Projektor, vetítővászon

Találatok: 117

Vetítsd ki a képet!

Hogy egy prezentáció minél magával ragadóbb legyen, nem árt belecsempészni némi vizualitást. Ilyen eszközök bevetéséhez nagy segítségünkre lehet egy projektor. Ábrák, képek, vidék, de csupán néhány vázlatpont kivetítése is színesebbé teheti az előadást. De nem csak e téren tehet jó szolgálatot egy kivetítő. Segítségével mozi minőségben nézhetjük kedvenc filmjeinket, ha elegendő hely áll rendelkezésre akár többtucatnyian egyszerre.

Projektor üzleti és magán célra
Mielőtt projektort vásárol az ember, nem árt ha tisztáz magában néhány fontos kérdést. Az első és legfontosabb dolog, meghatározni, hogy milyen célra keresünk kivetítőt. Egészen más tulajdonságokkal kell rendelkezzen egy házimozi projektor, mint egy üzleti célra szánt változat. Mivel maguk a körülmények is teljesen mások, más fényerejű, más felbontású, és más súlyú készülék valók a két területre.

Hány lumen? - a megfelelő fényerő kérdése
Amint eldöntöttük, milyen célra fogjuk használni a projektort, mélyebben elmerülhetünk tulajdonságainak világában. Első sorban a fényerőről kell döntetnünk. Minél magasabb egy kivetítő fényereje, annál erősebb megjelenítésre képes. Ez arra következet, hogy minél „fényesebb” készüléket válasszunk, de mivel a fényerő és a projektor árak egyenes arányosságban vannak, mérlegelnünk kell a döntést. Jól besötétíthető helyen, nincs is szükség nagy fényerőre, ha azonban nappali fény mellett fogunk vetíteni, például tanteremben, akkor már elkél a nagyobb fényerő.

Felbontás
A következő fontos szempont a felbontás. Míg fényerő tekintetében inkább az üzleti projektorok igényeltek magasabb színvonalat, itt inkább a filmezésre szánt darabok követelik meg a magasabb felbontást. Egy Full HD projektor például igazán szép képeket jelenít meg, hozzájárulva ezzel a valódi moziélményhez. Előadásokra szánt kivetítő esetében kisebb felbontás is elegendő.

A projektor súlya
Attól függően, hogy egy állandó helyen, vagy változatosabb helyszíneken szeretnénk használni nagy szerepet játszik a kivetítő súlya is. Egy kis 2 kg-os mini projektor könnyen hordozható, bárhová magunkkal vihetjük, akár napjában többször is megutaztathatjuk. Amennyiben nem fogjuk mozgatni a készüléket, a kis súly helyett más fontos tulajdonságokra koncentrálhatunk, mint például az előbb említett fényerő, felbontás.

Minőségi vetítővászon a tökéletes megjelenítés érdekében
Nem csak a projektor, a vetítővászon is szerepet játszik a megjelenítendő kép tökéletességében. A jó projektorvászon fényvisszaverő képességével növeli a kivetített kép minőségét. A vetítő vászon többféle lehet. A legelterjedtebbek az úgynevezett rolós vetítővásznak. Ezek olcsók és gyakoriak, de hibájuk, hogy oldalnézetből hullámos képet láttatnak. A vastagabb szövetből készült motoros vetítővásznaknál már nem áll fenn ez a probléma. Minden irányból élvezhető képet vetítenek. Legtökéletesebb felületként egy feszített vetítővászon funkcionálhat. Ennek anyaga méretváltozató, rugalmasan nyújtható. Végül pedig ott vannak a hordozható vásznak. Ugyan, ezek nem nyújtanak mindig tökéletes képet, de könnyű, vékony anyagból készültek, bárhová egyszerűen magunkkal vihetjük őket.

Hasznos tulajdonságok
Miután mindent végig vetve kiválasztottuk a megfelelő típusú projektort. A lehetséges darabok funkcióit is vegyük szemügyre! Jó, ha készülék rendelkezik zoom funkcióval, így helyváltoztatás nélkül állíthatunk a kép méretén. Szintén hasznos lehet a kontraszt beállítási lehetőség, illetve extraként szóba jöhet az SD kártya foglalat, és USB csatlakozó bemenet, melyekkel akár számítógép nélkül is kivetíthetjük a kívánt tartalmat.

Az Extreme Digital kínálatában 3D projektor, LED projektor, és projektoros tv között mindent megtalálsz, amire csak szükséged van. Nézz körül oldalunkon, és válogass kedvedre!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!