Hordozható hangfal (316)

Összesen: 316
Rendezés

Találatok: 316

Legnépszerűbb termékeink

Bluetooth hangszóró, a hordozható hangfal - Hogyan válasszunk?

A bluetooth hangszóró napjaink egyik slágerterméke. Folyamatosan jelennek meg új termékek, amelyek jobbak a régebbi típusoknál. Lehet, hogy hosszabb üzemidőt garantálnak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak vagy épp csak jobb hangzást biztosítanak - a hordozható bluetooth hangszórók piaca napról napra változik és fejlődik.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a nekünk megfelelő bluetooth hangszóró kiválasztása okozhat népi fejtörést. A nagy kínálatban megtalálni a legjobb ár-érték arányt képviselő, számunkra ideális hordozható hangfalat bizony nem könnyű. Néhány szempont figyelembevételével azonban sokat segíthetünk magunknak. Ezeket szedtük egy csokorba.

Ahogyan a neve is mutatja, a hordozható bluetooth hangszóró olyan készülék, amit bármikor magunkkal vihetünk. A hordozhatóság kérdése azonban nem ennyire triviális, hiszen egy 17 inches notebook is hordozható, mégsem vágjuk zsebre. Vegyük figyelembe, hogy a bluetooth hangszórót a zsebünkben vagy a táskánkban szeretnénk hordani, esetleg csak a lakás különböző helyiségeiben hordoznánk magunkkal. A legkisebb bluetooth hangszórók túltás nélkül elférnek a tenyerünkben, ezeket akár zsebre vághatjuk vagy a táskánkba csúsztathatjuk őket. A kicsit nagyobbak már valóban táskás megoldást követelnek. Ha a lakás különböző pontjaira húznánk magunkkal, akkor a méret és a súly egyáltalán nem számít, ilyenkor más szempontokat vehetünk alapul.

A hordozható bluetooth hangszórók esetében a strapabírás nagy jelentőséggel bír. Mivel ezeket a készülékeket a legtöbbször a táskánk mélyén hordozzuk, ezáltal kitesszük a kisebb-nagyobb sérüléseknek, ezért érdemes strapabírót választani. Ahogyan a kültéri lámpáknál, úgy a bluetooth hangszórók esetében is létezik IP besorolás, ami a készülék vízzel és porral szembeni ellenállóképességét jelöli. A jelölés minden esetben IPxx formátumban történik, ahol az xx első számjegye a szilárd tárgyakkal (értsd: por) szembeni ellenállóképességet jelöli 0 és 6 között, a második számjegy pedig a vízállóságról ad információt 0 és 8 között. Valódi vízállóságról akkor beszélhetünk, ha a második számjegy 7-es vagy 8-as. Ilyen minősítésre akkor van szükség, ha a hangszórót medence partján is szeretnénk használni, ahol fennáll a vízbeesés lehetősége. A vízálló bluetooth hangszórót sértetlenül emelhetjük ki a vízből és természetesen a fröccsenő víz sem okoz kárt benne. Egyéb kültéri használat esetén a cseppállóság is elegendő védelmet jelenthet.

A kiválasztásnál fontos szempont lehet az akkumulátor kapacitása is. Alapvetően két szempontot kell figyelembe venni. Az elsődleges a mAh mértékegység, vagyis a milliamperóra. Minél magasabb ez az érték, az akkumulátor annál hosszabb üzemidőt fog biztosítani. Emellett azonban figyelembe kell venni a bluetooth hangszóró fizikai méretét is; a nagyobb hangszórók rendszerint nagyobb akkumulátorral rendelkeznek. A legtöbb gyártó feltünteti a töltés nélküli használat várható hosszát, azonban ez nagyban függ a használat módjától, kisebb mértékben a hőmérséklettől is. Összességében azt lehet mondani, hogy a nagyobb bluetooth hangszórók, amelyek nagyobb akkumulátorral rendelkeznek, hosszabb üzemidőre képesek, ez azonban gyakran a hordozhatóság rovására megy. 

A hordozható bluetooth hangszórók, amelyek különböző csatlakozókat, illetve ki- és bemeneteket tartalmaznak. Rendszerint ezek a csatlakozók növelik a készülék árát, vagyis minél több csatlakozóval rendelkezik egy készülék, annál drágább. Érdemes olyan készüléket választani, ami a számunkra szükséges be- és kimeneteket tartalmazza, a többi felesleges. 

Végül, de nem utolsósorban érdemes beszélni a bluetooth hangszóró áráról is. A legtöbb technikai eszköz esetében tényként kezeljük, hogy a magasabb ár magasabb minőséget is jelent. Ez természetesen így van a bluetooth hangszórók esetében is, habár találhatunk kivételeket is. A hangzás minősége szorosan összefügg a hangszóró minőségével és a wattban kifejezett teljesítményével. A teljesítmény jó támpont arra vonatkozóan is, a bluetooth hangszóró milyen hangerőre képes. A kis mérettel rendelkező bluetooth hangszórók esetében rendszerint 2-3 watt teljesítménnyel találkozunk, a táskában hordhatók 5 watt körüliek. A sztereo készülékek értelemszerűen több hangszóróval rendelkeznek, némelyek esetében beépített mélynyomó is található. 

Az itt felsorolt szempontok jó támpontot jelenthetnek, ha hordozható bluetooth hangszórót szeretnénk vásárolni. Az Extreme Digital kínálatában különböző mérettel és teljesítménnyel rendelkező készülékek közül válogathatunk, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelőt.