MÉG ODAÉRÜNK A FA ALÁ!

A termékoldalakon folyamatosan frissítjük a kézbesítési időket, hogy mindig tudd, megérkezik e a vágyott termék a fa alá.
Mindenképp ellenőrizd a termékoldalt vagy olvasd el angyali tanácsainkat!

Alkategóriák

Televízió (219)

Televízió (219)

Találatok: 219

Legnépszerűbb termékeink

Televízió választás okosan

A televízió választás rengeteg kérdést vet fel. Nem könnyű eldöntenünk, hogy hagyományos vagy úgynevezett okostévét vegyünk, milyen felbontással rendelkezzen, milyen legyen a képfrissítése, ívelt vagy lapos legyen… A kérdések itt nem érnek véget, de mindenképpen érdemes megismerni a korszerű televíziók legfőbb tulajdonságait és jellemzőit.

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy hagyományos vagy okostévét szeretnénk választani. A két megoldás között jelentős árkülönbség fordulhat elő, de mindenképpen érdemes tudni, hogy az okostévék egyre inkább megfizethető árkategóriába kerülnek. A mai gyakorlat azt mutatja, hogy az okoskészülékeket elsősorban audio- és videolejátszóként használjuk, így mindenképpen érdemes olyan tévét választani, ami beépített wifivel rendelkezik. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem kell a további kábelekkel vesződnünk és nem kell alkalmazkodnunk az internet kábel eléréséhez.

Jelenleg a forgalomban három kategóriával találkozunk a felbontást illetően. Az alapkategóriába az úgynevezett HD-ready televíziók tartoznak. Ezek a készülékek 1366 képpont szélességgel rendelkeznek és megfelelő vizuális élményt képesek nyújtani átlagos felhasználói igények esetén. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a televíziók jobb minőséget szavatolnak a régi készülékek képminőségétől, de nem képesek azt az élményt nyújtani, mint a legmodernebb nagyfelbontású tévék. Ha a tévézés igazi élményét szeretnénk élvezni, akkor mindenképpen nagyobb felbontásra lesz szükségünk, amit az úgynevezett fullHD készülékek 1920 képpontos szélességgel vagy az ultraHD tévék 3840 pixel szélességgel képesek szavatolni. Az ultraHD felbontású készülékek kicsit megelőzik a korukat, de a fullHD felbontás ma már reális elvárás egy minőségi készüléktől.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a televízió mérete alapból meghatározza a képfelbontást, de ez nem teljesen igaz. A készülék fizikai mérete olyan tulajdonság, amit érdemes górcső alá venni vásárlás előtt. Abból a felvetésből kell kiindulni, hogy abban az esetben tudunk kényelmesen tévézni, ha a szemünk és a képernyő közötti távolság a képátmérő két és félszerese. Ez azt jelenti, hogy egy 100 centiméteres képátmérővel rendelkező televíziót két és fél méteres távolságból érdemes néznünk. Ezért született az az ajánlás, hogy a kisméretű szobákban 80-90 centiméteres képátlóval rendelkező televíziókat érdemes elhelyezni, a nagyobb nappalikban viszont a szoba méretével arányosan nagyobb képátmérőre lehet szükség. A nagyobb képernyő részletgazdagabb megjelenést biztosít, ami nem csak a képi tartalom, hanem a feliratok könnyed olvasása miatt is fontos. Az ideális tévénézés élményét növelhetik az úgynevezett ívelt tévék, azonban ezek tipikusan egyszemélyes készülékek, hiszen csak akkor nyújtanak tökéletes betekintési szöget, ha pontosan szemben ülünk velük.

Mielőtt kosárba tesszük a tévét…
Ha áttekintjük az Extreme Digital kínálatában szereplő televízió készülékeket, azt fogjuk látni, hogy ívelt és sík lapostévék is rendelkezésre állnak. Az elv roppant egyszerű; az úgynevezett ívelt tévéképernyő minden pontja azonos távolságban helyezkedik el a szemünktől, így még élethűbb képet képes biztosítani számunkra. Ennek persze alapfeltétele, hogy a készülékkel szemben helyezkedjünk el, lehetőleg az ajánlott távolságban. Érdemes tehát elmondani, hogy az ívelt képernyő előnyei csupán akkor mutatkoznak meg, ha a képernyővel szemben tudunk helyet foglalni. Ha ezt a szoba berendezése nem teszi lehetővé, vagy jellemzően többen ülünk a tévé elé, az esetben egy lapos televízió szerencsésebb döntésnek bizonyulhat. 

A televízió választás kapcsán nagyon kevés szó esik a hangzásról, noha alapjaiban határozza meg, milyen élményt képes biztosítani a készülék. E tekintetben hatalmas űr tátong a legolcsóbb készülékek és a prémium kategóriába tartozó televíziók között. A 10 Watt körüli teljesítménnyel rendelkező beépített hangszórók magától értetődő módon nem képesek olyan hangzást biztosítani, mint a sokkal fejlettebb hangrendszerek. Megnehezíti a választást, hogy önmagában a teljesítményre vonatkozó adatok nem garantálják a kiváló hangzást. Szerencsére a gyártók a legtöbb esetben kihangsúlyozzák, hogy milyen megoldásokat használnak, a termékleírásokban sok esetben bővebb tájékoztatást is olvashatunk erre vonatkozóan. Általánosságban azonban el kell mondani, ha prémium minőségű hangzást szeretnénk, akkor a televízió készülékhez érdemes házimozit vagy hangprojektort csatlakoztatni. 

Habár a televíziók esetében ritkábban beszélünk az energiatakarékosság kérdéséről, mindenképpen érdemes szót ejteni róla. A hűtőszekrények, tűzhelyek, mosó- és mosogatógépek esetében az energiatakarékosság és az energiaosztály kérdését kiemelten kezeljük, a televíziók esetében azonban gyakran megfeledkezünk erről. A legmodernebb készülékek kivétel nélkül magas energiaosztályokba tartoznak, mégis érdemes különbséget tenni közöttük e tekintetben is. Minél több időt töltünk a televízió előtt, annál nagyobb jelentőséggel bír az energiatakarékosság kérdése. 

Végezetül megfogalmazzuk a televízió kiválasztásával kapcsolatos legfőbb tanácsot… Elsődleges szempontként kell kezelnünk a képátmérőt és a felbontást, minden más tulajdonság csak ezután következik. 

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!