Televízió

Találatok: 218

Legnépszerűbb termékeink

Televízió választás okosan

A televízió választás rengeteg kérdést vet fel. Nem könnyű eldöntenünk, hogy hagyományos vagy úgynevezett okostévét vegyünk, milyen felbontással rendelkezzen, milyen legyen a képfrissítése, ívelt vagy lapos legyen… A kérdések itt nem érnek véget, de mindenképpen érdemes megismerni a korszerű televíziók legfőbb tulajdonságait és jellemzőit.

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy hagyományos vagy okostévét szeretnénk választani. A két megoldás között jelentős árkülönbség fordulhat elő, de mindenképpen érdemes tudni, hogy az okostévék egyre inkább megfizethető árkategóriába kerülnek. A mai gyakorlat azt mutatja, hogy az okoskészülékeket elsősorban audio- és videolejátszóként használjuk, így mindenképpen érdemes olyan tévét választani, ami beépített wifivel rendelkezik. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem kell a további kábelekkel vesződnünk és nem kell alkalmazkodnunk az internet kábel eléréséhez.

Jelenleg a forgalomban három kategóriával találkozunk a felbontást illetően. Az alapkategóriába az úgynevezett HD-ready televíziók tartoznak. Ezek a készülékek 1366 képpont szélességgel rendelkeznek és megfelelő vizuális élményt képesek nyújtani átlagos felhasználói igények esetén. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a televíziók jobb minőséget szavatolnak a régi készülékek képminőségétől, de nem képesek azt az élményt nyújtani, mint a legmodernebb nagyfelbontású tévék. Ha a tévézés igazi élményét szeretnénk élvezni, akkor mindenképpen nagyobb felbontásra lesz szükségünk, amit az úgynevezett fullHD készülékek 1920 képpontos szélességgel vagy az ultraHD tévék 3840 pixel szélességgel képesek szavatolni. Az ultraHD felbontású készülékek kicsit megelőzik a korukat, de a fullHD felbontás ma már reális elvárás egy minőségi készüléktől.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a televízió mérete alapból meghatározza a képfelbontást, de ez nem teljesen igaz. A készülék fizikai mérete olyan tulajdonság, amit érdemes górcső alá venni vásárlás előtt. Abból a felvetésből kell kiindulni, hogy abban az esetben tudunk kényelmesen tévézni, ha a szemünk és a képernyő közötti távolság a képátmérő két és félszerese. Ez azt jelenti, hogy egy 100 centiméteres képátmérővel rendelkező televíziót két és fél méteres távolságból érdemes néznünk. Ezért született az az ajánlás, hogy a kisméretű szobákban 80-90 centiméteres képátlóval rendelkező televíziókat érdemes elhelyezni, a nagyobb nappalikban viszont a szoba méretével arányosan nagyobb képátmérőre lehet szükség. A nagyobb képernyő részletgazdagabb megjelenést biztosít, ami nem csak a képi tartalom, hanem a feliratok könnyed olvasása miatt is fontos. Az ideális tévénézés élményét növelhetik az úgynevezett ívelt tévék, azonban ezek tipikusan egyszemélyes készülékek, hiszen csak akkor nyújtanak tökéletes betekintési szöget, ha pontosan szemben ülünk velük.

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!