal, és bármely televízió alá könnyen elhelyezhető. Kompakt kialakításának köszönhetően, igen jó hangminőséget is produkál. A készüléket egyszerű elhelyezni, és nagyon jól illeszkedik a lakókörnyezetbe. Használatával elkerülhetjük a kábelrengeteget és a helyiség különböző pontjaira szétpakolt hangszórókat. A hangprojektorok a térhatású hang megvalósítására is alkalmasak.

A hangprojektorok mindezt úgy valósítják meg, hogy egy készülékben és egy helyen, több hangszóró van elhelyezve, és ez valósítja meg a jó hanghatást és a térhangzást. Amellett, hogy jól néz ki és kicsi is, nincs szükség arra, hogy elvezessük a kábeleket a fal mentén vagy telepakoljuk a helyiséget a hangszórók dobozaival. Egyes gyártók „soundbar” néven futtatják a terméket. Ezek koncepciója ugyanaz: egy pontból létrehozni a virtuális térhatást. Ezzel a a nappalinkban a mozizás élményét tudjuk biztostani.

Hogyan csatlakoztathatjuk a tévéhez?
Ezek a készülékek igen sokoldalúak ilyen téren is. Általában analóg és digitális bemenettel is rendelkeznek. A bő csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően, bármilyen készüléket hozzá tudunk kapcsolni a hangprojektorhoz. Nem csak vezetékes, hanem vezeték nélküli csatlakozásra is alkalmasak. A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően, pedig okostelefonunkat és táblagépünket is hozzá tudjuk csatlakoztatni. Kedvenc zenéinket így kiváló hangminőségben élvezhetjük.

A hangprojektorok vezérlése
A hangprojektorokat többféleképpen is tudjuk vezérelni. Az első és legelterjedtebb típus a hagyományos távvezérlővel történő vezérlés. Az olcsóbb kategóriákban a gyártó nem ad hozzá eszközt, távirányítót. Ebben az esetben a TV készülék távirányítójának infra-jelét a hangprojektora tudjuk tanítani. Ennek előnye, hogy nem lesz még egy távirányítóval több a nappaliban. Ez a jel érkezhet bármilyen távvezérlőből. Célszerű a TV távirányítójának egy nem használt gombsorát erre a célra használni.

A következő vezérlési mód típusfüggő. A Bluetooth-os vezérlés esetében egy alkalmazás letöltése és egy megfelelő vezérlőeszköz szükséges. Igy ki tudjuk használni a hangprojektor összes funkcióját.

Az ún. CEC funkciónak köszönhetően, a főbb funkciókat TV-n keresztül tudjuk vezérelni. Ehhez ezt a funkciót mindkét készüléknek támogatnia kell.

A hangprojektorokat hálózaton keresztül is lehet irányítani. Természetesen ez azoknál a típusoknál lehetséges, amelyek el vannak látva hálózati képességgel. Ez azért hasznos, mert távvezérlő helyett telefonról is irányítani tudjuk a készüléket. Ezzel ismét azt kerüljük el, hogy távvezérlők sokasága sorakozzon a nappaliban.

Hogy milyen típusú hangprojektort vásárolunk, azt az anyagi tényezők mellett, a készülék elhelyezése és a lakberendezési igények döntik el. Mindezek mellett, vásárlás előtt, érdemes tisztában lenni azzal is, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie a hangprojektornak, hogy mit várunk el a készüléktől, és így választani ki a megfelelő darabot.